Home
Blog
Redactie

Reisinspiratie

186 artikelen door Redactie
· Redactie
Een verre familiereis ondernemen
Het maken van een verre reis met het hele gezin is een investering die je familieleven zeker waard is. Zelf kun je een andere cultuur ontdekken en aan je kinderen geef je tal van schitterende ervaringen mee die ze de rest van hun leven niet meer zullen vergeten.
· Redactie
Een familiereis naar IJsland
Bij een familiereis denk je misschien automatisch aan kamperen in Frankrijk of een reisje naar Spanje, maar denk ook eens aan een bestemming die wat minder voor de hand ligt, zoals IJsland! Het mooie IJsland is nog bijzonder rijk aan ongerepte natuur en daarom perfect geschikt voor een actieve vakantie met het hele gezin.
· Redactie
Familiereis dichtbij huis
Voor het beleven van een geslaagde familiereis hoef je zeker niet naar een of andere tropische bestemming te reizen. In Europa vind je tal van bestemmingen waar zowel jij als de kids van een heerlijke familievakantie kunnen genieten.
· Redactie
De koning te rijk met Koning Aap
Een verre familiereis onderneem je natuurlijk niet zomaar even. Daar gaat meestal veel planning en vooral ook veel voorpret aan vooraf. Uiteraard wil jij dat jouw familiereis straks op rolletjes loopt en daarvoor kun je gelukkig de hulp inschakelen van diverse reisaanbieders, zoals bijvoorbeeld die van Koning Aap Kidz.
· Redactie
Vaar eens naar een kerstmarkt
Een familiereis ondernemen is altijd een leuke manier om met het hele gezin een gezellige tijd te beleven. Met de Kerst in het vooruitzicht, is het bezoeken van een kerstmarkt in Duitsland natuurlijk een goed idee, zeker als je dit bezoek combineert met een riviercruise die je naar diverse kerstmarkten in meerdere steden brengt!
· Redactie
Sawadee neemt Baobab Reizen over
Onlangs werd het goede nieuws bekendgemaakt dat reisorganisatie Baobab Reizen, dat een onderdeel is van Terra Travel, een doorstart kan maken. Reisorganisatie Sawadee Reizen neemt Baobab Reizen namelijk over en daardoor kunnen de verre familiereizen, waar Baobab onder andere zo geliefd door is geworden, gewoon doorgang vinden.
· Redactie
Beurs voor familiereizen in Archeon
Een familievakantie kan natuurlijk alle denkbare bestemmingen hebben, van dichtbij tot ver weg. Als jij voor je volgende familiereis een verre bestemming overweegt, dan is het misschien een goed idee om op 3 november de ‘Verre reizen met kinderen beurs’ te bezoeken.
· Redactie
Familievakantie in de herfst
Als jij deze zomer door wat voor omstandigheden dan ook niet van een familievakantie hebt kunnen genieten, dan is de herfst een goed moment om dit gemis in te halen. Je zult dit najaar dan niet de enige Nederlander in het vliegtuig zijn, want veel medelanders gingen je al voor met het boeken van een familiereis naar de zon. 
· Redactie
Voetbal wint het van familiereis
Als jij, als vrouw,wel zin hebt in het ondernemen van een leuke familievakantie, maak dan niet de fout om je man nog te laten kiezen tussen twee opties. We hebben het nu niet over de keuze tussen bestemming A en bestemming B, maar over de keuze tussen het maken van een familiereis enerzijds en het meemaken van het WK voetbal anderzijds.
· Redactie
Familiereis naar Curaçao goedkoper
Voor een geslaagde familiereis, zijn de Nederlandse Antillen een perfecte bestemming. Met name het gastvrije eiland Curaçao is ideaal, want het weer is er altijd goed, de stranden zijn er paradijselijk mooi en de taal, die spreek je al!
· Redactie
Neem zwerfdieren niet mee
Als je al vaker met de kids op vakantie bent geweest, dan ken je het vast wel: op straat loopt een kat of een hond zonder baasje en dat is natuurlijk zielig. Soms kun je dan geneigd zijn om zo’n dier maar onder je hoede te nemen, vaak onder (zware) druk van het kroost. Dit is echter niet verstandig en wel om een aantal redenen.
· Redactie
Nanny aan boord
Reis jij graag met de kinderen naar verre oorden en zou jij het dan best prettig vinden om tijdens de vlucht geen kind aan ze te hebben? Kies dan voor vliegen met Etihad Airways, de nationale luchtvaartmaatschappij van de Verenigde Arabische Emiraten.
· Redactie
Culturele familiereis naar Griekenland
Waar de normaalgesproken populaire vakantielanden Cyprus en Egypte dit jaar te kampen hebben met een aanzienlijke daling in het aantal toeristen, kan Griekenland zich juist verheugen vanwege de ontvangst van een recordaantal toeristen. Vooral de Akropolis in Athene wordt graag door toeristen bezocht en dat zorgt soms zelfs tot topdrukte.
· Redactie
Win een reis naar Florida
Door deel te nemen aan de Reiskrantreporter-actie die regelmatig wordt georganiseerd door de reissectie van De Telegraaf, kun je leuke reizen winnen. Deze keer naar Orlando, Florida en het enige dat je hoeft te doen om kans te maken op de prijs, is een verslag te schrijven over een eerdere vakantie of stedentrip.
· Redactie
Familiereis met voordeel bij Neckermann Reizen
Als je met het hele gezin van een vakantie wilt genieten, dan kan dat soms best in de papieren lopen. Gelukkig zijn er tal van aanbiedingen die een familiereis heel betaalbaar maken, zoals de actie van Neckermann Reizen waardoor de kinderen voordelig mee kunnen reizen richting een verre of minder verre vakantiebestemming.
· Redactie
Met Pharos Reizen op familievakantie
Als je overweegt om met de hele familie een autovakantie te ondernemen, kijk dan eens bij het aanbod van Pharos Reizen, dat onderdeel uitmaakt van de ANWB. Samen een lange autoreis richting bijvoorbeeld het zonnige zuiden ondernemen is gezellig en leerzaam Bovendien ben je vrij om te gaan en staan waar je wilt.
· Redactie
Met de kids op ezelsafari
Het is weer eens wat anders en je hebt straks op je werk of tegenover vrienden een origineel vakantieverhaal. Een ezelsafari is namelijk niet iets waar vaak voor wordt gekozen als een familiereis wordt gepland, maar leuk is het wel.
· Redactie
Duurzame familiereis vaak verrassend voordelig
Als je met de kinderen op familiereis wilt gaan om ze andere gebruiken te leren kennen en ze iets te leren over de wereld, kies dan gelijk ook voor een duurzame vakantie. Je kunt de kids immers het beste uitleggen wat duurzaamheid inhoudt en hoe ze zelf duurzaam bezig kunnen zijn, door ook de gezamenlijke vakantie op een duurzame manier door te brengen.
· Redactie
Met het gezin de boom in
Voor een echt geslaagde familiereis zoek je natuurlijk een bestemming waar je de kids een groot plezier mee doet. Je hoeft hiervoor echter niet op zoek naar verre bestemmingen en spectaculaire activiteiten. Nee, wat het uitzoeken van een geslaagde bestemming voor een familievakantie betreft, is een kinderhand snel gevuld.