Home
Blog
Redactie

Reisinspiratie

186 artikelen door Redactie
· Redactie
Familiereis naar Walibi België
Voor een gezellige familiereis hoef je in principe helemaal niet ver te reizen. Bij onze zuiderburen kun je namelijk van een prima familievakantie genieten. Zeker als het weer een beetje meezit, heeft België vakantievierende gezinnen heel veel te bieden, waaronder cultuur, terrasjes, het strand en natuurlijk: Walibi België!
· Redactie
Familie Tirol-dorpen bijzonder kindvriendelijk
Als je met het hele gezin op vakantie wilt gaan, dan is Oostenrijk een leuke bestemming die ook nog eens goed aan te rijden is. Oostenrijk is vooral bekend als wintersportbestemming, maar ook in de zomer valt er in Oostenrijk genoeg te beleven.
· Redactie
Bijzonder overnachten in Franse dierentuin
Als je met de kids op reis gaat, dan kan een bezoek aan een dierenpark of dierentuin eigenlijk altijd wel op enthousiaste reacties rekenen. Voor een bijzondere ervaring tussen de wilde dieren hoef je dan ook helemaal niet naar een verre bestemming af te reizen, want in Frankrijk kun je bijvoorbeeld al op een wel heel bijzondere plek overnachten.Powered by Froala Editor
· Redactie
Bijzonder overnachten in de dierentuin
Als je met de kids op reis gaat, dan kan een bezoek aan een dierenpark of dierentuin eigenlijk altijd wel op enthousiaste reacties rekenen. Voor een bijzondere ervaring tussen de wilde dieren hoef je dan ook helemaal niet naar een verre bestemming af te reizen, want in Frankrijk kun je bijvoorbeeld al op een wel heel bijzondere plek overnachten.
· Redactie
Camping ideaal voor een familiereis
Op reis gaan met de hele familie is natuurlijk hartstikke gezellig, tenminste, als de kinderen niet gaan lopen jengelen. De vraag is dan ook: hoe houd je die kleine gasten tevreden en kun je zelf ook van een fijne vakantie genieten?
· Redactie
Familiereis vaak deels buiten de schoolvakantie
Het is niet altijd eenvoudig om de vakantie met de hele familie zo in te plannen dat de reis precies binnen de schoolvakantie valt. Soms is het ook nog eens voordeliger om net even een of twee dagen van de schoolperiode aan de vakantie vast te plakken en dat gebeurt dan ook regelmatig.
· Redactie
Tips voor een verre familiereis
Je wilt graag een verre reis maken en je hebt kinderen, waar ga je dan naartoe op vakantie? Waar ter wereld kun je van een fijne en ontspannen vakantie genieten terwijl ook de kids zich op en top weten te vermaken? Hieronder volgen enkele tips voor een geslaagde familereis.
· Redactie
Attractiepark leuk alternatief voor familievakantie
Het ondernemen van een verre, langdurige familiereis, is niet altijd mogelijk. Soms zit het financieel gezien niet mee, een andere keer kun je simpelweg geen vrij krijgen van je werk. Er lekker even tussenuit trekken met de hele familie, blijft echter een goede manier om te ontspannen. Gelukkig zijn er in Nederland genoeg pretparken te vinden waar je van een kort familie-uitje kunt genieten.
· Redactie
Korting maakt familiereis nog aantrekkelijker
Als je met de hele familie op reis wilt gaan, dan is het natuurlijk fijn als je kunt profiteren van een vroegboekkorting. Veel reisorganisaties geven echter vaak nog meer korting, zoals kinderkorting, zodat de kids voordeliger of zelfs gratis mee op vakantie kunnen gaan.
· Redactie
Familiereis Madrid
Veel reizigers hebben het idee dat het ondernemen van een stedenreis met de kids geen goed idee is. Dit is echter een misverstand, want als je een beetje rekening houdt met elkaar, is het heel goed mogelijk om met de hele familie een bezoek te brengen aan een stad.
· Redactie
Pretparken in Europa met nieuwe attracties
Tijdens een familievakantie is een bezoek aan een pretpark altijd een leuk idee. In Europa zijn een heleboel interessante attractieparken en themaparken te vinden, die geschikt zijn voor een bezoek met de hele familie. Hieronder vind je een kleine selectie van Europese parken, compleet met hun nieuwste attractie.
· Redactie
Rondreizen in Cuba
Cuba is het land van Che Guevara, prachtige stranden en koloniale bouwwerken, maar Cuba heeft natuurlijk nog veel meer te bieden. Mensen die al eens een rondreis naar Cuba hebben gemaakt, zullen je absoluut aanraden om hetzelfde te doen. Cuba is echt een land dat je moet ervaren, omdat het je zal verrassen.
· Redactie
Familiereis langs berghutten Zwitserland
Stel, je wilt een actieve reis met de hele familie gaan ondernemen, maar je hebt nog geen idee hoe die reis er precies moet gaan uitzien. Reis dan af naar Zwitserland, want daar hebben ze alvast een bijzonder sportieve familiereis voor je bedacht, namelijk een berghuttenwandeling die je samen met de kinderen kunt gaan ondernemen.
· Redactie
Met de kids op familiereis naar New York
Stel: je bent dol op het maken van een stedentrip en zou best een keer naar New York willen, maar je hebt ook kinderen en je denkt dat een reis naar New York niet leuk is voor de kids. Think again, want ‘The Big Apple’ is echt niet alleen leuk voor volwassenen.
· Redactie
Met de familie naar Magic Mountain
Wat is er nou leuker dan tijdens een familiereis ook met het hele gezin naar een pretpark te gaan? Nu vind je pretparken overal ter wereld en in de meest uiteenlopende vormen. Met kleine kinderen is een bezoek aan Legoland bijvoorbeeld leuk, maar als de kids al wat groter zijn, dan is een pretpark als Six Flags Magic Mountain echt te gek.
· Redactie
Familiereis maar dan anders
Met het hele gezin naar een Spaanse costa reizen of in Frankrijk op de camping gaan staan, dat is natuurlijk hartstikke leuk maar dat doen al heel veel vakantiegangers. Kies eens voor een andere familiereis en laat je verrassen door een wat minder voor de hand liggende bestemming. Lonely Planet koos alvast de beste bestemmingen voor een familiereis voor je uit.
· Redactie
Mexico perfect voor familiereis
Mexico … de naam alleen al doet je denken aan swingende feesten, zonovergoten stranden en alle andere dingen die een vakantie zo leuk maken. Mexico is een prima bestemming voor een singles reis of om met zijn tweetjes naartoe te gaan, maar het is ook een perfect land voor een familiereis.
· Redactie
Familiereis met drie generaties
Toen je nog jong was, vond je het misschien een beetje suf om met je ouders op vakantie te gaan, maar tegenwoordig is het helemaal hip om samen met je familie van een vakantie te genieten! De familievakantie van ouders en kids wordt tegenwoordig namelijk steeds vaker uitgebreid, zodat ook  opa en oma samen met het gezin op vakantie kunnen gaan.
· Redactie
Tropische familiereis in Duitsland
Als je samen met de familie graag even de warmte wilt opzoeken dan hoef je tegenwoordig helemaal niet meer zo gek ver van huis te reizen. Tenminste, als je het niet erg vindt om indoor te recreëren. Nabij de Duitse stad Berlijn vind je namelijk het grootste indoor waterparadijs ter wereld! Compleet met aangename en zelfs tropische temperaturen.