Home
Blog
Algemeen
10 redenen voor een familiereis naar India

10 redenen voor een familiereis naar India

op 10 mei 2016
2 minuten leestijd
10 redenen voor een familiereis naar India

India is het land van koeien, riksja's en geurige curry's, en zal misschien niet direct in je opkomen als bestemming voor een verre familiereis. We geven je daarom 10 redenen waarom het wél de moeite waard is om met het hele gezin naar Incredible India af te reizen.

1. Kleurrijk India

Als je India en haar bewoners met één woord zou moeten omschrijven, dan is dat kleurrijk. Van vrouwen in prachtige sari's vol glitters tot de geel met groene motorriksja's, en van de blauwe stad van Jodhpur tot de roze huisjes in Jaipur: in India heeft werkelijk alles een vrolijk kleurtje. Je kijkt er je ogen uit!

2. De sprookjesachtige Taj Mahal

De fenomenaal mooie Taj Mahal is voor jonge reizigers het hoogtepunt van een bezoek aan India. Dit enorme marmeren mausoleum en het hartverscheurende, doch romantische, verhaal lijken zo uit een sprookjesboek komen.

3. Het Rajastan van de maharadja's

Nog een plek die tot de verbeelding zal spreken: de woestijnprovincie Rajasthan. Het is het India van de maharadja's. Hoogtepunten zijn de kamelenmarkt in Pushkar en de stadjes Bikaner en Jaisalmer, waar je een kamelensafari kan doen. Want wie wil nou niet per kameel door de woestijn rijden en een nachtje slapen onder de sterren?

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

4. De serene Backwaters in Kerala

Het noorden van India kan als hectisch worden ervaren, maar de Backwaters in Kerala zijn paradijselijk rustig. De kilometerslange kanalen worden geflankeerd door wuivende palmbomen, en een tijdens een boottochtje kom je even helemaal tot rust.

5. De stranden van Goa

Genieten van zon, zee en strand doe je in Goa. Leg je handdoekje onder een palmboom en luister naar de ruisende zee. Wel oppassen voor vallende kokosnoten en loslopende koeien, want die ga je ook hier zeker tegenkomen.

6. Explosie aan smaken

Van geurige curry's in een klein eethuisje tot gevulde dosa's (Indiase pannenkoekjes) van de straat: de Indiase keuken heeft op culinair vlak een hoop te bieden. Maak kennis met haar milde smaken en leer hoe je net als de Indiërs met een chapati je bord hoort uit te lepelen.

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

7. Tijgers spotten in een national park

Wilde dieren zien? In India kun je in de wintermaanden tijgers spotten in India's nationale parken. Deze dieren worden met uitsterven bedreigd, maar gelukkig zijn er enkele beschermde gebieden waar ze met rust worden gelaten. Goede wildparken zijn het Kanha National Park, het Sundarban National Park en het Bandhavgarh National Park.

8. Theeplantages van Munnar

De glooiende theeplantages van Munnar in Kerala zijn een geweldige plek om te ontsnappen aan de Indiase hitte. Het is hier een stuk koeler dan in de rest van het land, en dat maakt het de perfecte plek voor het verbouwen van thee. Aanschouw hoe de theeblaadjes met de hand worden geplukt en blijf een nachtje slapen in dit bijzondere decor.

9. Het hele jaar door lage prijzen

Je moet even investeren in een vliegticket, maar eenmaal op Indiase bodem zijn de prijzen verrassend laag. Voor een paar euro staat er een Indiaas feestmaal op tafel, en kinderen tot 12 jaar mogen vaak gratis bij hun ouders op de kamer slapen.

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

10. Bruisend Mumbai

Het chaotische New Delhi is de hoofdstad van India, maar wij zijn veel meer gecharmeerd van het stijlvolle Mumbai. Deze bruisende metropool staat bekend om haar prachtige architectuur, de moderne winkelcentra en natuurlijk Bollywood. Zorg dat je in ieder geval één keer met het hele gezin naar de bioscoop gaat. Een onvergetelijke ervaring!

Top familiereizen naar India

Relevante reisorganisaties