Tanzania

Op zoek naar de big 5

Familiereis Tanzania

Safari avontuur op zoek naar olifanten, leeuwen en giraffes

Samen met de kinderen reizen door Tanzania is in één woord fantastisch! Hier vind je de mooiste natuur van Afrika. Van het Serengeti park vol wilde dieren tot de imposante Kilimanjaro berg. En op het exotische eiland Zanzibar geniet je van prachtige witte zandstranden.

Als je van plan bent om een verre familiereis te ondernemen is Tanzania zeker het overwegen waard. Een gezinsvakantie in dit avontuurlijke land levert gegarandeerd een heleboel spannende avonturen op. Tanzania staat bekend om de kleurrijke volken, maar natuurlijk vooral vanwege de vele wilde dieren, zoals kuddes olifanten en groepen leeuwen. Deze kun je met het hele gezin gaan bewonderen in een van de nationale parken, als je tenminste durft.
Tijdens je familiereis door Tanzania zul je al snel merken dat dit het safariland bij uitstek is. Reis met je familie in een stoere truck naar de oneindige vlaktes van de Serengeti en laat de kids olifanten tellen in het schitterende Tarangire park. In het gebied van Lake Eyasi kun je kennismaken met de Hadzabe, een volk dat van de Bosjesmannen afstamt. De vrouwen van dit volk hebben hun gezicht getatoeëerd.  Op het prachtige eiland Zanzibar kun je tenslotte heerlijk zwemmen, duiken of snorkelen.

Hoofdstad:
Dar es Salaam
Inwoners:
36.766.356
Oppervlakte:
945.087 km2
Beste reistijd:
juni t/m september
Tijdsverschil:
2 uur later
Vliegtijd:
9 uur vanaf Amsterdam uur
Combineren:

Video's van Tanzania

Reisorganisaties met reizen naar Tanzania

Reizen naar Tanzania

Tanzania privé safari met kinderen | Better Places

Tanzania privé safari met kinderen | Better Places

18 dagen
Ontwerp je familie safari Tanzania samen met Karin, de reisexpert die er al jaren woont. Zo wordt je reis super origineel! Karin kent het land door en door en kan je dus perfect adviseren over bijzondere plekjes en mooie lodges. Ze laat je ook graag kennis maken met de lokale bevolking. Karin heeft veel ervaring in het samenstellen van familiereizen. ANVR/SGR
Better Places
vanaf
€ 2.154
Familiereis Tanzania en Zanzibar

Familiereis Tanzania en Zanzibar

18 dagen
Tijdens deze familiereis naar Tanzania en Zanzibar beleef je hét safariland bij uitstek. Je reist met een stoere safaritruck waarmee we de mooiste gamedrives maken. Met een 4x4 jeep dalen we af in de beroemde Ngorongoro krater. Daarnaast bezoek je het minder bekende, maar schitterende Tarangire park waar duizenden olifanten rondlopen. Je maakt kennis met de kleurrijke Maasai en Datoq-stammen. Zeer bijzonder in deze gezinsreis is het bezoek aan de Hadzabe, een stam die verwant is aan de Bosjesmannen. Uitgerust met pijl en boog ga je samen met hen op jacht! De overnachtingen zijn zeer afwisselend. In de parken kampeer je midden tussen het wild en op andere plaatsen slaap je in comfortabele huisjes. We eindigen op het exotische eiland Zanzibar. Hier kun je samen met de kinderen gaan snorkelen of duiken en een specerijenexcursie maken.
Sawadee
vanaf
€ 3.889
Familiereis Kenia, Tanzania en Zanzibar

Familiereis Kenia, Tanzania en Zanzibar

Tijdens deze familiereis door Kenia, Tanzania en Zanzibar reis je langs de mooiste en meest afwisselende landschappen van Afrika. Je gaat op safari in de wildrijke natuurparken Serengeti, Samburu, Masai Mara en Nakuru. Hier zie je zebra's, giraffen, gnoes en honderdduizenden flamingo's en misschien ook wel leeuwen! We bezoeken de Ngorongorokrater, waar hyena's, nijlpaarden, neushoorns en luipaarden in afzondering leven. Daarnaast wandelen we aan de voet van de machtige Kilimanjaro en heb je de kans om de Samburu en Maasai stammen te ontmoeten. Tijdens een dorpswandeling in Mto wa Mbu maak je kennis met het lokale leven en lunch je bij de mensen thuis. We eindigen op het exotische eiland Zanzibar, waar je kunt duiken of snorkelen.
Sawadee
vanaf
€ 4.019

Blogs over Tanzania

· Redactie
De veiligste bestemmingen voor een familiereis in Afrika
Afrika is een divers continent met volop mogelijkheden voor een onvergetelijke familiereis. Veel landen komen negatief in het nieuws vanwege burgeroorlogen en politieke instabiliteit, maar daar hoef je je gelukkig niet op elke bestemming zorgen over te maken. Familiereis maakte een lijstje met 7 veilige familiebestemmingen in Afrika.
· Redactie
De 10 mooiste verre familiereizen voor 2016
Droom je ervan om ooit eens met het hele gezin op een verre reis te gaan? Met z’n allen naar de andere kant van de wereld te vliegen, kennis te maken met vreemde culturen, bijzondere natuur en bezienswaardigheden die je alleen van tv kent? Dit zijn de 10 mooiste verre reizen die je met het hele gezin kan maken.
· Redactie
Waarom je in 2015 door Tanzania moet reizen
Tanzania is een schitterend land vol verbluffend natuurschoon en uiteraard een spectaculaire dierenwereld. Het is echt een "once in a lifetime" land met onvergetelijke ervaringen. Maar waarom dan? Wij laten het je zien.
· Redactie
Een familievakantie in Tanzania
Tanzania is een heerlijke reisbestemming als je op zoek bent naar een zonnig vakantieland. Wat veel mensen echter niet weten, is dat Tanzania ook een prima bestemming is voor het ondernemen van een familiereis.
· Redactie
Djoser Junior biedt extra familiereizen
Genieten van een familievakantie betekent plezier voor het hele gezin. Tal van reisorganisaties hebben zich (mede) gespecialiseerd in het organiseren van familiereizen. Zij weten dan ook precies wat de magische mix is voor het beleven van een geslaagde gezinsvakantie, zowel voor jonge als voor oudere kinderen en volwassenen.
· Redactie
Betaalbare familiereis met Baobab
Wil je graag een bijzondere familiereis ondernemen, maar is je budget beperkt? Snuffel dan eens tussen de aanbiedingen van Baobab Reizen! De aanbiedingen worden door Baobab Reizen ook wel ‘kansreizen’ genoemd en bestaan uit bijzonder betaalbare rondreizen voor het hele gezin.

Beoordelingen van Tanzania

Wat zijn de Tanzania ervaringen van andere reizigers? Lees hier 0 reviews, gebaseerd op ervaringen tijdens hun rondreizen in Tanzania.
Natuur & omgeving
n.v.t.
Cultuur
n.v.t.
Stranden
n.v.t.
Steden
n.v.t.
Eten & drinken
n.v.t.
Activiteiten
n.v.t.