Home
Blog
Bestemmingen
De veiligste bestemmingen voor een familiereis in Afrika

De veiligste bestemmingen voor een familiereis in Afrika

op 22 juni 2016
1 minuut leestijd
De veiligste bestemmingen voor een familiereis in Afrika

Afrika is een divers continent met volop mogelijkheden voor een onvergetelijke familiereis. Veel landen komen negatief in het nieuws vanwege burgeroorlogen en politieke instabiliteit, maar daar hoef je je gelukkig niet op elke bestemming zorgen over te maken. Familiereis maakte een lijstje met 7 veilige familiebestemmingen in Afrika.

Malawi

Met stip bovenaan staat onbekend Malawi. Dit kleine landje in zuidelijk Afrika is geliefd om haar gastvrije bevolking, prachtige natuur en ongereptheid, want er zijn nog maar weinig toeristen die dit land hebben ontdekt. De bekendste trekpleister is het enorme Lake Malawi, waar je kan snorkelen, nijlpaarden spotten of een boottochtje maakt.

Zuid-Afrika

Zuid-Afrika is één van de populairste bestemmingen van Afrika, en dat is niet zonder reden. In Zuid-Afrika combineer je wildlife safari’s met prachtige road trips. Heb je bruisend Kaapstad en een grillige kustlijn waar stranden en woeste natuur elkaar afwisselen. Kun je de ene dag fietsen tussen de wijngaarden, en de andere dag eindeloos dwalen door een woest berglandschap. Een afwisselend vakantieland met voor ieder wat wils.

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Gambia

Het zonovergoten Gambia heeft de laatste jaren flink aan populariteit gewonnen. Het land wordt volledig ingeklemd door Senegal, en is vooral geliefd als zonbestemming. In de Nederlandse wintermaanden kun je hier genieten van zon en zee, maar ook makkelijk een dag op pad om het diverse binnenland te ontdekken. Bijkomend voordeel: Gambia is goedkoop en redelijk dichtbij. Vanuit Nederland is het ongeveer 6 uur vliegen.

Kaapverdië

Kaapverdië is een eilandengroep voor de kust van Senegal, en bestaat uit tien eilandjes met elk hun eigen identiteit. Deze voormalige Portugese kolonie kent invloeden uit Zuid-Europa en het Afrikaanse vasteland, en heeft qua sfeer wel iets weg van de Caraïben. Het land is bovendien ontzettend veelzijdig: dus of je nu op zoek bent naar zon en zee, relaxte dorpjes of prachtige natuur, Kaapverdië heeft het.

Marokko

Op slechts 3 uur vliegen van Nederland waan je je in een totaal andere wereld. Marokko is als een sprookje uit 1001-nacht, met mysterieuze Koningssteden, een prachtig Atlasgebergte en eindeloze woestijn. Huur een auto en combineer cultuur en natuur tijdens een onvergetelijke road trip.

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Tanzania

Tanzania is het safariland bij uitstek. Wees getuige van de grote migratie op de vlaktes van de Serengeti of logeer tussen de wilde dieren op de rand van de Ngorongoro krater. Onderweg maak je kennis met de Masai en geniet je van een prachtig uitzicht op de indrukwekkende Kilimanjaro. En waar kun je je reis beter afsluiten dan op een tropisch eiland? Plak er aan het eind van de reis een paar dagen Zanzibar aan vast, om even bij te komen van alle indrukken.

Mauritius

Mauritius heeft alle ingrediënten voor een relaxte vakantie: witte poederstranden, tropische temperaturen en prachtige resorts. Dit tropische bounty-eiland ligt midden in de Indische Oceaan, maar wordt officieel tot het Afrikaanse continent gerekend. Het is er het hele jaar door prachtig weer, en de perfecte bestemming om te duiken, wandelen en te niksen!

Relevante reisorganisaties

Gerelateerde blogs