Home
Blog
Bestemmingen
Met kinderen op wintersport: 10 verrassende tips

Met kinderen op wintersport: 10 verrassende tips

op 20 januari 2016
2 minuten leestijd
Met kinderen op wintersport: 10 verrassende tips

Het sneeuwt, dus hoog tijd om na te gaan denken over een fijne wintersportbestemming. En omdat we de Alpen inmiddels wel hebben gezien tipt Familiereis 10 bijzondere bestemmingen waar je dit jaar zeker op de latten wilt staan!

1. Japan

Waarom zou je een wintersportvakantie niet combineren met een onvergetelijke reis naar Japan? Tijdens de wintermaanden kun je hier fantastisch skiën in de Japanse Alpen en de hooglanden van het noordelijke eiland Hokkaido.

2. Finland

Als het ergens gegarandeerd gaat sneeuwen, dan is het wel in Finland. Ga wintersporten in het noordelijkste puntje van Europa, en combineer een dagje op de latten met een huskysafari of sneeuwscootertocht in de omgeving.

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

3. Bulgarije

Binnen Europa is wintersportbestemming Bulgarije aan een serieuze opmars bezig. De sneeuw is er net zo mooi en dik als in Oostenrijk, maar het grote verschil zit hem in de prijs. Hier betaal je stukken minder voor je skipas, accommodatie en skilessen.

4. Canada

Dat je in Canada geweldig kunt wintersporten zal vast niet als een verrassing komen. Reis bijvoorbeeld naar Whistler, ten noorden van Vancouver. Hier vind je hellingen voor de beginner én geoefende wintersporter.

5. Polen

Ook Polen wordt de laatste jaren steeds beter gevonden door liefhebbers van sneeuw en ijs. In de omgeving van Zakopane liggen goede hellingen en vind je meer dan 20 skiliften. Een perfecte plek om te skiën of snowboarden.

6. India

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Het is niet de meest voor de hand liggende bestemming, maar ook in India kun je uitstekend wintersporten. In de noordelijke staten Kashmir en Jammu vind je talloze ski-resorts, pistes en skiliften, en daar hoef je niet eens heel ver voor te reizen: vanuit New Delhi vlieg je in anderhalf uur naar het mooiste wintersportgebied van het land.

7. Spanje

Waarom zou je alleen in de zomer naar Spanje gaan? In de winter kun je er namelijk perfect skiën in bijvoorbeeld de Sierra Nevada in Andalusië. Ze hebben er kilometerslange pistes, prachtige skigebieden en goede sneeuw. Aan het eind van de dag staat een tafel vol tapas op je te wachten en je kunt er ook nog een citytrip Granada aan vastplakken.

Spanje is ook de perfecte bestemming voor een reis naar de winterzon. Verblijf bijvoorbeeld tijdens de wintermaanden op het fijne Ibiza, of vertoef in een luxe resort op een van de Canarische Eilanden. 

8. Australië

Over exotische wintersport gesproken. Ben je toevallig in Australië en hou je van skiën? In het zuidoosten vind je een aantal perfecte skigebieden. In totaal vind je hier meer dan 400 kilometer aan pistes, maar houd wel rekening met de omgekeerde seizoenen. Tijdens de Australische winter van juni tot oktober heb je de meeste kans op sneeuw.

9. Chili

Het ruige Andesgebergte in Chili is perfect voor een wintersportvakantie. De mooiste hellingen en de beste sneeuw vind je in Valle Nevado, El Colorado en La Parva.

10. Verenigde Staten

In de Verenigde Staten zijn volop skigebieden, maar wist je dat je ook in de buurt van New York kunt wintersporten? Op slechts twee uur rijden van Manhattan ligt Hunter Mountain, een skigebied met talloze mogelijkheden voor skiërs en snowboarders.

Zoals je ziet; er zijn tal van bijzondere bestemmingen om je wintersportvakantie met de kids door te brengen. Toch kan het ook fijn zijn om niet uren in de auto of het vliegtuig te hoeven zitten. In dat geval moet je eens kijken naar een wintersport vakantie in Winterberg. Dit is een leuk skigebied in Duitsland (en niet ver van Nederland!). Je kunt Winterberg binnen een paar uurtjes rijden vanaf Urecht namelijk al bereiken. Een tip is dan om te overnachten in het vakantiepark (met zwembad!) van Landal. Dit is Landal Winterberg. Hier verblijf je direct aan de piste in een mooi appartement.

Meer blogs