Home
Blog
Bestemmingen
5 avontuurlijke kampeervakanties voor het hele gezin

5 avontuurlijke kampeervakanties voor het hele gezin

op 12 juli 2016
1 minuut leestijd
5 avontuurlijke kampeervakanties voor het hele gezin

Gek op kamperen en leven in de buitenlucht, maar dit jaar iets anders dan de camping in Zuid-Europa? Familiereis tipt vijf avontuurlijke kampeervakanties die je met het hele gezin kan ondernemen.

1. Tussen de wilde dieren in Namibië

Het uitgestrekte en ongerepte Namibië is een geweldige plek om te kamperen. Ontdek het land met een 4x4 en daktent, en reis van de Sossusvlei naar het Etosha National Park. In Namibië vind je volop campings waar je midden in de natuur je tent kan opzetten: van back to basic tot comfortabel, al zul je het wel zonder zwembad en animatieteam moeten doen. Maar daar krijg je gelukkig een heleboel wilde dieren, spectaculaire zonsondergangen en een geweldig avontuur voor terug.

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

2. Wildkamperen in Noorwegen

Een stuk dichter bij huis, maar daarom niet minder avontuurlijk: ga wildkamperen in Noorwegen. Hier slaap je in the middle of nowhere en begin je de dag met een frisse duik in een meertje. Rij met je eigen auto via de ruige fjordenkust naar het noorden en zet de tent op in het bos, langs een kabbelend riviertje of op het strand. Houd je ogen open voor idyllische plekjes: in Noorwegen mag je overal kamperen, mits je niets kapot maakt en respect hebt voor medemens en natuur. Klinkt goed, niet?

3. Tropisch kamperen in Centraal Amerika

Wil je zon, zee en strand combineren met een relaxte kampeervakantie? Neem de tent mee naar Centraal-Amerika. Hier vind je paradijselijk mooie stranden, prachtige natuurparken en een ongedwongen sfeertje. Start in Mexico, huur een Volkswagen busje en zak via de kustlijn af naar het zuiden. Pura Vida!

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

4. Kamperen in de Australische Outback

Het is er altijd mooi weer, de omgeving is fenomenaal mooi en als je ergens goed kunt barbecuen, dan is het wel in Australië. Tel daarbij op dat kamperen verreweg de meest goedkope manier van overnachten is (vaak zelfs gratis!), en je hebt genoeg redenen om er met een camper of tent op uit te trekken voor de ultieme kampeervakantie down under.

5. Per camper door Canada

De ruige bergketens van de Rocky Mountains, de felblauwe meren in het Banff National Park en de wilde dieren op Vancouver Island: Canada is het paradijs voor natuurliefhebbers. Ontdek het land per camper, voor de perfecte combinatie van comfort en avontuur. Wildkamperen is vanwege de aanwezigheid van roofdieren geen aanrader, maar op de prachtige natuurcampings kom je wat betreft wildernis niets tekort. Van tevoren reserveren is niet nodig, Canada ontdek je lekker op de bonnefooi!

Relevante reisorganisaties

Gerelateerde blogs

hey hallo