Duitsland

Konigssee meer

Familiereis Duitsland

Mooi, gastvrij, kindvriendelijk én dichtbij

Duitsland is onder gezinnen met kinderen een zeer geliefd vakantieland. Niet gek, want Duitsland heeft onwijs veel te bieden! Bijvoorbeeld de prachtige natuur van het Zwarte Woud en de Eiffel. Of de vele gezellige, historische en moderne steden. En dat op slechts een paar uurtjes rijden!

Een familiereis maken in Duitsland is niet alleen praktisch maar vooral ook heel leuk. Je rijdt er in een paar uurtjes naartoe en bent als het nodig is ook binnen een paar uurtjes weer thuis. Afhankelijk van waar je in Duitsland met het gezin naartoe gaat dan, want het land is behoorlijk groot en dat zie je terug in de enorme diversiteit aan landschappen.

Bezoek tijdens je familiereis in elk geval een van de bekende grote steden, zoals Berlijn, waar je met de kinderen een indrukwekkende en leerzame tocht kunt maken langs belangrijke, historische plaatsen in de stad. Reizen doe je hier heel gemakkelijk met de metro. Het Sauerland is leuk voor het hele gezin want de kids kunnen zich hier helemaal uitleven in een subtropisch waterparadijs en het is er ook rijk aan wildparken en leuke, culturele steden. De Moezel is tenslotte ook een aanrader, je vindt hier heel fijne familiehotels met een Wellness arrangement.

Vlag:
Hoofdstad:
Berlijn
Inwoners:
83.129.285
Oppervlakte:
357.021 km2
Beste reistijd:
mei, juni en september
Tijdsverschil:
geen
Vliegtijd:
1:20 uur
Combineren:

Video's van Duitsland

Blogs over Duitsland

· Stéphanie Versteeg
Vijf tips voor een last minute stedentrip tijdens Hemelvaart
De meivakantie hebben we misschien net achter de rug, over een paar weken staat Hemelvaart alweer voor de deur. Met een lang weekend voor de boeg is het 't uitgelezen moment om een stedentrip te maken binnen Europa. Op zoek naar inspiratie? Vijf tips voor een afwisselend weekendje weg.
· Redactie
6 sprookjesachtige bestemmingen in Europa
Wat kan Europa toch betoverend mooi zijn. Deze zes sprookjesachtige bestemmingen spreken bij jong én oud tot de verbeelding!
· Redactie
Veel mensen met Kerst op vakantie
De kerstvakantie is een populaire periode om er met het hele gezin even gezellig op uit te trekken. Het Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen verwacht dar er in de komende vakantieperiode, dus in de periode van 22 december tot en met 6 januari, zo’n 800.000 Nederlanders op uit zullen trekken.
· Redactie
Kerstmarkten in Duitsland
Een leuk uitje met het hele gezin is niet altijd eenvoudig te verzinnen. Gedurende de zomervakantie is de keuze voor een voordelige zonvakantie voor de hand liggend, maar waar moet je naartoe als je in de laatste maanden van het jaar samen met de kids een lang weekend weg wilt?
· Redactie
Aanbiedingen Stip Reizen
Het gevarieerde aanbod van Stip Reizen biedt een mooie bron van inspiratie als je nog op zoek bent naar een leuke reis met de hele familie. ‘On a budget?’ Geen probleem, neem nu maar eens een kijkje bij de aanbiedingen van Stip; het voordeel kan soms wel oplopen tot maar liefst 70 %.
· Redactie
Anders Reizen
Boek met het hele gezin eens een ‘andere vakantie’, bijvoorbeeld via reisorganisator Anders Reizen. Zij hebben nu een spannend weekend bedacht voor gezinnen met kinderen vanaf ongeveer zes jaar. De kinderen moeten wel van spannende verhalen houden, maar wel kind houdt daar nu niet van?

Beoordelingen van Duitsland

Wat zijn de Duitsland ervaringen van andere reizigers? Lees hier 0 reviews, gebaseerd op ervaringen tijdens hun rondreizen in Duitsland.
Natuur & omgeving
n.v.t.
Cultuur
n.v.t.
Stranden
n.v.t.
Steden
n.v.t.
Eten & drinken
n.v.t.
Activiteiten
n.v.t.