Home
Blog
Steden
Vijf tips voor een last minute stedentrip tijdens Hemelvaart

Vijf tips voor een last minute stedentrip tijdens Hemelvaart

1 minuut leestijd
Vijf tips voor een last minute stedentrip tijdens Hemelvaart

De meivakantie hebben we misschien net achter de rug, over een paar weken staat Hemelvaart alweer voor de deur. Met een lang weekend voor de boeg is het 't uitgelezen moment om een stedentrip te maken binnen Europa. Op zoek naar inspiratie? Vijf tips voor een afwisselend weekendje weg.

Porto

Vergeet de mooie stranden van de Algarve en de relaxte sfeer in Lissabon, tijdens je volgende reis naar Portugal moet je echt een bezoek brengen aan Porto. Deze voormalige culturele hoofdstad heeft een sfeervol centrum vol nauwe steegjes die mooie kerken en knusse barretjes herbergen. Je komt er op cultureel vlak zeker aan je trekken, maar je kunt ook lekker met een glaasje port uitpuffen langs de oevers van de Douro.

Helsinki

Helsinki moet je niet bezoeken in de winter, maar wat later in het voorjaar is de stad prachtig. Een aaneenschakeling van statige gebouwen en mooie winkelstraten, en genoeg natuur in de omgeving voor een leuk uitstapje. Een leuke uitvalsbasis om de stad te leren kennen is de wijk Kallio: sauna's, markthallen, koffietentjes en vintage winkels domineren hier het straatbeeld.

Helsinki, Finland
Helsinki, Finland

Athene, Griekenland
Athene, Griekenland

Athene

Denk je aan Griekenland, dan denk je al snel aan mooie stranden en het goede Mediterrane leven. Hoofdstad Athene moet het qua populariteit vaak afleggen tegen de eilanden, maar voor een korte trip is het een uitstekende alternatief. Athene heeft een goede sfeer, knusse wijkjes en bijzondere erfgoedlocaties waar je oog in oog staat met prachtige architectuur uit het oude Griekenland.

Sofia

Het is goedkoop vliegen naar de Bulgaarse hoofdstad Sofia en dat maakt het momenteel een van de populairste bestemmingen voor een citytrip in Oost-Europa. Sofia heeft een centrum vol erfgoed en mooie stadsparken waar je op een warme dag lekker kan genieten van het weer. Doe van tevoren inkopen op de markt en ga uitgebreid picknicken met lokale lekkernijen.

Sofia, Bulgarije
Sofia, Bulgarije

Leizig, Duitsland
Leizig, Duitsland

Leipzig

Tot slot een stedentrip waar je níet voor in het vliegtuig hoeft te zitten: Leipzig ligt op zo'n 6 uur rijden vanaf Utrecht. Deze karakteristieke studentenstad is minstens zo hip als de Duitse hoofdstad Berlijn, maar het is een stuk kleiner en daarmee toegankelijker. Perfect voor een lang weekend dus. Wat je er zoal kan bekijken? Prachtige architectuur en musea in het centrum van de stad, maar je kunt een bezoekje brengen aan de dierentuin en attractiepark Belantis.

Reisorganisaties met reizen

Meer blogs