Egypte

Bezoek de pyramides van Gizeh

Familiereis Egypte

Ontdek het land van de farao’s en piramides

Egypte is een ideaal vakantieland voor met de kids! Leuke uitstapjes naar bijvoorbeeld de piramides of een oase in de woestijn wissel je af met een verblijf aan één van de adembenemend witte zandstranden. En snorkelen op zoek naar tropische vissen is ook leuk!

Tijdens een familiereis in Egypte kun je een blik werpen in de geheimzinnige wereld van de oude Egyptenaren en je verbazen over het contrast dat de moderne hoofdstad hiermee vormt. De kinderen zullen een bezoek aan de piramides geweldig vinden en je zult je als gezin door de vriendelijke Egyptenaren al snel heel gastvrij worden ontvangen.
Een familiereis naar Egypte is natuurlijk niet compleet zonder een bezoek aan de piramides van het Gizeh Plateau. De kids zullen zich hier prima kunnen vermaken, zeker als je er met het hele gezin een tocht op een kameel maakt. Voor kinderen is het ook fantastisch om door eeuwenoude tempelcomplexen te dwalen of een spannende tocht naar het binnenste van een piramide te maken. Als je tijd over hebt is het leuk om ook nog een boottocht over de Nijl te maken. Rust daarna lekker uit aan het strand of het zwembad van een van de vele kindvriendelijke hotels.

Hoofdstad:
Caïro
Inwoners:
77.505.756
Oppervlakte:
1.001.450 km2
Beste reistijd:
december t/m februari (zuiden) & april, mei, september en oktobe
Tijdsverschil:
1 uur later
Vliegtijd:
4:30 uur

Video's van Egypte

Reisorganisaties met reizen naar Egypte

Reizen naar Egypte

Piramides en strandplezier

Piramides en strandplezier

7 dagen
Deze korte familiereis is ideaal voor de herst- of voorjaarsvakantie en combineert de piramides met een heerlijke strandvakantie.
333TRAVEL
vanaf
€ 908
Familiereis EGYPTE KORT - 9 dagen; Speurtocht naar de Oudheid

Familiereis EGYPTE KORT - 9 dagen; Speurtocht naar de Oudheid

9 dagen
Dit is een familiereis voor gezinnen met kinderen tot 19 jaar. De mooiste bezienswaardigheden van Egypte en daarnaast lekker ontspannen aan het strand? Dat kan in een dikke week tijdens deze Egypte rondreis. Je bezoekt de enorme piramides van Gizeh en Saqqara, middeleeuwse marktjes en schitterende musea in Caïro, de grote tempels van Luxor en Karnak en de mysterieuze dodenstad Thebe. Ter afsluiting reis je naar de badplaats Hurghada, aan de Rode Zee, waar je lekker kunt duiken en snorkelen!
Koning Aap
vanaf
€ 1.195
8-daagse familie groepsrondreis Het Land van de Farao's - Egypte

8-daagse familie groepsrondreis Het Land van de Farao's - Egypte

7 dagen
De cultuurschatten van het Oude Egypte moet je op zijn minst één keer in je leven bezocht hebben. Ga mee op ontdekkingsreis terug in de tijd en leer alles over het fascinerende oud-Egyptische rijk vol goden, halfgoden, piramides en farao's. Met ook volop tijd voor ontspanning!
ANWB
vanaf
€ 1.239
Familiereis EGYPTE - 15 dagen; Mummies en farao's

Familiereis EGYPTE - 15 dagen; Mummies en farao's

15 dagen
Tijdens deze familiereis maak je kennis met de rijke historie van Egypte en de pracht van de beroemde Rode Zee. Je begint je reis in de miljoenenstad Caïro. Dwaal door de oude islamitische wijk met zijn vele leuke winkeltjes, zie hoe ezelkarren en dure auto’s de weg delen en verbaas je over de piramides. In het noorden bezoek je de ontspannen en meest Europese stad van Egypte, Alexandrië. Nadat je in El Alamein overblijfselen van de Tweede Wereldoorlog hebt gezien reis je door naar Luxor waar je oog in oog komt te staan met het Oude Egypte. De stad lijkt wel een openluchtmuseum! Snorkelend boven ontelbare kleurrijke visjes of lekker luierend aan het strand breng je de laatste dagen van de reis door voordat je vanuit Caïro weer naar huis vliegt.
Koning Aap
vanaf
€ 1.495
Familiereis Egypte

Familiereis Egypte

9 dagen
Een vakantie naar Egypte met alle hoogtepunten van de cultuur, maar ook met voldoende tijd om van het dagelijkse Egyptische leven te genieten. In Caïro heb je alle tijd om de beroemde piramides van Gizeh, de Sphinx en het Egyptisch museum te bezoeken en de magische sfeer te ervaren. In Luxor kun je de vele tempels van de vroegere farao's bezoeken. Je kunt ook een tocht met een traditionele zeilboot, de felucca, over de Nijl maken of een bezoek brengen aan de Vallei der Koningen waar al meer dan zestig graven zijn gevonden. Deze reis door Egypte eindigt aan de Rode Zee waar je heerlijk kunt relaxen, zwemmen, duiken en snorkelen.
Sawadee
vanaf
€ 1.349

Blogs over Egypte

· Redactie
Familieresorts Club Med
Voor een onvergetelijke vakantie voor jong en oud, zit je met een reis van Club Med helemaal goed. Deze aanbieder heeft er namelijk werk van gemaakt om voor de kids allerlei aparte dingen te organiseren, zoals eigen ontmoetingsruimtes en natuurlijk ook tal van activiteiten, volledig afgestemd op wat bij ze past.

Beoordelingen van Egypte

Wat zijn de Egypte ervaringen van andere reizigers? Lees hier 0 reviews, gebaseerd op ervaringen tijdens hun rondreizen in Egypte.
Natuur & omgeving
n.v.t.
Cultuur
n.v.t.
Stranden
n.v.t.
Steden
n.v.t.
Eten & drinken
n.v.t.
Activiteiten
n.v.t.