Suriname

Zonsondergang in Suriname

Familiereis Suriname

Zuid-Amerikaanse bestemming vol avontuur

Ooit hoorde het bij Nederland, maar dat zie je niet terug aan het ongerepte Zuid-Amerikaanse landschap. De jungle van Suriname is dan ook een must-see. Maar ook Paramaribo, de (eet)cultuur en de geschiedenis van het land zijn uiteraard de reis waard.

In het noorden van Zuid-Amerika ligt Suriname, een land dat elke Nederlander waarschijnlijk zal kennen. Toch is Suriname geen heel toeristische bestemming. Best vreemd, want het lang is prachtig, gevarieerd en zal soms een feest van herkenning oproepen. Wist jij bijvoorbeeld Suriname zijn eigen Nieuw-Amsterdam heeft?

De meeste reizigers zullen hun reis door Suriname in hoofdstad Paramaribo beginnen. Hier vind je prachtige oude architectuur, proef je de bruisende cultuur en het heerlijke eten, maar ook de minder smakelijke slavernijgeschiedenis.

Suriname bestaat voor het grootste deel uit oerwoud, dus een uitstapje naar de jungle kan eigenlijk niet ontbreken. Vaar met een bootje over de rivieren, spot wildlife, ontmoet authentieke bevolkingsgroepen en overnacht middenin de natuur. Relaxen kan uiteraard aan de stranden in het noorden.

De beste reistijd voor Suriname is het voorjaar en het najaar in verband met regenval, maar het is er het hele jaar door 30 graden. Het is negen uur vliegen vanaf Amsterdam.

Hoofdstad:
Paramaribo
Inwoners:
438.144
Oppervlakte:
163.270 km2
Beste reistijd:
februari tot half april & half augustus tot half november
Tijdsverschil:
4 uur vroeger
Vliegtijd:
9:00 uur

Video's van Suriname

Reisorganisaties met reizen naar Suriname

Reizen naar Suriname

Familiereis Suriname

Familiereis Suriname

20 dagen
Deze familiereis door Suriname is een echt avontuur! Aan de kust van Suriname kun je met wat geluk reuzenzeeschildpadden hun eieren zien leggen. Je vaart langs oude plantages en mangroves en in het oerwoud vaar je in een typische korjaal, niet meer dan een dikke uitgeholde boomstam. Tijdens de jungletocht maak je kennis met de lokale Marronfamilies en hoor je 's nachts de brulapen.
Sawadee
vanaf
€ 2.749
Familiereis Suriname en Curaçao

Familiereis Suriname en Curaçao

23 dagen
Tijdens deze familiereis door Suriname en Curaçao beleef je echt een avontuur! Aan de kust van Suriname kun je met wat geluk reuzenzeeschildpadden hun eieren zien leggen. Je vaart langs oude plantages en mangroves en in het oerwoud vaar je in een typische korjaal, niet meer dan een dikke uitgeholde boomstam. Tijdens de jungletocht maak je kennis met de lokale Marronfamilies en hoor je 's nachts de brulapen. Na al deze avonturen kun je bijkomen aan de stranden van Curaçao. Pal langs de kustlijn ligt een schitterend koraalrif, dus snorkelen tussen allerlei gekleurde vissen en koraal is zeker een aanrader!
Sawadee
vanaf
€ 3.519
16-daagse familie privérondreis Kano's en Kaaimannen in Suriname

16-daagse familie privérondreis Kano's en Kaaimannen in Suriname

15 dagen
Deze prachtige rondreis door Suriname neemt je mee op een ontdekkingsreis ver weg en toch dichtbij. Geniet van plantages, rivieren, koloniale huizen en heerlijk eten. Eén ding is belangrijk: je moet van varen houden, want vele hotels kunnen slechts per boot(je) bereikt worden.
ANWB
vanaf
€ 2.715

Beoordelingen van Suriname

Wat zijn de Suriname ervaringen van andere reizigers? Lees hier 0 reviews, gebaseerd op ervaringen tijdens hun rondreizen in Suriname.
Natuur & omgeving
n.v.t.
Cultuur
n.v.t.
Stranden
n.v.t.
Steden
n.v.t.
Eten & drinken
n.v.t.
Activiteiten
n.v.t.

Populaire bestemmingen in Zuid-Amerika