Suriname

Zonsondergang in Suriname

Familiereis Suriname

Zuid-Amerikaanse bestemming vol avontuur

Ooit hoorde het bij Nederland, maar dat zie je niet terug aan het ongerepte Zuid-Amerikaanse landschap. De jungle van Suriname is dan ook een must-see. Maar ook Paramaribo, de (eet)cultuur en de geschiedenis van het land zijn uiteraard de reis waard.

In het noorden van Zuid-Amerika ligt Suriname, een land dat elke Nederlander waarschijnlijk zal kennen. Toch is Suriname geen heel toeristische bestemming. Best vreemd, want het lang is prachtig, gevarieerd en zal soms een feest van herkenning oproepen. Wist jij bijvoorbeeld Suriname zijn eigen Nieuw-Amsterdam heeft?

De meeste reizigers zullen hun reis door Suriname in hoofdstad Paramaribo beginnen. Hier vind je prachtige oude architectuur, proef je de bruisende cultuur en het heerlijke eten, maar ook de minder smakelijke slavernijgeschiedenis.

Suriname bestaat voor het grootste deel uit oerwoud, dus een uitstapje naar de jungle kan eigenlijk niet ontbreken. Vaar met een bootje over de rivieren, spot wildlife, ontmoet authentieke bevolkingsgroepen en overnacht middenin de natuur. Relaxen kan uiteraard aan de stranden in het noorden.

De beste reistijd voor Suriname is het voorjaar en het najaar in verband met regenval, maar het is er het hele jaar door 30 graden. Het is negen uur vliegen vanaf Amsterdam.

Vlag:
Hoofdstad:
Paramaribo
Inwoners:
591.798
Oppervlakte:
163.270 km2
Beste reistijd:
februari tot half april & half augustus tot half november
Tijdsverschil:
4 uur vroeger
Vliegtijd:
9:00 uur
Combineren:

Video's van Suriname

Reisorganisaties met reizen naar Suriname

Reizen naar Suriname

Beoordelingen van Suriname

Wat zijn de Suriname ervaringen van andere reizigers? Lees hier 0 reviews, gebaseerd op ervaringen tijdens hun rondreizen in Suriname.
Natuur & omgeving
n.v.t.
Cultuur
n.v.t.
Stranden
n.v.t.
Steden
n.v.t.
Eten & drinken
n.v.t.
Activiteiten
n.v.t.

Populaire bestemmingen in Zuid-Amerika