India

Meenakshi hindu tempel ple in Madurai

Familiereis India

Bijzonder, fabelachtig én kleurrijk

Samen met kinderen India ontdekken is een sensationeel avontuur. Heilige steden, de Taj Mahal, koeien en riksja’s op straat, de exotische keuken en de kleurrijke bevolking: India prikkelt werkelijk alle zintuigen. Tijdens een familiereis ontdek je India in een ontspannen tempo, zodat het voor iedereen leuk is!

Het bijzondere land India leent zich uitstekend voor een familiereis. Het land heeft heel veel kleurrijke steden en ademt een mysterieuze sfeer uit, die het hele gezin zal weten te boeien. De kinderen zullen alleen al in Jaipur, de hoofdstad van Rajasthan hun ogen uitkijken. Deze stad wordt ook wel de roze stad genoemd, vanwege de kleur van de huizen en stadsmuren, een kleur die ook symbool staat voor gastvrijheid.
Overal in India sieren mannen met tulbanden en vrouwen met kleurrijke sari’s het straatbeeld en je zult er vaak versteld staan. Een familiereis in India is dan ook een magische vakantie voor het hele gezin. Ga met de kids bijvoorbeeld naar de Karni Mata tempel en verbaas je over de gigantische hoeveelheid Heilige ratten die hier leven. Als je de witte rat ziet, brengt dat geluk. Ook een kamelentocht of bezoek aan een eeuwenoud fort of paleis behoort tot de vele mogelijkheden.

[Null]

Hoofdstad:
New Delhi
Inwoners:
1.080.264.388
Oppervlakte:
3.287.590 km2
Beste reistijd:
december t/m februari
Tijdsverschil:
4,5 uur later
Vliegtijd:
8:10 uur
Combineren:

Video's van India

Reisorganisaties met reizen naar India

Reizen naar India

Ladakh Familiereis - individuele India rondreis

Ladakh Familiereis - individuele India rondreis

20 dagen
Individuele familiereis boordevol avontuur in het hoge noorden van India. In het voormalig koninkrijk Ladakh in de Himalaya is het klimaat in onze zomermaanden perfect. Na een korte kennismaking met het overweldigende Delhi, dat u deels te fiets verkent, zet u koers naar de rustigere bergen. Natuurlijk verkent u er de boeddhistische kloosters, maar er is ook voldoende ruimte voor actie. Downhillen per mountainbike, raften op de Zanskar rivier en samen op een korte kampeertrektocht met bagagepaarden: het komt allemaal voorbij. De laatste dagen van de reis brengt u ontspannen door in het tropische en groene zuiden van India. Het palmenstrand van Kovalam is dan uw thuisbasis.
PANGEA Travel
vanaf
€ 2.500
Familiereis NOORD-INDIA - 16 dagen; Tulbanden, olifanten en paleizen

Familiereis NOORD-INDIA - 16 dagen; Tulbanden, olifanten en paleizen

16 dagen
Dit is een India familiereis voor gezinnen met kinderen tot 19 jaar. Rajasthan is India's meest kleurrijke provincie. De sprookjesachtige paleizen, de forten en de rijk versierde kleding van de bevolking zijn een lust voor het oog. In een ontspannen tempo bezoek je de mooiste hoogtepunten. Natuurlijk is er tijd voor ontspanning en speciale activiteiten afgestemd op de kinderen. We hebben accommodaties uitgezocht die allemaal beschikken over een zwembad!
Koning Aap
vanaf
€ 1.695
Familiereis NOORD-INDIA AVONTUUR - 22 dagen; Reizen als een maharadja

Familiereis NOORD-INDIA AVONTUUR - 22 dagen; Reizen als een maharadja

22 dagen
Dit is een India familiereis voor gezinnen met kinderen tot 19 jaar. Paleizen en forten zijn de stille getuigen van de weelde waarin de Rajasthaanse maharadja's vroeger leefden. In de wirwar van straatjes eromheen spelen zich nog altijd de kleurrijke taferelen af van het ‘gewone’ volk. In een ontspannen tempo bezoek je tijdens deze familiereis India alle hoogtepunten van het noorden. Alle hotels op deze reis beschikken over een zwembad, fijn om de Indiase warmte van je af te spoelen!
Koning Aap
vanaf
€ 1.895
Familiereis India en Nepal

Familiereis India en Nepal

Tijdens deze familiereis door India en Nepal zul je betoverd raken door de forten en paleizen van de vroegere Maharadja's en de grandeur van de Taj Mahal. Ook de natuur komt aan bod, in Nepal verblijven we vlakbij Chitwan Nationaal Park waar je neushoorns, olifanten, tijgers en apen kunt spotten. Dwaal in Pokhara door de gezellig drukke straatjes met als decor de immense Himalaya... Jouw reis is compleet.
Sawadee
vanaf
€ 2.099

Blogs over India

· Stéphanie Versteeg
Geweldig gave foto's van het Holifeest in India
Een van de leukste momenten om een reis naar India te plannen is tijdens het kleurrijke Holi-Phagwa, ofwel het Holifeest. Ook deze week werd weer traditioneel de lente ontvangen met het gooien van gekleurd poeder en daar doet menig toerist graag aan mee. Benieuwd hoe dat eruit ziet? We hebben de mooiste foto’s van de afgelopen jaren voor je op een rijtje gezet.
· Stéphanie Versteeg
India: dit zijn de mooiste plekken in woestijnprovincie Rajasthan
De Indiase provincie Rajasthan is het domein van maharadja’s, kamelen en zandkastelen. Een van de meest sprookjesachtige bestemmingen van heel Azië en een plek waar de verhalen uit 1001 nacht tot leven lijken te komen. Benieuwd wat de hoogtepunten zijn van Rajasthan? We hebben een lijstje gemaakt met plekken die je hier niet mag overslaan.
· Stéphanie Versteeg
5x de leukste haltes op de Banana Pancake Trail
Wel eens gehoord van de Banana Pancake Trail? Op deze wereldberoemde backpackroute kun je de meest iconische en mooiste plekken van heel Zuidoost Azië afstrepen. Treed in de voetsporen van vele eerdere backpackers en maak kennis met alle parels van Aziatische bodem.
· Redactie
10 redenen voor een familiereis naar India
India is het land van koeien, riksja's en geurige curry's, en zal misschien niet direct in je opkomen als bestemming voor een verre familiereis. We geven je daarom 10 redenen waarom het wél de moeite waard is om met het hele gezin naar Incredible India af te reizen.

Beoordelingen van India

Wat zijn de India ervaringen van andere reizigers? Lees hier 0 reviews, gebaseerd op ervaringen tijdens hun rondreizen in India.
Natuur & omgeving
n.v.t.
Cultuur
n.v.t.
Stranden
n.v.t.
Steden
n.v.t.
Eten & drinken
n.v.t.
Activiteiten
n.v.t.