Home
Blog
Bestemmingen
Geweldig gave foto's van het Holifeest in India

Geweldig gave foto's van het Holifeest in India

1 minuut leestijd
Geweldig gave foto's van het Holifeest in India

Een van de leukste momenten om een reis naar India te plannen is tijdens het kleurrijke Holi-Phagwa, ofwel het Holifeest. Ook deze week werd weer traditioneel de lente ontvangen met het gooien van gekleurd poeder en daar doet menig toerist graag aan mee. Benieuwd hoe dat eruit ziet? We hebben de mooiste foto’s van de afgelopen jaren voor je op een rijtje gezet.

Holi: Feest voor de lente

Holi-Phagwa is een jaarlijks terugkomend hindoeïstisch feest waarbij niet alleen de lente wordt gevierd, maar ook een feest van de overwinning van het goede op het kwade en een Nieuwjaarsfeest. Traditioneel vind dit plaats op de dag na de volle maan in de maand Phaalguna, de twaalfde maand van de hindoekalender.

Holi-Phagwa begint officieel veertig dagen eerder met het planten van een stek en op de dag voor het feest met het maken van een brandstapel die het kwade symboliseert. De volgende dag barst vervolgens het grote volksfeest los met het gooien van poeder.

Gooien met gekleurd poeder

Na de barre wintermaanden vieren Hindoes de komst van de lente door te gooien met bont gekleurd poeder, gekleurd water en parfum. Dat ziet er niet alleen mooi uit met al die kleurtjes, maar er zit ook een betekenis achter. De kleuren en geuren symboliseren de bloeiende natuur. Het feest gaat daarnaast gepaard met een hoop muziek en mensen komen samen om speciale liedjes te zingen. Verschillen tussen bevolkingslagen en achtergronden vallen tijdens het feest even weg en India verandert in een bonte mix van blije en vrolijke mensen.

Holifeest, India
Holifeest, India

Viering van het Holifeest in de Gopi Krishna tempel in Calcutta

Holifeest, India
Holifeest, India

Op straat kun je overal zakjes met gekleurd poeder kopen

Holifeest, India
Holifeest, India

Een bonte mix van gekleurde mensen tijdens het Holifeest in de stad Nandgaon

Holifeest, India
Holifeest, India

Toeristen mogen ook meedoen met de festiviteiten

Holifeest, India
Holifeest, India

Tijdens Holi draait het om respect en eenheid

Holifeest, India
Holifeest, India

Kleine tip van ons: trek niet je beste outfit aan tijdens het Holifeest

Voor op je bucketlist?

Heb je na het zien van deze foto’s ook zo'n zin gekregen om naar India te reizen? Plan je bezoek tijdens de viering van de lente en wees onderdeel van dit bijzondere en onvergetelijke feest. Zet hem vast in je agenda, want volgend jaar (2018) wordt Holi gevierd op 2 maart. Behalve in India wordt Holi ook in andere Hindoeïstische gemeenschappen gevierd, waaronder in Nepal, Bangladesh en Suriname.

Top reizen naar India

Reisorganisaties met reizen naar India

Meer blogs over India