Home
Blog
Bestemmingen
5x de leukste haltes op de Banana Pancake Trail

5x de leukste haltes op de Banana Pancake Trail

1 minuut leestijd
5x de leukste haltes op de Banana Pancake Trail

Wel eens gehoord van de Banana Pancake Trail? Op deze wereldberoemde backpackroute kun je de meest iconische en mooiste plekken van heel Zuidoost Azië afstrepen. Treed in de voetsporen van vele eerdere backpackers en maak kennis met alle parels van Aziatische bodem.

De Banana Pancake Trail is eigenlijk een verzamelnaam voor de meest bereisde routes van Zuidoost Azië. Niet bepaald buiten de gebaande paden, maar je komt er gegarandeerd een hoop andere backpackers tegen. De route loopt van Bangkok via Laos, Cambodja en Vietnam naar Maleisië, Indonesië, de Filipijnen, China en India, en dankt zijn naam aan de bananenpannenkoeken die je in menig guesthouse bij het ontbijt krijgt. Geijkte bestemmingen zijn Chiang Mai, Vang Vieng, Angkor Wat en Ubud, maar je kan natuurlijk ook altijd op zoek naar een stukje waar het nog écht relaxt is. Onderstaande haltes zijn misschien minder populair, ze zijn wel minstens zo bijzonder. Prima plekken om iets langer te blijven hangen.

1. Lake Toba – Indonesië

Het kloppend hart van Sumatra wordt gevormd door Lake Toba, een enorm kratermeer met in het midden een eiland: Samosir. Samosir is een verrassend relaxte halte tijdens een rondreis over Sumatra. Niet alleen heb je er fijne resorts en guesthouses aan het water, maar je kunt er ook kooklessen nemen, scooters huren en ontspannen op de massagetafel.

Indonesie, Lake Toba, Sumatra
Indonesie, Lake Toba, Sumatra

India, Jaisalmer, Rajasthan
India, Jaisalmer, Rajasthan

2. Rajasthan – India

Verwissel het strand van Goa voor de zandbak van India: woestijnprovincie Rajasthan. Enorme zandkastelen, kamelen en het verhaal van Maharadja spreken ongetwijfeld tot de verbeelding. Hier bezoek je de roze stad Jaipur, blauwe stad Jodhpur en kun je overnachten onder de sterrenhemel in de woestijn bij Jaisalmer.

3. Lijiang – China

Lijiang trekt vooral heel veel binnenlandse toeristen, Westerlingen zul je er daarom dus bijna niet zien. Onterecht, want dit prachtige stadje in China met zijn kleine houten huisjes en geplaveide steegjes is zo mooi dat het op de UNESCO Werelderfgoedlijst staat.

China, Lijiang
China, Lijiang

Maleisie, Borneo, Orang Oetan
Maleisie, Borneo, Orang Oetan

4. Borneo – Maleisië

Zit je liever in een hutje in de jungle dan dat je een biertje drinkt in een reggaebar? Maleisisch Borneo is het paradijs voor outdoor liefhebbers. Hier kun je écht buiten de gebaande paden reizen. Bijvoorbeeld als je een meerdaagse jungletrekking maakt, op zoek naar orang-oetans en de beroemde neusapen. Zéker een aanrader voor families die graag een avontuurlijke Maleisië reis willen maken!

5. 4000 Islands – Laos

Laos is als strandbestemming minder geschikt, maar wie zich graag omringt met rijstvelden en oerwoud hoeft hier weinig tekort te komen. Midden in de Mekong-rivier in het zuiden van Laos liggen duizenden eilandjes waar je overnacht in relaxte bungalows aan het water. Overdag kun je tuben of kajakken op de rivier, 's avonds zie je vanuit je hangmat de zon achter de horizon zakken en proost je met ijskoude Beerlao.

Laos, 4000 Islands, Don Det
Laos, 4000 Islands, Don Det

Reisorganisaties met reizen

Meer blogs