Home
Blog
Bestemmingen
7 redenen voor een Maleisië reis met kinderen

7 redenen voor een Maleisië reis met kinderen

op 3 december 2015
1 minuut leestijd
7 redenen voor een Maleisië reis met kinderen

Azië kan hectisch zijn, maar juist Maleisië is een goede plek om met kinderen te bezoeken. Het land biedt weinig weerstand en je kunt er optimaal genieten van de gastvrijheid en de prachtige natuur. 7 redenen om dat vliegticket te boeken en met het hele gezin naar Maleisië te reizen.

1. Lekker eten

Je moet het ze nageven, de Maleisiërs kunnen heerlijk koken. Minder pittig dan elders in Azië, en daarom juist heel erg geschikt voor kinderen. Ga zeker een keer met ze op de nightmarket eten, want je kijkt er je ogen uit. Het eten wordt gemaakt van kleurrijke ingrediënten en voor je neus bereid. Verser kan bijna niet.

2. Paradijselijke stranden

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

De stranden van Maleisië behoren tot de mooisten ter wereld. Je hebt eindeloze zachte zandstranden en zwemt er in een felblauwe zee vol koraal en tropische vissen. Er zijn genoeg plekjes waar je heerlijk kunt zwemmen en zonnen, maar de eilanden aan de oostkust zijn toch wel het allermooist. Ga genieten op de Perhentians of op Tioman, want je waant je in een waar paradijs.

3. Wildlife

Na een bezoek aan Maleisië zal de dierentuin nooit meer hetzelfde zijn. Kleine aapjes zie je overal, maar als je een reservaat bezoekt dan heb je zomaar kans om nog meer dieren tegen te komen. Van olifanten tot orang oetans, houd je ogen open en wie weet welke prachtige beesten je pad kruisen.

4. Wereldstad Kuala Lumur

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Een stad zo groot als Kuala Lumpur kennen we niet in Europa, en dat maakt een bezoek extra speciaal. Bewonder de vele wolkenkrabbers met de Petronas Towers als hoogtepunt, ga een dagje winkelen in een enorme mall en bezoek het levendige Chinatown.

5. Makkelijk te bereizen

Het vervoer in Maleisië is perfect geregeld. De treinen zijn schoon en modern, en tussen de grotere steden rijden luxe bussen met airco. Ook als je een auto gaat huren en zelf op ontdekking gaat, dan zal je opvallen dat de wegen goed onderhouden zijn en men over het algemeen heel netjes rijdt. Het enige waar je rekening mee moet houden is dat ze in Maleisië links rijden, maar ook dat went snel. 

6. Mix van culturen

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Maleisië is een multicultureel land, waarbij de verschillende geloven in harmonie met elkaar samenleven. Het ene moment waan je je in India, terwijl je even later in een bewierookte Chinese tempel kan staan. Het is mooi om daar even bij stil te staan en getuige van te zijn.

7. Spectaculaire landschappen

Van de glooiende theevelden tot schilderachtige baaitjes, en van de dichte jungle tot indrukwekkende vulkaanlandschappen: Maleisië heeft prachtige landschappen die het ontdekken waard zijn.

Top familiereizen naar Maleisië

Relevante reisorganisaties

Gerelateerde blogs