Home
Blog
Bestemmingen
Top 7 meest kindvriendelijke stranden van Thailand

Top 7 meest kindvriendelijke stranden van Thailand

op 17 maart 2015
2 minuten leestijd
Top 7 meest kindvriendelijke stranden van Thailand

Met de kinderen naar Thailand? Een geweldig idee! Er is enorm veel te zien en doen voor kinderen in Thailand. En natuurlijk zijn er vele fantastische stranden waar de kids zich prima zullen vermaken. Maar welke Thaise stranden zijn nu het meest geschikt voor kinderen? Familiereis.nl zet ze voor je op een rij!

Door de ligging aan de Andamanse Zee aan de ene kant en de Golf van Thailand aan de andere kant is de kustlijn van Thailand enorm. En dan zijn er uiteraard nog de vele eielandjes voor de kust. Al met al heeft Thailand enorm veel mooie stranden waar je uit kunt kiezen. Toch zijn ze niet allemaal even kindvriendelijk. Sommige stranden zijn erg druk, hebben rotsachtige stenen, veel stroming of geen goede faciliteiten. Daarom maakten wij dit lijstje.

Wil je zeker zijn van een Thais strand waar je je met het gehele gezin goed zult vermaken? Dit zijn de meest geschikte.

1. Choeng Mon, Koh Samui

Choeng Mon, Koh Samui
Choeng Mon, Koh Samui

Choeng Mon is een heerlijk rustig en mooi strand op het eiland Koh Samui. De kinderen zullen zich heerlijk vermaken op de witte stranden en in het rustige blauwe water. Het (veel drukkere) Chaweng ligt wel op korte afstand voor als je wilt winkelen of uit eten wilt gaan. De hotels met beach bungalows zijn er ook uitstekend.

2. Railay Beach, Krabi

Railay Beach
Railay Beach

Railay Beach in de Krabi-regio is één van de mooiste stranden van Thailand. In feite bestaat Railay Beach uit een kaap met daarop drie stranden waar je alleen per boot vanuit de stad Krabi of Ao kunt komen. Je kunt gewoon te voet van het ene strand naar het andere lopen. En auto's rijden er niet dus het is er heerlijk rustig én kindvriendelijk. De omgeving is er werkelijk schitterend!

3. Hua Hin Beach, Hua Hin

Hua Hin Beach, Hua Hin
Hua Hin Beach, Hua Hin

Het strand van Hua Hin is door de hotels langs het strand niet direct het meest aantrekkelijke strand van Thailand, maar toch is deze lokatie erg geschikt voor families.Ook onder de Thai zelf is Hua Hin erg populair. Hua Hin is namelijk erg gemakkelijk bereikbaar vanuit Bangkok. Daarnaast is het brede strand mooi vlak en loopt het langzaam af in het water. Dit ondiepe water is voor gezinnen met kleine kinderen natuurlijk ideaal! Je hebt hier ook veel keuze uit verschillende hotels.

4. Kata Beach, Phuket

Kata Beach, Phuket
Kata Beach, Phuket

Kata Beach op Phuket is een relaxt strand op het schiereiland Phuket. Hoewel er leukere regio's zijn dan Phuket om te verblijven in Thailand is het toch voor gezinnen die puur willen genieten van zon, zee en strand een goede plek. Er zijn namelijk rechtstreekse vluchten op Phuket vanuit Nederland en je kunt er vaak ook voor een goede prijs een hotel boeken. Kata Beach is overgens wel een veel betere plek dan het even verderop gelegen, maar veel drukkere Patong Beach. Kata Beach is gewoon een heel mooi en rustig, met palmbomen omzoomd strand waar het prima toeven is. Let er wel op dat in het laagseizoen de golven op dit strand wel vrij heftig kunnen zijn.

5. White Sand Beach, Koh Chang

White Sand Beach, Koh Chang
White Sand Beach, Koh Chang

Het eiland Koh Chang ligt aan de oostkust van Thailand, zo'n beetje voor de kust van Cambodja. Het was altijd een typisch backpackersparadijs, maar inmiddels hebben ook de andere reizigers en families het eiland ontdekt. De ontspannen sfeer hangt er overigens nog steeds. Het populairste strand is Sai Khao Beach, beter bekend als White Sand Beach. Een fijn strand met leuke barretjes en een aantal prima hotels en resorts, waar je zo vanuit je bungalow het strand op loopt. Wil je wat meer avontuur? Ontdek het groene binnenland van Koh Chang waar je watervallen zult tegenkomen, ga olifanten wassen of snorkel in de azuurblauwe zee.

6. Klong Dao, Koh Lanta

Klong Dao, Koh Lanta
Klong Dao, Koh Lanta

Op het eiland Koh Lanta aan de westkust van Thailand is het Klong Dao strand een echte aanrader. Het strand is heerlijk breed en loopt langzaam af in de zee. Ideaal voor kleine kinderen om veilig in te kunnen spelen. Op het strand zijn ook voldoende leuke eettentjes om 's avonds van te genieten.

7. Bang Niang, Khao Lak

Bang Niang, Khao Lak
Bang Niang, Khao Lak

Aan de westkust van Thailand, een uurtje rijden boven Phuket, ligt het plaatsje Khao Lak. De kusstrook van Khao Lak is lang en bestaat uit meerdere stranden. Voor gezinnen met kinderen is Hat Bang Niang een ideaal strand. Rustig, mooi gelegen en met goede voorzieningen, restaurants, pinautomaten, etc.

Zelf ook met de kinderen naar Thailand? Bekijk hier het Thailand aanbod op Familiereis.nl

Top reizen naar Thailand

Reisorganisaties met reizen naar Thailand

Meer blogs over Thailand