Home
Blog
Bestemmingen
Thailand met het gezin – van jungleraft naar poederstrand

Thailand met het gezin – van jungleraft naar poederstrand

op 31 maart 2015
2 minuten leestijd
Thailand met het gezin – van jungleraft naar poederstrand

Thailand lijkt haast wel gemaakt voor een reis met je gezin. Je vliegt er rechtstreeks heen, het is er veilig, betaalbaar en je kunt jungle, tempels en strand bovendien gemakkelijk combineren.

De meeste gezinnen reizen in de zomervakantie naar Thailand, voor een reis van zo’n 2,5 of 3 weken. Volgens ons de perfecte reisduur om een afwisselende reis door het
land te maken, waarbij je de hoogtepunten kunt combineren met originele plekken die net naast het gebaande pad liggen. We geven je graag onze suggesties voor een ideale drieweekse gezinsvakantie naar Thailand in de zomer.

Bangkok – start van je Thailand-avontuur

De Thaise hoofdstad Bangkok is het begin van bijna elke Thailand-reis. De typisch Aziatische sfeer is overal voelbaar: je vindt er blinkende tempels, toeterende tuktuks en heerlijke geuren uit de eetstalletjes op straat komen je tegemoet. De leukste manier om de stad te verkennen? Per fiets! Door kleine steegjes, langs kleurige winkels en door een verrassend groen deel van de stad. Een goede manier om even rustig in te swingen in Thailand.

River Kwai – junglerafts en olifanten

Na het indrukwekkende, maar ook drukke Bangkok, duiken wij graag de natuur in. Met een houten lokale trein kun je richting het groene westen, naar het gebied rondom de River Kwai. Hier slaap je op junglerafts, drijvende geschakelde bamboehuisjes op de Kwai rivier.  Al schommelend in je hangmat kun je ‘s ochtends soms olifanten zien baden in de rivier, hoe

Ayutthaya – tuktuks en tempels

Natuurlijk mogen tempels niet ontbreken tijdens je Thailand-reis. Blinkende pagodes, heilige chedis, Boeddhabeelden; voor kinderen valt er genoeg te ontdekken in de tempelstad Ayutthaya. Omdat verveling bij zoveel cultuur natuurlijk op de loer ligt, hebben we een leuke fotospeurtocht ontwikkeld, waarbij je met een tuktuk langs de tempels rijdt. Wie vind als eerste het boeddhahoofd tussen de boomwortels?

Ayutthaya
Ayutthaya

Chiang Mai – kleurrijke bergstammen in het noorden

In het heuvelachtige noorden van Thailand vind je rijstvelden (mooi groen in de zomermaanden!), simpele bergdorpjes en lokale bergstammen die kleurige kleding dragen.
Doe inkopen op de lokale markt, ga varen met een bamboevlot en overnacht ‘s avonds in een simpel hutje in een Thais dorp. Avontuur gegarandeerd!

Ko Samui en Ko Phangan – relaxen aan het palmenstrand

Poeh, na zoveel belevenissen is het tijd om even lekker bij te komen. En waar kan dat nou beter dan op een poederwit palmenstrand? De oostelijke eilanden Ko Samui en Ko Phangan zijn in de zomermaanden the place to be, want hier heb je minder last van de zomerregens dan in bijvoorbeeld Phuket of op de westelijke eilanden.

Op Ko Samui vind je levendige stranden, gezellige restaurants en genoeg activiteiten voor jong en oud. Op Ko Phangan kun je juist even van de wereld stappen, met een goed boek voor jou of een emmer en schepje voor de kids. Laat dat eilandleven maar komen…

Koh Samui
Koh Samui

Dit artikel is geschreven door Edith Huntink van reisorganisatie Riksja Travel. Met behulp van bouwstenen die je kunt combineren stel je je eigen reis samen. De reisspecialisten van Riksja Travel hebben zelf ook met hun kinderen door Thailand gereisd en adviseren je graag uit eigen ervaring.

Top reizen naar Thailand

Reisorganisaties met reizen naar Thailand

Meer blogs over Thailand