Home
Blog
Bestemmingen
5 x de mooiste nationale parken van Thailand

5 x de mooiste nationale parken van Thailand

1 minuut leestijd
5 x de mooiste nationale parken van Thailand

Thailand omvat een rijke mix aan natuur en nationale parken. Van paradijselijke stranden tot dichte oerwouden waar olifanten en tijgers wonen, dit zijn de vijf mooiste natuurparken op Thaise bodem.

Phang Nga Bay National Park

Er zijn maar weinig plekken die zo tot de verbeelding spreken als het Phang Nga Bay National Park. Met een kleurrijke long-tail boat kun je door het met karstbergen bezaaide landschap varen en wordt je om de paar honderd meter getrakteerd op geweldig mooie uitzichten. Hier werd ooit een scène uit de James Bond film The man with the Golden Gun opgenomen en het behoeft niet veel uitleg waarom de filmmakers voor dit decor kozen.

Khao Yai National Park

Op hoeveel plekken kun je nou oog in oog staan met wilde olifanten? In het Khao Yai National Park heb je zomaar kans om deze vriendelijke dikhuiden onderweg tegen te komen. In dit park vind je mooie wandelroutes die leiden naar verstopte watervallen en mooie uitzichtpunten, maar het hoogtepunt is toch echt een ontmoeting met de olifanten.

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Erawan National Park

Een van de mooiste watervallen van Azië ligt midden in het Erawan National Park, in de provincie Kanchanaburi. De felblauwe waterpoelen van de Erawan Falls worden door middel van stroomversnellingen en watervallen met elkaar verbonden. De waterval bestaat uit zeven niveau’s en hoe hoger je komt, hoe fraaier het wordt. Je moet zo'n anderhalve kilometer klimmen, maar boven wacht een paradijselijk plekje waar je het rijk voor jezelf hebt. Neem lunch en zwemkleding mee, want hier kun je je gerust een hele dag vermaken in en rond het water.

Similan Islands National Marine Park

Wie van duiken of snorkelen houdt, moet zeker proberen om een bezoek te brengen aan het Similan Islands National Marine Park. Deze idyllische eilandengroep bestaat uit negen piepkleine tropische eilandjes en wordt omringd door de Andamanse Zee. Het diverse onderwaterlandschap is zo helder dat je meters ver kan kijken. Je zwemt er tussen de tropische vissen en kleurrijk koraal, en na een inspannende duik kun je in alle rust bijkomen op een van de mooie stranden.

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Khao Sok National Park

Khao Sok National Park is een van de leukste natuurparken om een paar dagen te verblijven. Je hebt er torenhoge kalkstenen rotsformaties, een glinsterend blauw meer en romantische hutjes op het water om in te overnachten. Overdag kun je hiken, kanoën en watervallen opzoeken, ’s avonds val je in slaap onder een prachtige sterrenhemel en met de geluiden van de natuur op de achtergrond.

Relevante reisorganisaties

Gerelateerde blogs