Mexico

(Maya) zandkastelen bouwen op het strand

Familiereis Mexico

Op avontuur in kleurrijk én veelzijdig Mexico

Een familiereis naar het zonovergoten Mexico is een magnifieke belevenis voor jong en oud. Tijdens een afwisselende rondreis bezoek je koloniale steden, de groene jungle, indianendorpjes en tropische zandstranden. En natuurlijk ga je ook op zoek naar de bouwwerken van de oude Maya's!

Een gezinsvakantie in Mexico staat zeker garant voor een avontuurlijke familiereis. Regenwouden, mysterieuze tempelcomplexen en eeuwenoude legendes maken dat Mexico rijk is aan spannende bezienswaardigheden. De kids zullen zich in het land van de Maya’s dan ook niet vervelen. Naast het beleven van avonturen kun je in Mexico ook heerlijk met het hele gezin tot rust komen, aan het strand bijvoorbeeld, waar het werkelijk prachtig is.
Een familie rondreis in Mexico zal waarschijnlijk beginnen in Cancún, wat pot van goud betekent, een beter begin is bijna niet denkbaar. Vlakbij Cancún vind je Chichén Itzá, met de bekende piramides van de Mayacultuur. Een erg leuke plaats is ook het hooggelegen San Cristóbal de las Casas. In dit kleurige plaatsje in Spaans-koloniale stijl kom je op het plein echte indianen tegen, vaak traditioneel gekleed. Breng zeker ook met het hele gezin een bezoek  aan de grote roze flamingo kolonies van Celestún.

Vlag:
Hoofdstad:
Mexico-stad
Inwoners:
130.262.220
Oppervlakte:
1.972.550 km2
Beste reistijd:
december t/m maart
Tijdsverschil:
7 tot 9 uur vroeger
Vliegtijd:
11:00 uur
Combineren:

Video's van Mexico

Reisorganisaties met reizen naar Mexico

Reizen naar Mexico

Blogs over Mexico

· Stéphanie Versteeg
De hoogtepunten van een rondreis door Yucatan
Het Mexicaanse schiereiland Yucatan is als een schatkamer vol bijzondere vondsten. Je hebt er eeuwenoude Mayatempels, koloniale steden en prachtige Caribische stranden vanwaar je zo het warme, felblauwe zeewater in kan lopen. Benieuwd wat de hoogtepunten zijn van Yucatan? Deze plekken mag je niet overslaan tijdens je rondreis door het zuiden van Mexico.
· Redactie
Top 7 kindvriendelijke strandvakanties
Wuivende palmbomen, zacht zand en een azuurblauwe zee: Onze wereld kent genoeg paradijselijke plekjes, maar welke stranden zijn nou perfect voor een fijne vakantie met het hele gezin?
· Redactie
Tips voor een verre familiereis
Je wilt graag een verre reis maken en je hebt kinderen, waar ga je dan naartoe op vakantie? Waar ter wereld kun je van een fijne en ontspannen vakantie genieten terwijl ook de kids zich op en top weten te vermaken? Hieronder volgen enkele tips voor een geslaagde familereis.
· Redactie
Mexico perfect voor familiereis
Mexico … de naam alleen al doet je denken aan swingende feesten, zonovergoten stranden en alle andere dingen die een vakantie zo leuk maken. Mexico is een prima bestemming voor een singles reis of om met zijn tweetjes naartoe te gaan, maar het is ook een perfect land voor een familiereis.
· Redactie
De vriendelijkste steden voor een familiereis
Als je met je een familiereis gaat ondernemen, dan wil je natuurlijk wel naar een bestemming reizen waar je vriendelijk wordt bejegend. Dat is niet alleen voor jezelf prettig, maar heeft ook een positief effect op je kinderen. Wat zijn in dit kader dan eigenlijk goede steden om naartoe te reizen?
· Redactie
Familieresorts Club Med
Voor een onvergetelijke vakantie voor jong en oud, zit je met een reis van Club Med helemaal goed. Deze aanbieder heeft er namelijk werk van gemaakt om voor de kids allerlei aparte dingen te organiseren, zoals eigen ontmoetingsruimtes en natuurlijk ook tal van activiteiten, volledig afgestemd op wat bij ze past.
· Redactie
Reis met de kinderen naar Mexico
Wil je dit jaar eens echt uitpakken met een mooie familiereis en wil je graag dat de kids het naar hun zin hebben, maar zelf ook van je vakantie kunnen genieten? Overweeg dan eens een familiereis bij Djoser Junior te boeken. De actieve familiereizen van Djoser zijn namelijk perfect voor ouders die samen met hun kinderen van een verre reis willen genieten.

Beoordelingen van Mexico

Wat zijn de Mexico ervaringen van andere reizigers? Lees hier 0 reviews, gebaseerd op ervaringen tijdens hun rondreizen in Mexico.
Natuur & omgeving
n.v.t.
Cultuur
n.v.t.
Stranden
n.v.t.
Steden
n.v.t.
Eten & drinken
n.v.t.
Activiteiten
n.v.t.

Populaire bestemmingen in Noord-Amerika