Griekenland

Typische Griekse straatjes in Mykonos

Familiereis Griekenland

Idyllische stranden en historische bouwwerken

Griekenland is een fascinerend land met een ontspannen cultuur. Voor kinderen is Griekenland ook een groot plezier! In een rustig tempo bezoek je prachtige gebouwen, schilderachtige dorpjes en parelwitte stranden op een even zo mooi Grieks eiland. Een fijne vakantie gegarandeerd!

Griekenland is een uitstekende bestemming voor een familiereis met kinderen. Dit prachtige land is in een paar uurtjes vliegen heel eenvoudig te bereiken. Je vindt er een grote verscheidenheid aan landschappen en activiteiten zodat het hele gezin zich er prima zal weten te vermaken. Wandel door authentieke dorpjes, ontspan met de hele familie aan het strand en ontdek het oude Griekenland in historische plaatsen als Delphi en Sparta.

Als je tijdens je familiereis in Griekenland langs Athene komt, moet je met de kids in elk geval een bezoek brengen aan de wijk Plaka. Hier vind je nog traditionele huizen die begroeid zijn met prachtige bloemen. Je zult hier ook merken dat de Grieken een erg kindvriendelijk volk zijn. Maak als je durft ook een boottocht door de grotten van Dyros, waar je naast juwelen en kleipotten ook skeletten zult zien. Sluit je gezinsvakantie in Griekenland af met een bezoek aan Aegina, waar je weinig toeristen en heel veel strand vindt.

Vlag:
Hoofdstad:
Athene
Inwoners:
10.664.568
Oppervlakte:
131.940 km2
Beste reistijd:
mei, juni en september
Tijdsverschil:
1 uur later
Vliegtijd:
3:30 uur
Combineren:

Video's van Griekenland

Reisorganisaties met reizen naar Griekenland

Reizen naar Griekenland

Blogs over Griekenland

· Stéphanie Versteeg
Vijf tips voor een last minute stedentrip tijdens Hemelvaart
De meivakantie hebben we misschien net achter de rug, over een paar weken staat Hemelvaart alweer voor de deur. Met een lang weekend voor de boeg is het 't uitgelezen moment om een stedentrip te maken binnen Europa. Op zoek naar inspiratie? Vijf tips voor een afwisselend weekendje weg.
· Redactie
Familievakantie met Riksja Kids
Als jij er eens met de hele familie op uit wilt trekken, dan is het handig om te kiezen voor een veelzijdige vakantiebestemming waar iedereen het naar zijn zin zal hebben. Als je daarbij ook nog graag niet alleen een individuele familiereis wilt maken, maar tevens de organisatie ervan alvast op orde wilt hebben, dan kun je gebruikmaken van de diensten van een reisorganisator.
· Redactie
Culturele familiereis naar Griekenland
Waar de normaalgesproken populaire vakantielanden Cyprus en Egypte dit jaar te kampen hebben met een aanzienlijke daling in het aantal toeristen, kan Griekenland zich juist verheugen vanwege de ontvangst van een recordaantal toeristen. Vooral de Akropolis in Athene wordt graag door toeristen bezocht en dat zorgt soms zelfs tot topdrukte.
· Redactie
Djoser Junior biedt extra familiereizen
Genieten van een familievakantie betekent plezier voor het hele gezin. Tal van reisorganisaties hebben zich (mede) gespecialiseerd in het organiseren van familiereizen. Zij weten dan ook precies wat de magische mix is voor het beleven van een geslaagde gezinsvakantie, zowel voor jonge als voor oudere kinderen en volwassenen.
· Redactie
Familieresorts Club Med
Voor een onvergetelijke vakantie voor jong en oud, zit je met een reis van Club Med helemaal goed. Deze aanbieder heeft er namelijk werk van gemaakt om voor de kids allerlei aparte dingen te organiseren, zoals eigen ontmoetingsruimtes en natuurlijk ook tal van activiteiten, volledig afgestemd op wat bij ze past.

Beoordelingen van Griekenland

Wat zijn de Griekenland ervaringen van andere reizigers? Lees hier 0 reviews, gebaseerd op ervaringen tijdens hun rondreizen in Griekenland.
Natuur & omgeving
n.v.t.
Cultuur
n.v.t.
Stranden
n.v.t.
Steden
n.v.t.
Eten & drinken
n.v.t.
Activiteiten
n.v.t.