Mount Cook in Nieuw Zeeland

Rondreizen in Oceanië

Oceanië is fenomenaal! Hier rondreizen is een droom voor reizigers. Ontdek zelf de unieke landschappen, fascinerende culturen, vriendelijke bevolking, een prachtige onderwaterwereld en spectaculaire stranden. Ga “Down Under” in Australië of geniet van het buitenleven in Nieuw-Zeeland!

Rondreizen in Oceanië bestaan over het algemeen uit reizen naar Australië of Nieuw-Zeeland, maar je kunt ook één van de vele kleine tropische eilanden in de Grote Oceaan bezoeken natuurlijk. De natuur in dit gebied loopt uiteen van parelwitte stranden van Fiji, tot de rode ‘Outback’ van Australië en de gletsjers op Nieuw-Zeeland. Het is een eindje vliegen, maar rondreizen in Oceanië is de moeite zeker waard!

Australië is al jaren een zeer populair land om als backpacker rond te reizen, maar ook voor groepsrondreizen of privéreizen kun je er uitstekend terecht. Zo zie je in een betrekkelijk korte periode al de hoogtepunten van dit indrukwekkende land. Dit geldt ook zeker voor Nieuw-Zeeland. Beide landen lenen zich ook uitstekend voor een actieve vakantie met een camper of auto. Een rondreis in Oceanië is een absolute aanrader!

Populaire bestemmingen

Alle familiereis bestemmingen in Oceanië

Oceanië in het kort

Aantal landen
14
Oppervlakte
8.525.989 km2
Inwoners
35.670.000
Officiële talen
Engels, Fijiaans, Samoaans, Maori
Religie
Christendom
Grote steden
Sydney, Melbourne, Auckland, Wellington, Suva
Langste rivier
Murray Darling, Australië (3750km)
Hoogste berg
Carstensz Pyramid, West Papoea (4884m)
Bekend om
Stranden, barbecues, paradijselijke eilanden, Groot Barrièrerif, bungy jumpen, de Outback, kangoeroes