Denemarken

Nyhavn in Kopenhagen

Familiereis Denemarken

De volgende leuke belevenis is altijd dichtbij

Denemarken is een buitengewoon fijn land voor een familievakantie! In de schitterende natuur zul je hier genieten van alle ruimte en rust. En in de gezellige Deense steden kun je heerlijk eten of overnachten in kindvriendelijke hotels. De reistijden zijn bovendien lekker kort. Ideaal!

Een familiereis in Denemarken betekent een vakantie waar de kinderen het nog lang over zullen hebben. Denemarken is een bijzonder kindvriendelijk land met heel veel leuke activiteiten voor de kleintjes. Het land lijkt een beetje op Nederland maar is veel minder dichtbevolkt en de natuur is er oorspronkelijker en ruiger. Dat zie je bijvoorbeeld duidelijk terug in de uitgestrekte Limfjorden.

Een bezoek aan de hoofdstad Kopenhagen mag tijdens een familiereis in Denemarken niet ontbreken. In deze mooie stad, die in de verte wel een beetje op Amsterdam lijkt, kun je heerlijk eten in het gezellige centrum. Maak ook een foto van de kids met de beroemde Kleine Zeemeermin, die hét symbool van Kopenhagen en eigenlijk heel Denemarken is geworden. Vlakbij vind je ook de Amalienborg, de Koninklijke residentie. Breng ook een bezoek aan Legoland, waar de kinderen heerlijk kunnen spelen en de rest van het gezin kan genieten van prachtige zandstranden en krijtrotsen.

Vlag:
Hoofdstad:
Kopenhagen
Inwoners:
5.856.733
Oppervlakte:
43.094 km2
Beste reistijd:
april t/m oktober
Tijdsverschil:
geen
Vliegtijd:
1:25 uur
Combineren:

Video's van Denemarken

Reisorganisaties met reizen naar Denemarken

Reizen naar Denemarken

Blogs over Denemarken

· Stéphanie Versteeg
10 plekken die je niet mag missen tijdens een kampeervakantie in Scandinavië
Avontuurlijke gezinnen gaan deze zomer niet naar de camping in Zuid-Frankrijk, maar zetten koers richting het noorden om daar te gaan wildkamperen in de natuur. Gooi een tent achterin de auto en laat je route bepalen aan de hand van deze tien must visit plekken in Scandinavië.
· Redactie
De vijf leukste citytrips binnen Europa
Een paar dagen weg in Europa? Keus genoeg! Vliegtickets worden steeds goedkoper, en het aanbod alleen maar groter. Inmiddels stikt het van de kindvriendelijke steden, en daarom maakte Familiereis.nl een overzicht van de vijf leukste citytrips!
· Redactie
Met Pharos Reizen op familievakantie
Als je overweegt om met de hele familie een autovakantie te ondernemen, kijk dan eens bij het aanbod van Pharos Reizen, dat onderdeel uitmaakt van de ANWB. Samen een lange autoreis richting bijvoorbeeld het zonnige zuiden ondernemen is gezellig en leerzaam Bovendien ben je vrij om te gaan en staan waar je wilt.
· Redactie
Denemarken prima bestemming voor familiereis
Vind maar eens een land waar je met de hele familie naartoe kunt reizen, zonder heel lang onderweg te moeten zijn en met de zekerheid dat zowel jong als oud zich zullen vermaken. Eitje, want het mooie Denemarken voldoet alvast aan al deze vakantievoorwaarden.
· Redactie
Pretparken in Europa met nieuwe attracties
Tijdens een familievakantie is een bezoek aan een pretpark altijd een leuk idee. In Europa zijn een heleboel interessante attractieparken en themaparken te vinden, die geschikt zijn voor een bezoek met de hele familie. Hieronder vind je een kleine selectie van Europese parken, compleet met hun nieuwste attractie.
· Redactie
Een familiepark op vakantie
Voor een uitstapje tijdens de vakantie met het hele gezin zit je met de keuze voor een familiepark eigenlijk altijd goed. Of je nu voor een attractiepark of een themapark gaat, zowel jonge als oudere kinderen én volwassenen zullen zich hier doorgaans prima weten te vermaken. Hieronder volgen enkele tips.

Beoordelingen van Denemarken

Wat zijn de Denemarken ervaringen van andere reizigers? Lees hier 0 reviews, gebaseerd op ervaringen tijdens hun rondreizen in Denemarken.
Natuur & omgeving
n.v.t.
Cultuur
n.v.t.
Stranden
n.v.t.
Steden
n.v.t.
Eten & drinken
n.v.t.
Activiteiten
n.v.t.