Finland

Ervaar het noorderlicht!

Familiereis Finland

Finland moet je beleven

Finland is het land van de duizend meren en ligt op nog geen drie uurtjes vliegen. Maar dan sta je wel op de poolcircel midden in de sneeuw en Finse wouden. Hier maak je een spectaculaire tocht met een huskyslede of ga je op zoek naar rendieren. Een avontuur voor het hele gezin!

Voor een familiereis vol natuurschoon moet je in Finland zijn. Fantastisch voor een winters avontuur maar ook een heerlijke bestemming in alle overige seizoenen van het jaar. Ga met het hele gezin lekker langlaufen of wandelen en kom weer helemaal tot rust in dit prachtige deel van Scandinavië. Ook voor actief of cultureel ingestelde reizigers is er in Finland genoeg te beleven.

Maak tijdens je winterse familiereis door Finland in elk geval een tocht met sledehonden. De kinderen zullen het fantastisch vinden om te zien hoe hard de Husky’s door de diepe sneeuw kunnen rennen. Zoek hiervoor bijvoorbeeld de Huskyboerderij net buiten Kuusamo op. Ook leuk voor de kids is een bezoek aan een rendierboerderij. De hoofdstad Helsinki ademt rust uit maar er is toch genoeg te beleven op zowel cultureel als culinair gebied. De kathedraal is er altijd mooi verlicht en zeker een bezoek waard. Besluit je dag net als de Finnen steeds met een bezoek aan de sauna.

Vlag:
Hoofdstad:
Helsinki
Inwoners:
5.541.696
Oppervlakte:
337.030 km2
Beste reistijd:
maart en augustus
Tijdsverschil:
1 uur later
Vliegtijd:
2:30 uur
Combineren:

Video's van Finland

Reisorganisaties met reizen naar Finland

Reizen naar Finland

Blogs over Finland

· Stéphanie Versteeg
Vijf tips voor een last minute stedentrip tijdens Hemelvaart
De meivakantie hebben we misschien net achter de rug, over een paar weken staat Hemelvaart alweer voor de deur. Met een lang weekend voor de boeg is het 't uitgelezen moment om een stedentrip te maken binnen Europa. Op zoek naar inspiratie? Vijf tips voor een afwisselend weekendje weg.
· Redactie
Een familiepark op vakantie
Voor een uitstapje tijdens de vakantie met het hele gezin zit je met de keuze voor een familiepark eigenlijk altijd goed. Of je nu voor een attractiepark of een themapark gaat, zowel jonge als oudere kinderen én volwassenen zullen zich hier doorgaans prima weten te vermaken. Hieronder volgen enkele tips.

Beoordelingen van Finland

Wat zijn de Finland ervaringen van andere reizigers? Lees hier 0 reviews, gebaseerd op ervaringen tijdens hun rondreizen in Finland.
Natuur & omgeving
n.v.t.
Cultuur
n.v.t.
Stranden
n.v.t.
Steden
n.v.t.
Eten & drinken
n.v.t.
Activiteiten
n.v.t.