Costa Rica

Regenwoud in Costa Rica

Familiereis Costa Rica

Een tropisch avontuur in de pure natuur

Costa Rica is een familiereis droombestemming. De natuur is er verbluffend mooi en er is overal iets leuks te doen! Ga op zoek naar felgekleurde kikkers in de jungle, wandel langs rokende vulkanen of relax op een tropisch strand. Costa Rica is bovendien veilig en de reistijden zijn er kort. Vamos!

Als je van plan bent om met het hele gezin een verre familiereis te maken is Costa Rica zeker het overwegen waard. Er is een grote diversiteit aan landschappen te vinden en daarom zeer geschikt voor een actieve, of zelfs sportieve gezinsvakantie. Maar je kunt er ook terecht voor een of meer ontspannen dagjes aan het strand, het is namelijk aan twee kanten omgeven door de zee.

Een familiereis naar Costa Rica maken betekent genieten van heel veel natuurschoon. Regenwouden, tropische stranden en vulkanen, de kids zullen niet weten wat ze meemaken. Neem een kijkje in La Fortuna, waar je in het Monteverde Nationaal Park van een prachtige tocht langs beschermd nevelwoud en heel veel verschillende dieren- en plantensoorten kunt genieten. Ga aan het eind van je reis met het hele gezin lekker luieren aan het Caribische strand bij Puerto Viejo en drink er een tropische cocktail terwijl je het witte zand tussen je tenen voelt.

Hoofdstad:
San José
Inwoners:
4.016.173
Oppervlakte:
51.100 km2
Beste reistijd:
januari t/m maart
Tijdsverschil:
7 uur vroeger
Vliegtijd:
13:00 uur

Video's van Costa Rica

Reisorganisaties met reizen naar Costa Rica

Reizen naar Costa Rica

Costa Rica familiereis op maat | Better Places

Costa Rica familiereis op maat | Better Places

20 dagen
Ontwerp je privé familiereis samen met Miranda, de reisexpert die er al jaren woont. Zo wordt je reis super origineel! Miranda kent Costa Rica door en door en kan je dus perfect adviseren over bijzondere plekjes en mooie lodges. Zij laat je ook graag kennis maken met de lokale bevolking. Miranda heeft veel ervaring met het samenstellen van familiereizen. ANVR/SGR
Better Places
vanaf
€ 1.620
Costa Rica met je gezin | Local Hero Travel

Costa Rica met je gezin | Local Hero Travel

17 dagen
Slim samengestelde familiereizen door Costa Rica Kleinschalig & comfortabel
Local Hero Travel
vanaf
€ 1.579
Costa Rica Familiereis Jungle en Stranden

Costa Rica Familiereis Jungle en Stranden

14 dagen
Costa Rica is de perfecte bestemming voor een avontuurlijke familiereis. Je gaat snorkelen bij Manuel Antonio, wandelen over de hangbruggen bij de vulkaan Arenal. Slapen in een tented lodge bij Uvita en je maakt boottochten door de jungle van Tortuguero.
333TRAVEL
vanaf
€ 2.265
Familiereis COSTA RICA AVONTUUR - 21 dagen; 'El Dorado' voor het hele gezin

Familiereis COSTA RICA AVONTUUR - 21 dagen; 'El Dorado' voor het hele gezin

21 dagen
Dit is een familiereis voor gezinnen met kinderen tot 19 jaar. Costa Rica heet niet voor niets 'rijke kust'. Vanaf de prachtige goudgele stranden loop je zo het bijna ondoordringbare oerwoud in. Vol met bontgekleurde vogels, vlinders en gifkikkertjes. In het Tortuguero Nationaal Park komen zelfs zeeschildpadden aan land om hun eieren te leggen! De avonturiers slingeren zich in een tuigje van boomtop naar boomtop in het Monteverde Nevelwoud. Costa Rica is een topbestemming voor de natuurliefhebber!
Koning Aap
vanaf
€ 3.095
Familiereis COSTA RICA NATUUR & STRAND - 15 dagen; Felgekleurde gifkikkers

Familiereis COSTA RICA NATUUR & STRAND - 15 dagen; Felgekleurde gifkikkers

15 dagen
Dit is een familiereis voor gezinnen met kinderen tot 19 jaar. Wil je in een rustig tempo de hoogtepunten van Costa Rica ontdekken? Dat kan tijdens deze rondreis door 'de Tuin van Midden-Amerika'. Het grootste deel van dit kleine land is bedekt met primair regen- en nevelwoud, met een overvloed aan flora en fauna: felgekleurde kikkers, zonnende kaaimannen, prachtig koraal, fladderende kolibries en koddige neusbeertjes. Een 'must' voor zelfs de meest verwende natuurliefhebber!
Koning Aap
vanaf
€ 2.445
Familiereis Costa Rica

Familiereis Costa Rica

16 dagen
Tijdens deze familiereis door Costa Rica ontdek je de overweldigende en afwisselende natuur. Tochten door het tropische regenwoud laten je zoeken naar apen, neusbeertjes en luiaards. Je wandelt langs borrelende kraters en dampende bronnen en kunt heerlijk in bronnen badderen met uitzicht op de Arenal Vulkaan. Waaghalzen mogen de spannende canopytour niet missen. Hangend in een trapeze glijd je via een kabelbaan van boomtop naar boomtop en voel je je als Tarzan of Jane! Ter afsluiting van deze avontuurlijk reis door Costa Rica kun je aan het strand heerlijk zonnen en zwemmen, of leren surfen!
Sawadee
vanaf
€ 2.299

Blogs over Costa Rica

· Redactie
De 10 mooiste verre familiereizen voor 2016
Droom je ervan om ooit eens met het hele gezin op een verre reis te gaan? Met z’n allen naar de andere kant van de wereld te vliegen, kennis te maken met vreemde culturen, bijzondere natuur en bezienswaardigheden die je alleen van tv kent? Dit zijn de 10 mooiste verre reizen die je met het hele gezin kan maken.
· Redactie
Avontuurlijk overnachten: 6x Slapen in een boomhut
Wie droomde er vroeger nou niet van een prachtige boomhut? Hoog in de bomen, en stevig genoeg om een nachtje te blijven slapen. Omdat je nooit te oud bent voor dergelijke dromen hebben we een paar mooie exemplaren op een rijtje gezet. Boomhutten voor het hele gezin, of gewoon een nachtje voor jezelf alleen.
· Redactie
Top 7 kindvriendelijke strandvakanties
Wuivende palmbomen, zacht zand en een azuurblauwe zee: Onze wereld kent genoeg paradijselijke plekjes, maar welke stranden zijn nou perfect voor een fijne vakantie met het hele gezin?
· Redactie
Vulkanen en jungletochten in Costa Rica
Ga je op reis met je gezin, dan heb je vaak andere wensen dan wanneer je met zijn tweeën gaat. Afstanden mogen niet te groot zijn, accommodaties moeten geschikt zijn voor kinderen en natuurlijk wil je dat het veilig is. Denk eens aan Costa Rica,
· Redactie
Familievakantie met Riksja Kids
Als jij er eens met de hele familie op uit wilt trekken, dan is het handig om te kiezen voor een veelzijdige vakantiebestemming waar iedereen het naar zijn zin zal hebben. Als je daarbij ook nog graag niet alleen een individuele familiereis wilt maken, maar tevens de organisatie ervan alvast op orde wilt hebben, dan kun je gebruikmaken van de diensten van een reisorganisator.
· Redactie
Familiereis met Riksja Kids
Een verre familievakantie die jij geheel naar je eigen smaak en voorkeuren kunt samenstellen, dat is natuurlijk ideaal, maar hoe doe je dat? Nou, bijvoorbeeld via reisorganisatie Riksja Kids; de organisatie die door de jaren heen een specialist is geworden in het plannen van verre, individuele familiereizen.
· Redactie
De koning te rijk met Koning Aap
Een verre familiereis onderneem je natuurlijk niet zomaar even. Daar gaat meestal veel planning en vooral ook veel voorpret aan vooraf. Uiteraard wil jij dat jouw familiereis straks op rolletjes loopt en daarvoor kun je gelukkig de hulp inschakelen van diverse reisaanbieders, zoals bijvoorbeeld die van Koning Aap Kidz.
· Redactie
Sawadee neemt Baobab Reizen over
Onlangs werd het goede nieuws bekendgemaakt dat reisorganisatie Baobab Reizen, dat een onderdeel is van Terra Travel, een doorstart kan maken. Reisorganisatie Sawadee Reizen neemt Baobab Reizen namelijk over en daardoor kunnen de verre familiereizen, waar Baobab onder andere zo geliefd door is geworden, gewoon doorgang vinden.

Beoordelingen van Costa Rica

Wat zijn de Costa Rica ervaringen van andere reizigers? Lees hier 0 reviews, gebaseerd op ervaringen tijdens hun rondreizen in Costa Rica.
Natuur & omgeving
n.v.t.
Cultuur
n.v.t.
Stranden
n.v.t.
Steden
n.v.t.
Eten & drinken
n.v.t.
Activiteiten
n.v.t.

Populaire bestemmingen in Midden-Amerika