Costa Rica

Regenwoud in Costa Rica

Familiereis Costa Rica

Een tropisch avontuur in de pure natuur

Costa Rica is een familiereis droombestemming. De natuur is er verbluffend mooi en er is overal iets leuks te doen! Ga op zoek naar felgekleurde kikkers in de jungle, wandel langs rokende vulkanen of relax op een tropisch strand. Costa Rica is bovendien veilig en de reistijden zijn er kort. Vamos!

Als je van plan bent om met het hele gezin een verre familiereis te maken is Costa Rica zeker het overwegen waard. Er is een grote diversiteit aan landschappen te vinden en daarom zeer geschikt voor een actieve, of zelfs sportieve gezinsvakantie. Maar je kunt er ook terecht voor een of meer ontspannen dagjes aan het strand, het is namelijk aan twee kanten omgeven door de zee.

Een familiereis naar Costa Rica maken betekent genieten van heel veel natuurschoon. Regenwouden, tropische stranden en vulkanen, de kids zullen niet weten wat ze meemaken. Neem een kijkje in La Fortuna, waar je in het Monteverde Nationaal Park van een prachtige tocht langs beschermd nevelwoud en heel veel verschillende dieren- en plantensoorten kunt genieten. Ga aan het eind van je reis met het hele gezin lekker luieren aan het Caribische strand bij Puerto Viejo en drink er een tropische cocktail terwijl je het witte zand tussen je tenen voelt.

Vlag:
Hoofdstad:
San José
Inwoners:
5.139.053
Oppervlakte:
51.100 km2
Beste reistijd:
januari t/m maart
Tijdsverschil:
7 uur vroeger
Vliegtijd:
13:00 uur
Combineren:

Video's van Costa Rica

Reisorganisaties met reizen naar Costa Rica

Reizen naar Costa Rica

Blogs over Costa Rica

· Redactie
De 10 mooiste verre familiereizen voor 2016
Droom je ervan om ooit eens met het hele gezin op een verre reis te gaan? Met z’n allen naar de andere kant van de wereld te vliegen, kennis te maken met vreemde culturen, bijzondere natuur en bezienswaardigheden die je alleen van tv kent? Dit zijn de 10 mooiste verre reizen die je met het hele gezin kan maken.
· Redactie
Avontuurlijk overnachten: 6x Slapen in een boomhut
Wie droomde er vroeger nou niet van een prachtige boomhut? Hoog in de bomen, en stevig genoeg om een nachtje te blijven slapen. Omdat je nooit te oud bent voor dergelijke dromen hebben we een paar mooie exemplaren op een rijtje gezet. Boomhutten voor het hele gezin, of gewoon een nachtje voor jezelf alleen.
· Redactie
Top 7 kindvriendelijke strandvakanties
Wuivende palmbomen, zacht zand en een azuurblauwe zee: Onze wereld kent genoeg paradijselijke plekjes, maar welke stranden zijn nou perfect voor een fijne vakantie met het hele gezin?
· Redactie
Vulkanen en jungletochten in Costa Rica
Ga je op reis met je gezin, dan heb je vaak andere wensen dan wanneer je met zijn tweeën gaat. Afstanden mogen niet te groot zijn, accommodaties moeten geschikt zijn voor kinderen en natuurlijk wil je dat het veilig is. Denk eens aan Costa Rica,
· Redactie
Familievakantie met Riksja Kids
Als jij er eens met de hele familie op uit wilt trekken, dan is het handig om te kiezen voor een veelzijdige vakantiebestemming waar iedereen het naar zijn zin zal hebben. Als je daarbij ook nog graag niet alleen een individuele familiereis wilt maken, maar tevens de organisatie ervan alvast op orde wilt hebben, dan kun je gebruikmaken van de diensten van een reisorganisator.
· Redactie
Familiereis met Riksja Kids
Een verre familievakantie die jij geheel naar je eigen smaak en voorkeuren kunt samenstellen, dat is natuurlijk ideaal, maar hoe doe je dat? Nou, bijvoorbeeld via reisorganisatie Riksja Kids; de organisatie die door de jaren heen een specialist is geworden in het plannen van verre, individuele familiereizen.
· Redactie
De koning te rijk met Koning Aap
Een verre familiereis onderneem je natuurlijk niet zomaar even. Daar gaat meestal veel planning en vooral ook veel voorpret aan vooraf. Uiteraard wil jij dat jouw familiereis straks op rolletjes loopt en daarvoor kun je gelukkig de hulp inschakelen van diverse reisaanbieders, zoals bijvoorbeeld die van Koning Aap Kidz.
· Redactie
Sawadee neemt Baobab Reizen over
Onlangs werd het goede nieuws bekendgemaakt dat reisorganisatie Baobab Reizen, dat een onderdeel is van Terra Travel, een doorstart kan maken. Reisorganisatie Sawadee Reizen neemt Baobab Reizen namelijk over en daardoor kunnen de verre familiereizen, waar Baobab onder andere zo geliefd door is geworden, gewoon doorgang vinden.

Beoordelingen van Costa Rica

Wat zijn de Costa Rica ervaringen van andere reizigers? Lees hier 0 reviews, gebaseerd op ervaringen tijdens hun rondreizen in Costa Rica.
Natuur & omgeving
n.v.t.
Cultuur
n.v.t.
Stranden
n.v.t.
Steden
n.v.t.
Eten & drinken
n.v.t.
Activiteiten
n.v.t.

Populaire bestemmingen in Midden-Amerika