Colombia

Stranden van Colombia

Familiereis Colombia

Uniek land vol leuke highlights

Denk jij bij Colombia eigenlijk alleen aan drugskartels en rebellen? Hoogste tijd om je te laten bijscholen! Het Zuid-Amerikaanse land heeft prachtige stranden, rijke cultuur, een groen landschap en misschien wel het beste carnaval ter wereld. Vamos a Colombia!

Colombia wordt steeds veiliger. De overheid treedt hard op tegen criminaliteit  en verdrijft rebellen uit de grote steden en toeristische gebieden. Dit zorgt voor een groeiend internationaal toerisme in het Zuid-Amerikaanse land. En niet voor niets! Reisbijbel Lonely Planet tipte Colombia al eens als dé nieuwe vakantiebestemming. Er is voor ieder wat wils.

Hoofdstad Bogota ligt op ongeveer elf uur vliegen van Amsterdam. Hier proef je direct de cultuur van Colombia. Denk aan oude gebouwen, prachtige musea, lekker eten (koffie! bananen!) en natuurlijk de gastvrije Colombianen. Bogota ligt op meer dan 2.000 meter hoogte, op een plateau aan de rand van het Andesgebergte.

Vanuit Bogota kun je je trip vervolgen naar bijvoorbeeld Tayrona National Park, met prachtige stranden en azuurblauwe zee, of het oude fort San Felipe de Barajas in Cartagena. De Las Lagas-basiliek is ook zeker de moeite waard, net als diepzeeduiken en een jeepexcursie naar Cocora trouwens!

Vlag:
Hoofdstad:
Bogota
Inwoners:
51.265.841
Oppervlakte:
1.138.910 km2
Beste reistijd:
december t/m februari, juli & augustus
Tijdsverschil:
6 uur vroeger
Vliegtijd:
12:30 uur
Combineren:

Video's van Colombia

Reisorganisaties met reizen naar Colombia

Reizen naar Colombia

Blogs over Colombia

· Redactie
Colombia met kinderen
Colombia is niet de eerste bestemming waar je aan zou denken om met je kinderen naartoe te gaan. Het Zuid-Amerikaanse land was jarenlang bekend als een van de gevaarlijkste plekken ter wereld. Maar de veiligheid is de laatste jaren sterk verbeterd. Het prachtige Colombia heeft veel te bieden, voor zowel jong als oud!

Beoordelingen van Colombia

Wat zijn de Colombia ervaringen van andere reizigers? Lees hier 0 reviews, gebaseerd op ervaringen tijdens hun rondreizen in Colombia.
Natuur & omgeving
n.v.t.
Cultuur
n.v.t.
Stranden
n.v.t.
Steden
n.v.t.
Eten & drinken
n.v.t.
Activiteiten
n.v.t.

Populaire bestemmingen in Zuid-Amerika