Noorwegen

Familiereis Noorwegen

Spectaculair natuurschoon en gemoedelijke dorpjes

Met kinderen rondreizen in Noorwegen is één groot avontuur! Gletsjers, fjorden, meren, bossen en bergen: het Noorse landschap zit werkelijk vol natuurlijke hoogtepunten. Tel daar de mooie steden, goede wegen en gastvrije Noren bij op en je hebt alle ingrediënten voor een onvergetelijke vakantie!

Voor natuurliefhebbers die graag een familiereis willen maken is Noorwegen zeker het overwegen waard. De ruige landschappen en imponerende fjorden zullen niemand van het gezin onberoerd laten. Je kunt er met de kinderen leuke wandelingen maken door de bergen of bossen. Ook voor culturele uitjes zit je in Noorwegen goed, want de hoofdstad Oslo is zeer rijk aan mooie theaters en interessante musea.

Noorwegen is ook erg geschikt voor de wintersport, tijdens een familiereis kun je daarvoor het beste naar Skeikampen, waar je met de kids heerlijk kunt langlaufen. In de zomer is het leuk om bijvoorbeeld een natuurpark te bezoeken, die vind je vooral in het gebied tussen Bergen, Oslo en Trondheim. De bekende fjorden kom je in heel Noorwegen tegen, ze zijn werkelijk prachtig. Trek er met het gezin een dag op uit om bijvoorbeeld de Hardangerfjord te bezoeken, waar je ook gletsjers en watervallen kunt bewonderen. Ook de Lofoten zijn een lange reis zeker waard.

Vlag:
Hoofdstad:
Oslo
Inwoners:
5.408.320
Oppervlakte:
324.220 km2
Beste reistijd:
mei t/m augustus
Tijdsverschil:
geen
Vliegtijd:
1:55 uur
Combineren:

Video's van Noorwegen

Reisorganisaties met reizen naar Noorwegen

Reizen naar Noorwegen

Blogs over Noorwegen

· Stéphanie Versteeg
10 plekken die je niet mag missen tijdens een kampeervakantie in Scandinavië
Avontuurlijke gezinnen gaan deze zomer niet naar de camping in Zuid-Frankrijk, maar zetten koers richting het noorden om daar te gaan wildkamperen in de natuur. Gooi een tent achterin de auto en laat je route bepalen aan de hand van deze tien must visit plekken in Scandinavië.
· Stéphanie Versteeg
10x Avonturen om spontaan hoogtevrees van te krijgen
Ben jij een daredevil en krijg je niet zo snel knikkende knietjes van grote hoogtes en extreme dieptes? Zet deze 10 avonturen dan op een rijtje, want menig reiziger zou er spontaan hoogtevrees van krijgen.
· Redactie
5 avontuurlijke kampeervakanties voor het hele gezin
Gek op kamperen en leven in de buitenlucht, maar dit jaar iets anders dan de camping in Zuid-Europa? Familiereis tipt vijf avontuurlijke kampeervakanties die je met het hele gezin kan ondernemen.

Beoordelingen van Noorwegen

Wat zijn de Noorwegen ervaringen van andere reizigers? Lees hier 0 reviews, gebaseerd op ervaringen tijdens hun rondreizen in Noorwegen.
Natuur & omgeving
n.v.t.
Cultuur
n.v.t.
Stranden
n.v.t.
Steden
n.v.t.
Eten & drinken
n.v.t.
Activiteiten
n.v.t.