Home
Blog
Opmerkelijk
10x Avonturen om spontaan hoogtevrees van te krijgen

10x Avonturen om spontaan hoogtevrees van te krijgen

1 minuut leestijd
10x Avonturen om spontaan hoogtevrees van te krijgen

Ben jij een daredevil en krijg je niet zo snel knikkende knietjes van grote hoogtes en extreme dieptes? Zet deze 10 avonturen dan op een rijtje, want menig reiziger zou er spontaan hoogtevrees van krijgen.

#1 Bungeejumpen van de Royal Gorge Bridge in Colorado

Als je een keer gaat bungeejumpen, dan kun je het maar beter meteen goed doen. Vanaf de Royal Gorge Bridge in de Amerikaanse staat Colorado spring je maar liefst 321 meter naar beneden, een vrij val die goed is voor tien seconden lang hartkloppingen.

#2 Met een luchtballon over de tempels van Bagan varen

Een van de beste manieren om de indrukwekkende tempels van Bagan in Myanmar te bekijken is vanuit een luchtballon. Zo hoog in de lucht is het voor de angsthazen even slikken, maar het uitzicht over het eeuwenoude tempelcomplex maakt gelukkig een heleboel goed.

Willis Tower, Chicago
Willis Tower, Chicago

#3 Het topje van de Willis Tower in Chicago

Gevaarlijk is het niet, eng des te meer. Het observatiedek van de Willis Tower in Chicago heeft een glazen vloer waardoor je honderden meters in de diepte kan kijken.

Kjeragbolten
Kjeragbolten

#4 Een wandeling naar Kjeragbolten in Noorwegen

Alleen de echte durfallen durven plaats te nemen om de Kjeragbolten in Noorwegen. Deze enorme steen zit vastgeklemd tussen twee rotswanden en hangt vervaarlijk boven een enorme afgrond. Hier wil je geen misstap maken.

Haiku Stairs, Hawaii
Haiku Stairs, Hawaii

#5 Haiku Stairs op Oahu in Hawaii

De Haiku Stairs op Hawaii worden ook wel Stairway to Heaven genoemd, want hier loop je dwars door het wolkendek naar boven. Een beklimming is officieel verboden, dus je moet behoorlijk sterk in je schoenen staan als je toch naar boven wil.

Angels Landing, Zion National Park
Angels Landing, Zion National Park

#6 Angels Landing Trail lopen in Zion National Park

Voor het bewandelen van de Angels Landing Trail in Zion National Park moet je niet alleen stalen zenuwen, maar ook een flinke conditie hebben. Deze loodzware wandeling gaat steil omhoog en voert je over smalle rotsen en glibberige paden.

#7 Naar het topje van de Burj Khalifa in Dubai

Het hoogste gebouw ter wereld staat in Dubai en vanaf het uitkijkplatform kun je de stad van grote hoogte bekijken. Een reis naar boven is hartstikke veilig, maar de duizelingwekkende diepte blijft indrukwekkend.

El Caminito del Rey
El Caminito del Rey

#8 El Caminito del Rey in Spanje

Het Koningspad van Spanje is een van de gevaarlijkste wandelingen in Europa. Het smalle voetpad brengt je langs ijzingwekkende afgronden en diepe kloven.

Carrick a rede rope bridge, ierland
Carrick a rede rope bridge, ierland

#9 Carrick-a-Rede Rope Bridge in Noord-Ierland

De beroemdste touwbrug van Europa vind je in Noord-Ierland. De Carrick-a-Rede Rope Bridge is een wiebelende touwbrug die het vasteland met Carrick Island verbindt. Er is nog nooit niemand naar beneden gevallen, maar je zal niet de eerste zijn die niet meer terug durft te lopen.

#10 Wandelen over de glazen brug in het Shiniuzhai National Geological Park

Hij moest even gesloten worden voor onderhoud, maar de glazen brug in het Shiniuzhai National Geological Park in China is inmiddels weer open voor publiek. Durf jij het aan om naar beneden te kijken?

 

Reisorganisaties met reizen

Meer blogs