Home
Blog
Algemeen
Amerika met kinderen: Wat te doen? (+ Tips!)

Amerika met kinderen: Wat te doen? (+ Tips!)

op 7 februari 2023
5 minuten leestijd
Met je kinderen naar Yosemite National Park
Met je kinderen naar Yosemite National Park

Naar Amerika met kinderen? Supergaaf! Een vakantie naar de Verenigde Staten staat bij veel mensen op hun verlanglijstje. En dat Amerika een fantastisch land is om te bezoeken is duidelijk, maar ook zéker met kinderen! Die zullen een onvergetelijke tijd hebben. Maar wat zijn leuke Amerikaanse bestemmingen met de kids? Welke activiteiten mag je met je gezin niet missen en waar moet je rekening mee houden? Lees mee!

Vermaak voor jong en oud

Als je aan kinderen en een reis naar Amerika denkt, dan denk je al heel snel aan Mickey Mouse en spannende achtbanen. En dat beeld klopt ook wel want in de Verenigde Staten heb je écht hele gave pret- en waterparken. Orlando is de bekendste bestemming vanwege Disney World. Wat is er toffer dan een dagje besteden met Goofy, Donald Duck, Sneeuwwitje en Minnie Mouse. En als afsluiter mag je natuurlijk de vuurwerkshow bij het Disney-kasteel van Assepoester niet missen.

Walt Disney World in Orlando (Florida)
Walt Disney World in Orlando (Florida)

Maar in Orlando zijn nog veel meer pretparken te vinden zoals Epcot, Seaworld Orlando, Disney’s Animal Kingdom en natuurlijk Universal Studios Florida. Voor filmfanaten is dat dé plek om een dag of twee te vertoeven. Alle parken zijn enorm groot en je bent makkelijk meerdere dagen in de parken. Ook op andere plekken in de Verenigde Staten zijn unieke parken te ontdekken zoals Adventureland in Addison IL, Disney California Adventure Park in Anaheim CA, en Six Flags in bijna iedere grote Amerikaanse stad.

Een stad waar jong en oud hun ogen zullen uitkijken is Las Vegas. Er scheuren hier zelfs achtbanen dwars door de hotels! Dat gebeurd bij bijvoorbeeld hotel New York New York. Bij de Stratosphere moet je ook stevig in je schoenen staan want hier staan alle attracties op het dak van de 350 meter hoge toren. De Fremont Street Experience is een gave show in het oudste deel van Las Vegas. En op de Strip is het gewoon hartstikke leuk alle hotels van binnen te bewonderen. In de late uurtjes in het een groot feest voor volwassenen in de stad. Wellicht een avondje een oppas regelen?

Geweldige steden

America heeft een enorm aantal steden waar je niet uitgekeken raakt. Eén van de meest bezochte metropolen is natuurlijk New York. Voor het beste uitzicht kun je je reis beginnen op de top van het Empire State Building. Je krijgt gelijk een beeld van hoe groot Manhattan is! Daarna kun je een leuke wandeling maken in Central Park waar je ook een bezoek kunt brengen aan de dierentuin. Aan het water is ook van alles te beleven. Zo kun je met de veerboot gratis naar Staten Island varen en onderweg vaar je vlak langs het wereldberoemde Vrijheidsbeeld en Ellis Island. Een bezoek aan Coney Island mag ook niet ontbreken. Hier zijn leuke kermisattracties te vinden en het iconische amusementspark zit bomvol leuke eettentjes en winkels.

Met kinderen naar New York
Met kinderen naar New York

Los Angeles is een andere stad waar gezinnen graag komen. Zo kun je hier ook lekker van de mooie stranden genieten. Met name Santa Monica en Venice Beach zijn leuk om te bezoeken. Een ander hoogtepunt is natuurlijk Hollywood Boulevard waar je de Walk of Fame kunt vinden. De straat staat vol bekende striphelden en filmhelden met wie je op de foto kunt gaan en er zijn grappige, kitscherige musea die je kunt bezoeken. In downtown Los Angeles ontdek je metershoge wolkenkrabbers, maar ook hele oude gebouwen. Hier is het leuk de Grand Central Market te bezoeken en een ritje te maken met de 120 jaar oude kabeltram Angels Flight.

We blijven nog even aan de westkust want ook de stad San Francisco wordt graag door families bezocht. De heuvelachtige stad heeft authentieke trams die je naar alle mooie plekken kunnen brengen. Langs het water kun je juist heerlijk fietsen en je kunt zelfs de Golden Gate Bridge met de fiets oversteken! Aan de andere kant van het water is het leuk een hapje te eten in Sausalito om alvorens weer met de veerboot terug te varen naar San Francisco. En je bezoek aan de stad is natuurlijk niet compleet zonder een bezoek aan Alcatraz, een voormalige gevangenis op een klein eiland in San Francisco Bay.

Een bezoek aan de natuurparken

Amerika barst van de mooie plekken in de natuur en ook voor kinderen is dat een enorm avontuur. Eén van de bekendste natuurlijke wonderen is natuurlijk de Grand Canyon, een enorme kloof in Arizona. Het Nationaal Park Grand Canyon is makkelijk met de auto te verkennen, maar je kunt zelfs met een helikopter door de kloof vliegen. Er zijn overigens schitterende meren en andere plekken te ontdekken waar je even kunt afkoelen in de hitte. Neem bijvoorbeeld een spring in het water bij Beaver Falls, Fifty Foot Falls of Lake Mead. Andere unieke natuurwonderen in de buurt zijn het Vermilion Cliffs National Monument, Horseshoe Bend en Antelope Canyon.

De Grand Canyon is een ware belevenis met kinderen
De Grand Canyon is een ware belevenis met kinderen

Een ander natuurparadijs ligt midden in de Stille Oceaan! Om de eilandengroep Hawaï te bereiken ben je even onderweg, maar je krijgt er heel veel voor terug! Het is een paradijs voor surfers en je kunt met z’n allen surflessen gaan nemen. Bij Waikiki Beach geniet je van een welverdiende strandvakantie en je ziet de krater Diamond Head vanaf het strand al liggen. Hawaï bestaat uit meerdere vulkanen waarvan Kīlauea en Mauna Loa zelfs nog actief zijn. Bij het Volcanoes National Park zie je dan ook letterlijk het lava nog stromen! Hier leren je kinderen aardrijkskunde niet uit een boek, maar in de praktijk.

In de Amerikaanse staat Florida kun je krokodillen van heel dichtbij bewonderen. Het Everglades National Park is een enorm moerasgebied dat je met een hovercraft kunt gaan ontdekken. Met deze speciale boten kom je op hele afgelegen plekken in de wildernis. Naast alligators en krokodillen kun je ook nog dolfijnen, flamingo’s, schildpadden en zelfs zeekoeien tegenkomen. Om het avontuur helemaal compleet te maken kun je hier mooie routes ontdekken met de kano of kajak. Naast varen zijn er ook hele leuke wandelroutes die voor kinderen goed te doen zijn en de paden zijn zelfs geschikt voor buggy's. 

Krokodillen zoeken in Everglades National Park
Krokodillen zoeken in Everglades National Park

Goed om te weten

Natuurlijk ligt Amerika niet om de hoek, maar na een lange vliegreis geniet je hier ongetwijfeld van een onvergetelijke vakantie. Kinderen onder de twee jaar mogen vaak gratis reizen en kinderen jonger dan 12 genieten vaak nog van kortingen. Als je naar Amerika reist heeft iedereen een ESTA nodig en met dit visum mag je in totaal 90 dagen in de Verenigde Staten blijven. De ESTA is ook nodig voor baby’s en kleine kinderen, maar gelukkig kun je dit online al van tevoren regelen. Je hebt geen vaccinaties nodig om naar Amerika te reizen.

Zoals je kunt zien is er genoeg te beleven voor kinderen van alle leeftijden en kun je onwijs veel plekken bezoeken. Het is wel een aanrader om een deel van Amerika te gaan bezoeken en niet teveel gaat inplannen. De afstanden zijn enorm en je bent al snel een paar uur onderweg in de auto. Een auto huren, of zelfs een camper is overigens eenvoudig en één van de makkelijkste manieren om rond te reizen. Mocht je meerdere steden en plaatsen willen bezoeken, dan kan het makkelijker zijn binnenlandse vluchten te boeken. Amerika heeft over het algemeen hele kindvriendelijke hotels en een kinderbed en kinderstoel is vaak beschikbaar. Luiers en babyvoeding is in alle supermarkten te vinden.

Bekijk ons overzicht met familiereizen naar Amerika voor meer informatie!

Top reizen naar Amerika

Reisorganisaties met reizen naar Amerika

Meer blogs over Amerika