Cuba met kinderen

op 15 juli 2015
1 minuut leestijd
Cuba met kinderen

Op zoek naar een fijne familiebestemming waar je strand kan combineren met natuur en cultuur? Ga naar Cuba en maak kennis met de Caribbean way of life! 6 redenen om met het hele gezin die kant op te gaan.

1. Bruisend Havana

Havana is de stad van de salsa, rum en tabak, maar ook voor kinderen is er genoeg te doen. Begin bijvoorbeeld met een wandeling door de fotogenieke straatjes en stop regelmatig voor een verfrissing bij één van de gezellige cafeetjes. Klaar met struinen? Maak dan een ritje in een klassieke Chevrolet. Wedden dat iedereen kan genieten van een rondritje in zo'n oldtimer?

2. Fijne stranden

Cuba is een echte strandbestemming. Langs de gehele kust liggen paradijselijke oorden en kun je logeren in comfortabele resorts. Varadero is een geliefde badplaats, maar ook het strand nabij Trinidad is de moeite waard. Op veel plekken ligt trouwens een prachtig koraalrif voor de kust, dus als je ergens rustig kan leren snorkelen, dan is het wel in Cuba.

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

3. Koloniaal Trinidad

Trinidad is een waanzinnig mooi koloniaal stadje. De huisjes hebben allemaal een andere kleur en het leven speelt zich voornamelijk af op straat. Overal klinkt muziek en de binnenstad is één grote speelplaats vol kinderen. Nabij Trinidad ligt Valle de Ingenios, waar vroeger tientallen suikerfabrieken stonden. Je kunt er met de stoomtrein naartoe, waardoor je even terug in de tijd lijkt te reizen.

4. Prachtige natuur

Het binnenland van Cuba wordt gedomineerd door de meest prachtige natuurgebieden. Je hebt er roodbruine vlakten met tabaksplantages, maar ook indrukwekkende hoogvlakten en bosrijke gebieden. De mooiste plekjes zijn de tabaksvelden bij Valle de Viñales, de hoogste top van Sierra Maestre en het woud van Sierra del Escambray.

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

5. Er is genoeg te doen

Behalve sightseeing en luieren op het strand kun je ook lekker actief zijn op Cuba. Paardengek in de familie? Rondom Valle de Viñales kun je per paard de omgeving te verkennen. Gezinnen met oudere kinderen kunnen informeren naar het ziplinen in de buurt van Las Terrazas, waarbij je aan een kabel van boomtop naar boomtop kan glijden.

6. Lekker weer

Cuba is gezegend met een warm klimaat, en daarom is het de ideale strandbestemming. De beste reistijd is van november tot en met april: de temperaturen schommelen in die periode rond de 30 graden en er valt maar weinig regen. Tijdens het orkaanseizoen, in augustus en september, kun je het eiland beter mijden.

Relevante reisorganisaties

Gerelateerde blogs