Home
Blog
Algemeen
7 redenen voor reis naar Sri Lanka mét kinderen

7 redenen voor reis naar Sri Lanka mét kinderen

op 22 mei 2015
1 minuut leestijd
7 redenen voor reis naar Sri Lanka mét kinderen

Als er één land is waar je als gezin met open armen wordt ontvangen dan is het Sri Lanka. De vriendelijke locals zijn dol op kinderen en er is genoeg te doen voor het hele gezin. Wissel dagen aan het strand af met een bezoek aan een mooie stad, ga op ontdekking in een nationaal park of speel een spelletje cricket met de lokale bevolking.

Powered by Froala Editor

1. Rij een rondje in een tuktuk

Maak zeker één keer met het hele gezin een ritje in een tuktuk. De versierde karretjes met hun kleurrijke chauffeurs zijn geweldig om te zien, en de kids zullen het fantastisch vinden om op deze manier door de stad te rijden.

2. Cultuur snuiven in Kandy

Het centraal gelegen Kandy is de culturele hoofdstad van Sri Lanka. Hier kun je een kijkje nemen bij de prachtige tempels, traditionele vuurshows bewonderen of lekker een dagje luieren aan het fijne meer van Kandy.

3. Maak een treinreis

Een ritje met de trein door het prachtige landschap van Sri Lanka is voor jong én oud een ware belevenis. Een aanrader is de rit tussen de stadjes Nuwara Eliya en Ella. Het enige wat je hoeft te doen is je hoofd uit het raam te steken en te genieten van het voorbijrazende landschap.

4. Bezoek een theeplantage

Op de groene heuvels tussen Kandy en Nuwara Eliya wordt de wereldberoemde Ceylon thee verbouwd, en dat is even alsof je terug in de tijd reist. Op de eeuwenoude theeplantages worden de blaadjes nog met de hand geplukt en de volle manden worden afgeleverd bij de oude Engelse fabrieken. Volg het productieproces en sluit een bezoek af met een verse kopje thee.

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

5. Speel cricket met de locals

Cricket is de nummer 1 sport in Sri Lanka, en overal waar je komt wordt het gespeeld. Bekijk een echte wedstrijd in de steden Colombo of Kandy, of speel samen met de locals een vriendschappelijk potje op het strand.

6. Spot de wilde dieren

In Sri Lanka stikt het van de wilde dieren. Ga op ontdekking in het Yala National Park en spot de apen, krokodillen, luipaarden en olifanten. Ook leuk: Neem een kijkje bij het Pinnawela Elephant Orphanage, waar mishandelde olifanten liefdevol worden opgevangen. De ontmoeting met de pasgeboren olifantjes zul je niet snel vergeten!

7. Rust uit op de zachte stranden

Sri Lanka is omlijst met kilometers aan goudgeel strand en helderblauw zeewater. Met een beetje geluk kun je hier zelfs een schildpad eieren zien leggen! De fijnste familiestranden vind je in het zuidoosten van Sri Lanka.

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Powered by Froala Editor

Relevante reisorganisaties

Gerelateerde blogs