Home
Blog
Bestemmingen
Colombia met kinderen

Colombia met kinderen

op 4 november 2015
2 minuten leestijd
Colombia met kinderen

Colombia is niet de eerste bestemming waar je aan zou denken om met je kinderen naartoe te gaan. Het Zuid-Amerikaanse land was jarenlang bekend als een van de gevaarlijkste plekken ter wereld. Maar de veiligheid is de laatste jaren sterk verbeterd. Het prachtige Colombia heeft veel te bieden, voor zowel jong als oud!

Colombia is prachtig! Ongerepte natuur en avontuurlijke activiteiten, exotische fruitsappen en een uitgebreide menukaart, sfeervolle steden en idyllische dorpjes. Een verrassende en vrijwel onontdekte reisbestemming waar iedereen optimaal van zal genieten!

Overnachten op een koffieboerderij

Een bijzondere regio in Colombia is het koffiegebied, centraal gelegen in het land. Een overnachting op een koffieboerderij is een echte aanrader om het authentieke leven op een plantage te leren kennen. Bezoek ook het idyllische dorp Salento en het nabijgelegen natuurpark Valle de Cocora. Je loopt hier door een vallei met gigantische waspalmen, de nationale boom van Colombia. Deze palmen kunnen tot wel zestig meter hoog worden! Wil je een dag ontspannen? Bezoek dan een van de thermale bronnen in de omgeving.

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Paradijselijke stranden

De Caribische kust staat bekend om de mooie stranden die zeker een bezoek waard zijn. Wil je in een mooie, maar rustige plaats verblijven om van de natuur te genieten? Dan is Palomino een leuke optie. Verken de omgeving en maak een ontdekkingstocht door de jungle. Vaar met een kajak over de rivier of bezoek een van de indianenstammen in dit gebied. Tayrona National Park is vanuit Palomino gemakkelijk te bezoeken. De jungle en de oceaan worden slechts door zandstranden van elkaar gescheiden. Zonnebaden, zwemmen, relaxen, de bossen verkennen: het is hier allemaal mogelijk. Bovendien is de kans groot dat je hier brulapen ziet, of in ieder geval hoort.

De ommuurde stad Cartagena

In de Caribische stad Cartagena wandel je door het historische centrum met de kleurrijke huizen, de koloniale gebouwen, de immense stadsmuur en de vele palenqueras, oftewel de fruit vrouwen van de stad. Er zijn diverse musea die ook leuk zijn voor kinderen, waaronder het Goudmuseum, het Palacio de la Inquisicio en het oude kasteel San Felipe. ’s Avonds is er veel vertier op straat, van straatmuzikanten tot traditionele dansoptredens.

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

San Gil: het outdoorparadijs

Houd je wel van een adrenalinekick? Dan is San Gil dé plek om te bezoeken. In de omgeving kun je rivieren trotseren tijdens een rafttocht of een spannende tocht maken door een grot. Er zijn watervallen waar je kunt abseilen en het is mogelijk om als een vogel door de lucht te zweven in een van de grootste canyons ter wereld, de Chicamocha canyon. Er zijn bovendien talrijke wandel- en fietsroutes rondom San Gil, die leiden naar pittoreske dorpen en mooie uitzichtpunten.

Pacifische kust

Aan de Pacifische kust van Colombia vind je ongerepte stranden die nog door weinig mensen worden bezocht. De Pacifische kust is een vrij natte bestemming, waardoor deze regio niet erg geschikt is om te zonnebaden, maar wel interessant is voor activiteiten in de natuur. Wandel bijvoorbeeld naar de vele watervallen of ontdek de indrukwekkende onderwaterwereld. De kans is groot dat je speelse dolfijnen, kleurrijke kikkers en schildpadden in deze regio spot. Van juli tot en met oktober is het bovendien mogelijk om walvissen in het water te zien, soms zelfs vanuit je hangmat!

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Zo reis je door Colombia

Wil je samen met je kinderen een rondreis maken door Colombia en ben je op zoek naar een bijzondere reis? Kijk dan eens bij Better Places. Bij deze reisorganisatie plan je je hele trip in overleg met Erik, de reisexpert die er al jaren woont en veel ervaring heeft in het samenstellen van reizen voor gezinnen met kinderen Je maakt je reis helemaal op maat, dus je trip is altijd uniek. Dat maakt reizen met Better Places heel speciaal en een echte aanrader.

Tekst: Jessica Lokker
Foto’s: Theo Molenaar en Jessica Lokker

Top reizen naar Colombia

Reisorganisaties met reizen naar Colombia

Meer blogs over Colombia