Ecuador

De unieke Galapagos eilanden

Familiereis Ecuador

Beleef Zuid-Amerika in een notendop

Ecuador is een perfect land voor een avontuurlijke reis met kinderen. Ecuador is gevarieerd en zit vol natuurschoon en cultuurschatten. Van kleurrijke markten en besneeuwde vulkanen tot indianenstammen en tropische stranden. Bezoek ook de geweldige Galapagos eilanden en het koloniale Quito!

Ecuador is een perfecte bestemming voor een avontuurlijke familiereis. In dit land vind je een heleboel afwisseling, het wordt niet voor niets ook wel Latijns-Amerika in één land genoemd. Je kunt er overnachten bij Indianen, door het oerwoud trekken en zelfs een vulkaan beklimmen, allemaal spannende activiteiten waar de kids het nog lang over zullen hebben. Natuurlijk kun je tijdens je gezinsvakantie in Ecuador ook heerlijk tot rust komen aan de kust.

Je familiereis in Ecuador begint waarschijnlijk in de hoofdstad Quito, een hooggelegen stad in het Andesgebergte, waar je heerlijk kunt slenteren langs koloniale gebouwen. Ecuador betekent in het Spaans evenaar, dat is niet vreemd aangezien het land ook op de evenaar ligt. In Mitad del Mundo kun je overstappen tussen het noordelijk en het zuidelijk halfrond van de wereld. Lekker tot rust komen met het hele gezin kan in de thermale baden van Papallacta, waar je te midden van besneeuwde bergtoppen zalig kunt badderen in warm water.

Hoofdstad:
Quito
Inwoners:
13.363.593
Oppervlakte:
283.560 km2
Beste reistijd:
juni t/m september (binnland), februari t/m april (galapagos)
Tijdsverschil:
6 uur vroeger
Vliegtijd:
12:30 uur

Video's van Ecuador

Reisorganisaties met reizen naar Ecuador

Reizen naar Ecuador

Familiereis Ecuador

Familiereis Ecuador

21 dagen
Tijdens deze familiereis in Ecuador kom je Indianenmarkten, besneeuwde vulkanen, koloniale steden en tropische regenwouden tegen. Een familievakantie naar Ecuador is telkens anders! Men noemt het niet voor niets Latijns-Amerika in één land. Je overnacht bij Indianenfamilies thuis, maar ook in het tropische regenwoud van het Amazonegebied en in de bergen. De laatste dagen verblijf je aan het strand van Ecuador, bij Puerto Lopez. Voor de kust van Ecuador ligt het eiland Isla de la Plata, waar je met een beetje geluk bultrugwalvissen kunt zien. Het is mogelijk de reis te verlengen met een bezoek aan de Galapagos eilanden.
Sawadee
vanaf
€ 2.799

Blogs over Ecuador

· Redactie
De koning te rijk met Koning Aap
Een verre familiereis onderneem je natuurlijk niet zomaar even. Daar gaat meestal veel planning en vooral ook veel voorpret aan vooraf. Uiteraard wil jij dat jouw familiereis straks op rolletjes loopt en daarvoor kun je gelukkig de hulp inschakelen van diverse reisaanbieders, zoals bijvoorbeeld die van Koning Aap Kidz.
· Redactie
Familiereizen naar Ecuador
Als je overweegt om een reis met de hele familie te ondernemen en een paar weken weg kunt, denk dan eens aan een verre reisbestemming, zoals Ecuador. Er zijn diverse reisorganisaties actief die een geheel verzorgde familiereis naar Ecuador voor je kunnen regelen. Hieronder vind je een kleine selectie.

Beoordelingen van Ecuador

Wat zijn de Ecuador ervaringen van andere reizigers? Lees hier 0 reviews, gebaseerd op ervaringen tijdens hun rondreizen in Ecuador.
Natuur & omgeving
n.v.t.
Cultuur
n.v.t.
Stranden
n.v.t.
Steden
n.v.t.
Eten & drinken
n.v.t.
Activiteiten
n.v.t.

Populaire bestemmingen in Zuid-Amerika