Home
Blog
Algemeen
Thailand met kinderen: Wat te doen? (+ Tips!)

Thailand met kinderen: Wat te doen? (+ Tips!)

op 27 oktober 2022
5 minuten leestijd
Thailand met kinderen: Wat te doen? (+ Tips!)

Thailand is een ontzettend afwisselend land, het is betaalbaar en voor alle leeftijden is er veel te doen. Bovendien is Thailand is één van de meest kindvriendelijke bestemmingen in Azië! Maar wat kun je hier zoal beleven? En wat zijn leukste activiteiten met kinderen? Laten we eens gaan kijken!

Bangkok

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

De kans is groot dan je vanuit Nederland naar de Thaise hoofdstad Bangkok vliegt. En hier zijn al hartstikke leuke dingen te ontdekken met je gezin. Bangkok is een echte wereldstad en de perfecte plek om je avontuur te beginnen. Zo kun je een kijkje nemen bij de prachtige Tempel van de Smaragdgroene Boeddha of The Grand Palace. Alles is goud wat blinkt en het zijn fantastische keuzes om meer over de cultuur te leren. Ook de tempels Wat Pho en Wat Arun zijn de moeite waard.

Bangkok ligt deels aan de rivier de Menam en je kunt hier een leuke boottrip maken. Sterker nog, je kunt met het openbaar vervoer de rivier ontdekken. Wil je toch een georganiseerde toer maken, dan is het ook leuk een drijvende markt te bezoeken. Is het een regenachtige dag? Dan is het een aanrader SEA LIFE Bangkok Ocean World te bezoeken. In het aquarium kom je schitterende vissen en andere kleurrijke zeedieren tegen.

Daarnaast zijn er ook nog een aantal fantastische pret- en waterparken in Bangkok. Zo beleef je een spetterende dag bij het Pororo Aqua Park en de Fantasia Lagoon. Het Siam Amazing Park is een prachtig pretpark met duizelingwekkende achtbanen. Ook hier is een mooi waterpark te vinden en er zijn gave attracties voor alle leeftijden.  

Bangkok heeft ook verschillende parken en het Lumpini Park is wel heel uniek! Hier leven namelijk varanen! Je kunt waterfietsen huren en een rondje over het meer maken, en zijn mooie wandelpaden en er is een leuke speeltuin.

De Thaise eilanden

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Paradijselijke eilanden, witte zandstranden en wuivende palmen. Daar staat Thailand natuurlijk bekend om en veel reizigers gaan hier deze mooie plekjes bezoeken. Sommige eilanden worden echter druk bezocht door feestende jongeren en als gezin zit je daar wellicht niet helemaal op te wachten. Welke eilanden zijn leuk met kinderen? Laten we eens kijken.

In het zuiden van Thailand ontdek je de bounty eilanden Koh Tao, Koh Pha Ngan en Koh Samui. Het laatstgenoemde eiland is het grootste en meest toeristische. Je ontdekt hier schitterende watervallen, mooie stranden en hoge bergen. Een leuke dagtocht is het Angthong National Marine Park bezoeken waar je maar liefst 42 eilandjes kunt ontdekken. Koh Tao is het kleinste en het rustigste eiland van de drie. Het is een waar duik- en snorkelparadijs en de onderwaterwereld is overweldigend mooi. Koh Pha Ngan staat bekend om de maandelijkse Full Moon party’s, maar het noorden van het eiland is juist lekker rustig voor gezinnen.

Koh Lanta ligt verder in het zuiden van Thailand en het staat bekend als een familievriendelijk eiland. Of ontdek het autovrije Koh Lipe dat even verderop ligt. Wil je niet al te ver van Bangkok reizen? Dan is het eiland Ko Chang in het oosten een goede optie. Ko Kut en Ko Mak liggen hier ook om de hoek en zijn heerlijke rustige bestemmingen in Thailand. 

Lees ook: Top 7 meest kindvriendelijke stranden van Thailand

Het zuiden van Thailand

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Phuket is een schiereiland in het zuiden van Thailand en het is een ontzettend populaire bestemming in het land. Er zijn veel tempels die je kunt bezoeken en de grote Boeddha op de berg mag je niet missen. Je kunt hier ook een olifantenopvang bezoeken, maar doe van tevoren goed onderzoek naar de praktijken van de opvang. Helaas zijn niet alle organisaties even goed voor hun dieren. De gelijknamige stad Phuket staat vol kleurrijke huizen en je kunt hier bijvoorbeeld een gezellige avondmarkt bezoeken. Ook is het leuk met je kinderen het waterpark Andamanda te bezoeken of de vogels bij het Phuket Bird Park.

Even verderop ligt het eveneens populaire Krabi. Het staat bekend om het mooie strand Ao Nang en je kunt hier veel van de omliggende natuur genieten. Avontuurlijke gezinnen kunnen bijvoorbeeld het Khao Ngon Nak gaan ontdekken of kajakken langs de kust. Voor de kust liggen ook nog de mooie Similan- en Surin eilanden waar je een leuke dagtocht kunt maken.

Chiang Mai

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

In het noorden van Thailand ligt de populaire plaats Chiang Mai. Het klimaat is hier heerlijk en er is veel te doen. De binnenstad is vrijwel autovrij en er hangt een hele gemoedelijke sfeer. In het centrum zijn ook een aantal mooie tempels te bezoeken zoals de Wat Phra That Doi Suthep en Wat Lok Mo Li. 

Ook leuk met kinderen is een bezoek aan Hidden Village Chiang Mai, waar je levensgrote dinosaurussen kunt bewonderen. Of ontdek de prachtige natuur in de omgeving! Chiang Mai ligt namelijk midden in de mooie jungle met watervallen, exotische dieren en tuinen.

Een andere populaire bestemming in het noorden van Thailand is Chiang Rai. Je kunt deze stad vanuit Chiang Mai makkelijk bereiken en het hoogtepunt is een bezoek aan de Blauwe Tempel en de Witte Tempel Wat Rong Khun. Het Zwarte Huis is ook uniek en het is versierd met dierenschedels en houtsnijwerk. Wellicht een beetje griezelig, maar perfect voor stoere binken!

Centraal Thailand

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Natuurliefhebbers kunnen in Centraal Thailand genieten van een paar bijzondere uitstapjes. Zo is de Kanchanaburi bekend om de River Kwai en de brug eroverheen. Tijdens de Tweede Wereldoorlog hebben hier duizenden krijgsgevangenen gewerkt aan de zogenaamde dodenspoorlijn. Het is een indrukwekkende en leerzame plek om te bezoeken. Bovendien ligt Kanchanaburi aan de voet van het geliefde natuurgebied Nationaal park Erawan waar je van watervallen en de jungle kunt genieten. Eén van de mooiste is de Huay Mae Khamin Waterfall die je niet mag missen.

De stad Ayutthaya is eveneens de moeite waard en je kunt hier de prachtige tempel Wat Mahathat bezoeken. De boomwortels groeien dwars door de eeuwenoude tempels en je bent hier rustig een dag of twee zoet. Naast de Wat Mahathat zijn er tientallen andere tempels en heiligdommen te vinden.

Het oosten van Thailand is een stuk rustiger en veel minder bekend. Mooie plekken zijn bijvoorbeeld Isan en het Khao Yai National Park. Mocht je het buurland Cambodja of Laos bezoeken, dan zijn tussenstops op deze plekken zeer zeker de moeite waard.

Lees ook: 5 x de mooiste nationale parken van Thailand

Reistips met kinderen in Thailand

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Een verre reis maken met kinderen kan best een uitdaging zijn. Gelukkig gaan er regelmatig rechtstreekse vluchten naar Bangkok en wordt je aan boord al helemaal in de watten gelegd. We helpen je graag nog met een paar tips voor je reis in Thailand zodat je optimaal kunt genieten.

Eenmaal in Thailand ga je waarschijnlijk één of meerdere plaatsen bezoeken. Het land is uitgestrekt en de afstanden zijn vaak groot. Afhankelijk van de leeftijd van je kinderen kun je het openbaar vervoer nemen en er rijden bussen en treinen tussen de populaire plaatsen. Het kan echter veel tijd in beslag nemen en de low cost airlines kunnen een makkelijke oplossing zijn. Zo zijn Chiang Mai, Krabi en Phuket bijvoorbeeld heel makkelijk met het vliegtuig te bereiken.

Supermarkten zijn in vrijwel alle plaatsen te vinden en overal zie je de 7-Eleven supermarktjes. Hier kun je met gemak water, babydoekjes en luiers kopen. Daarnaast kun je wat kleine dingen aanschaffen om onderweg te eten.

Niet in alle hotels kun je een babybedje verkrijgen, maar wel vaak een extra matras. Kinderstoelen zijn ook schaars en het makkelijker om zelf iets mee te nemen. Een buggy of babydrager kunnen dus van pas komen en helemaal makkelijk zijn de kleine opvouwbare babytentjes met klamboe.

Daarnaast is het aan te raden van tevoren te checken of je eventuele vaccinaties nog hebt afhankelijk van de regelmatig op het moment van je vakantie. Een reisverzekering afsluiten is natuurlijk ook van belang en mocht je een arts nodig hebben, dan zijn er uitstekende klinieken in het land.

Al met al is Thailand een veilig land en een uitstekende keus voor een eerste vakantie met je gezin buiten Europa. Wij wensen je alvast heel veel plezier met het plannen!

Bekijk ons overzicht met familiereizen naar Thailand voor meer informatie!

Top reizen naar Thailand

Reisorganisaties met reizen naar Thailand

Meer blogs over Thailand

Beoordelingen van Thailand

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.
Natuur & omgeving
n.v.t.
Cultuur
n.v.t.
Stranden
n.v.t.
Steden
n.v.t.
Eten & drinken
n.v.t.
Activiteiten
n.v.t.