Home
Blog
Bestemmingen
Bangkok met kids: 10 dingen om te doen met je kinderen

Bangkok met kids: 10 dingen om te doen met je kinderen

op 21 januari 2015
3 minuten leestijd
Bangkok met kids: 10 dingen om te doen met je kinderen

Bangkok staat bekend als een drukke metropool met een levendig nachtleven, maar Bangkok is ook voor voor kinderen erg leuk! Wij zetten 10 kindvriendelijke bezienswaardigheden en activiteiten op een rij.

Bij het maken van een familiereis door Thailand kom je vrijwel zeker in aanraking met Bangkok. De meeste internationale vluchten komen aan of vertrekken in deze grootste stad van Thailand. En je kunt natuurlijk gelijk de stad uitvluchten, maar dat is zonde, want er is veel te doen en zien. Ook voor kinderen!

1. SEA LIFE Bangkok Ocean World

Bangkok Sea Life Ocean World
Bangkok Sea Life Ocean World

SEA LIFE Bangkok Ocean World (voorheen Siam Ocean World) is een geweldig leuk uitje in Bangkok. Hier treed je binnen in een aquatische wonderwereld met duizenden dieren, van pinguïns tot haaien. Het ondergrondse aquarium is één van de grootste in Zuidoost-Azië en voor jong en oud een indrukwekkende belevenis. Kijk hoe de vissen te eten krijgen of laat de kinderen lekker spelen in één van de speeltuinen. Sea Life Bangkok zit onder het Siam Paragon winkelcentrum dat eenvoudig te bereiken is.

2. Wat Saket

Wat Saket is een tamelijk rustig gelegen Boeddhistische tempel in Pom Prap Sattru Phai, een wijk van Bangkok. De tempel ligt op de Gouden Berg (Golden Mount) en is tegen het einde van de dag vaak wat minder druk. De kids zullen het leuk vinden de trappen te beklimmen om vervolgens bovenaan vanaf het dak van de tempel een schitterend uitzicht over de stad te hebben!

3. Muay Thai

Voor de iets oudere kinderen is een bezoek aan een Muay Thai gevecht een onvergetelijke belevenis. Ga naar het Lumpini stadion en ervaar zelf de spanning en sensatie.

4. Maak een ritje met een tuk-tuk

Tuk-tuk Bangkok
Tuk-tuk Bangkok

Tuk-tuks (gemotoriseerde riksjas, spreek uit als toektoek) rijden af en aan in Bangkok. Het geluid (toektoektoek) alleen al is indrukwekkend, maar een ritje door de stad zullen de kinderen zeker leuk vinden. Je kunt er mooi met je gezin in en tuk-tuks zijn open aan alle kanden dus voel de wind door je haren en kijk je ogen uit.

5. Fietsen in Bangkok

Fietsen in Bangkok is (zeker als Nederlander) een leuke en ontspannen manier om de stad te verkennen. De routes volgen niet de drukke straten, maar juist meer de rustige steegjes, leuke marktjes en ook een stukje buiten Bangkok door de natuur. Hiervoor ga je eerst met de fiets op de boot en over de Chao Phraja rivier. Er zijn verschillende organisaties die dit aanbieden, maar de Nederlander Co van Kessel was één van de eerste in Bangkok en krijgt nog steeds hele goede reacties.

6. Siam Park City

Siam Park City is een ideaal attractiepark voor een dagje uit met de kinderen. Het is een groot themapark met voor iedere leeftijd wel wat wils. Van een spectaculaire waterwereld tot een dinosaurus museum. Meer info vind je op de website van Siam Park City.

7. De parken van Bangkok

Je zou het misschien niet zeggen, maar Bangkok is een vrij groene stad met tal van grote open ruimten. Mooie parken zijn bijvoorbeeld Chatuchak Park, Lumpini Park, Rama IX Park en koningin Sirikit Park. Alle parken zijn ruim van opzet, weelderig en meer dan geschikt voor een paar uurtjes ontspanning met de kinderen.

Een aanrader is Rot Fai Park, waar je een fiets kunt huren of gebruik kunt maken van één van de mooie speeltuinen. Er is ook een vlindertuin en je kunt in het nabijgelegen meertje met een bootje varen.

8. Chatuchak Weekend Market

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Naar de markt met kinderen waar het warm en druk is klinkt niet als het beste idee, maar de Chatuchak Weekend Market is een uitzondering. Op deze markt (ja inderdaad alleen in het weekend geopend) worden onder andere speelgoed, kleren en electronica verkocht. Maar het meest indrukwekkend zijn de dieren die er ook verhandeld worden door de Thai. Van exotische vissen, tot honden, katten en knaagdieren. Één waarschuwing: struikel niet over een hanengevecht!

9. Naar de bioscoop

Bangkok heeft bioscopen in alle soorten en maten. De meest moderne vind je in of rond de grote shopping malls. Één van de meest indrukwekkende is Major Cineplex, een enorm complex met vele bioscoop-zalen. Voor een echte leuke ervaring boek je VIP stoelen waar je bijna helemaal horizontaal in kunt liggen!

10. Siam Niramit

Siam Niramit is een groots opgezette theatershow vol spectakel, dans, muziek en speciale effecten. Met meer dan 100 dansers en artiesten is het één van de grootste toneelshows van Azië. In zo'n 80 minuten krijg je een introductie tot de historie en cultuur van Thailand. De show begint dagelijks om 20:00 uur. Bekijk de website voor meer informatie.

Top reizen naar Thailand

Reisorganisaties met reizen naar Thailand

Meer blogs over Thailand