Home
Blog
Algemeen
9 reizen die je kinderen voor hun 18e gemaakt moeten hebben

9 reizen die je kinderen voor hun 18e gemaakt moeten hebben

op 5 januari 2019
2 minuten leestijd
9 reizen die je kinderen voor hun 18e gemaakt moeten hebben

Bijzondere ervaringen neem je de rest van je leven mee en zeker de eerste reizen maken ontzettend veel indruk. Wil je je kinderen op zoveel mogelijk manier kennis laten maken met de wereld? Deze reizen moeten jullie gemaakt hebben nu de kinderen nog jong zijn.

Hieronder geven wij de leukste tips voor jongeren om op vakantie te gaan. Dit kan ver weg, maar natuurlijk ook gewoon in Nederland!

1. Een grote stad bezoeken

Of het nou Parijs of New York is, een stedentrip naar een grote stad is een groot avontuur voor het hele gezin. Maak een keer een ritje in de metro, reis naar de bovenste verdieping van een wolkenkrabber en dompel je onder in het leven van een miljoenenstad.

2. Wintersporten

Omarm de winter en ga met de hele familie op wintersport. Een goed excuus om de hele dag met z’n allen buiten te zijn en sportieve activiteiten te ondernemen. ’s Avonds de open haard aan en spelletjes op tafel voor een onvergetelijke vakantie.

3. Luiervakantie op een tropisch eiland

Helemaal niets doen op reis is ook een kunst, en die krijgen je kinderen het best onder de knie op een mooi tropisch eiland. Denk aan lange zandstranden, wuivende palmbomen, een zee om in te snorkelen en een hangmatje om uren in te luieren of te lezen. Heerlijk!

4. Kamperen in Zuid-Europa

Kamperen in Zuid-Europa is een vakantie van lange zomeravonden, barbecues, zwembaden en heel veel vriendjes en vriendinnetjes. Goed voor sociale vaardigheden en vriendschappen voor het leven. Geen fan van kamperen? Voor een beetje extra comfort kun je tegenwoordig ook volledig ingerichte tenten huren, compleet met keukentje en comfortabele bedden.

5. Cultuurshock

Reizen is de beste manier om te leren over nieuwe culturen en volkeren. Maak een reis naar een niet-westers land om kennis te maken met een compleet andere levensstijl en onbekende tradities. Dat kan in landen als Indonesië of Costa Rica, maar dichterbij is ook Marokko een prima bestemming voor een cultuurvakantie.

6. Eén met de natuur

Echt terug naar de natuur ga je met een avontuurlijke kampeervakantie. Laat je niet leiden door luxe campings en faciliteiten, maar zoek de wildernis op en ga wildkamperen. Doe dat in het uitgestrekte Scandinavië, of trek met een camper langs de nationale parken van Noord-Amerika.

7. Interrailen

Vliegen is spannend en supersnel, maar een vakantie met de trein is minstens zo leuk. Vanuit Nederland kun je door heel Europa reizen, en een reis met de trein staat garant voor mooie uitzichten en bijzondere ontmoetingen. Bekijk de Interrail website voor mooie routes en prijzen.

8. Vakantie in eigen land

Laat zien hoe mooi ons eigen land is en ga een weekje op vakantie op Hollandse bodem. Neem de veerboot naar de prachtige Waddeneilanden, zoek een camping bovenop de Veluwe of ga citytrippen in een stad aan de andere kant van het land. Keus genoeg, want Nederland telt schitterende bezienswaardigheden. Bekijk deze 10 mooiste plekken in Nederland maar eens!

9. Op de bonnefooi

Vakantie van A tot Z gepland? Probeer het eens een keer zonder vooraf opgesteld plan. Uiteraard niet ideaal als je met hele kleine kinderen reist, maar wanneer de kids wat ouder én flexibeler zijn een mooi avontuur om met de hele familie van te genieten.

Meer blogs