Home
Blog
Bestemmingen
De vijf leukste citytrips binnen Europa

De vijf leukste citytrips binnen Europa

op 29 april 2015
1 minuut leestijd
De vijf leukste citytrips binnen Europa

Een paar dagen weg in Europa? Keus genoeg! Vliegtickets worden steeds goedkoper, en het aanbod alleen maar groter. Inmiddels stikt het van de kindvriendelijke steden, en daarom maakte Familiereis.nl een overzicht van de vijf leukste citytrips!

1. Valencia

Valencia
Valencia

Het Spaanse Valencia heeft mooie zandstranden, een prachtige binnenstad en er is genoeg te zien voor jong en oud. Bezoek bijvoorbeeld  'La Ciudad de las Artes y las Ciensias'. Dit futuristische complex huist ondermeer een enorm aquarium en een fantastisch wetenschapsmuseum. Een ander leuk uitstapje maak je naar de prachtige dierentuin Bioparc, aan de rand van de stad. Hier wonen vooral veel Afrikaanse dieren, en waan je je heel even aan de andere kant van de wereld.

2. Brussel

Brussel
Brussel

Brussel ligt op een uurtje rijden van de Nederlandse grens en leent zich daarom perfect voor een weekendje weg. De binnenstad is gezellig klein, en hotels, restaurants en winkels liggen allemaal op loopafstand. Leuke bezienswaardigheden zijn het interactieve stripmuseum, Manneken Pis en het  Atomium. Kinderen kunnen bij die laatste zelfs een nachtje blijven slapen in de speciale kinderbol!

3. Kopenhagen

Kopenhagen
Kopenhagen

Kopenhagen is een prachtige stad waar een hoop te doen is voor gezinnen met kinderen. Zo worden in de meeste musea speciale activiteiten voor kinderen gehouden en is het altijd goed toeven in de mooie stadsparken. De bekendste bezienswaardigheid is het antieke Tivoli pretpark, vol spannende attracties voor het hele gezin.

4. Venetië

Venetië
Venetië

Een plek die ongetwijfeld tot de verbeelding spreekt is het sprookjesachtige Venetië. Deze Italiaanse stad is met zijn prachtige waterwegen en historische centrum een plaatje om te zien. Genoeg van de stad? Maak een uitstapje naar de omliggende eilanden. Met name het eiland Lido is met zijn lange zandstrand een heerlijke plek om op een warme dag af te koelen. 

5. Londen

Londen
Londen

Wereldstad Londen is ook voor kinderen een geweldige bestemming, met de iconische London Eye als het letterlijke hoogtepunt. Hij behoort tot grootste reuzenraden ter wereld, en daar moet je als kind (en als ouder) toch wel een keer een ritje in gemaakt hebben. Londen is daarnaast dé stad van Harry Potter. Wie de films heeft gezien kan zich makkelijk een dagje vermaken met het bezoeken van de bekende plekken. Tot slot is het Natural History Museum ook een bezoekje waard, want hoe vaak kun je nou het skelet van een echte dinosaurus van dichtbij bekijken?

Reisorganisaties met reizen

Meer blogs