Home
Blog
Bestemmingen
10 redenen om het Italiaanse eiland Capri te bezoeken

10 redenen om het Italiaanse eiland Capri te bezoeken

op 29 januari 2015
1 minuut leestijd
10 redenen om het Italiaanse eiland Capri te bezoeken

Capri is een pareltje in Italië! Dit schitterende eiland, gelegen in de baai van Napels, is geliefd om haar natuurlijke schoonheid en adembenemende uitzichten. Wij geven je 10 redenen om naar Capri te gaan.

De kust van Capri

Capri coast
Capri coast

Dé highlight van Capri is de onvergetelijk mooie kust van het eiland. Waar je ook bent, je hebt altijd een fantastisch uitzicht! Zoals hier over de Amalfikust.

Grotta Azzurra

Grotta Azzurra
Grotta Azzurra

Bezoek de Grotta Azzurra (blauwe grot) met een roeibootje (of je kunt er lopend naartoe) en verwonder je over het mooie blauwe lichtspel dat het water veroorzaakt. Erg toeristisch, maar een niet te missen bezienswaardigheid!

La Piazzetta

Pazzetta
Pazzetta

La Piazzetta is de hotspot van het stadje Capri. Dit plein (oorspronkelijke naam 'Piazza Umberto I') was vroeger een vismarkt, maar doet tegenwoordig dienst als ontmoetingsplek met een paar fijne restaurantjes en bars. Ideaal voor een drankje om lekker mensen te kijken!

Marina Piccola

Marina Piccola
Marina Piccola

Marina Piccola is een kleine haven aan de zuidzijde van Capri en is vooral bekend om haar fabelachtige strandjes en helderblauwe water. De stranden zijn trouwens niet van zand, maar kiezelsteentjes en het kan lastig zijn een (goedkoop) plekje te bemachtigen.

Arco Naturale

Arco Naturale
Arco Naturale

De Arco Naturale is een prachtige rotsformatie in de vorm van een boog aan de oostkant van het eiland. De boog is maarliefst 20 meter hoog en 12 meter breed. Vanaf het nabijgelegen pleintje tegenover de boog heb je fantastische uitzichten over de Sorrento Penisola (vooral Punta Campanella) en de eilandjes van de Li Galli archipel.

Beroemdheden spotten

Jessica Simpson
Jessica Simpson

Capri is voor beroemdheden ook een geliefd eiland. Niet in de laatste plaats omdat er niet heel veel paparazzi rond loopt. Sterren die je er zomaar tegen kunt komen zijn Madonna, Tom Cruise, Jessica Simpsom (foto), Halle Berry of Naomi Campbell.

Maak een boottochtje

Capri boats
Capri boats

Vanaf het azuurblauwe water is het pas echt genieten van de mooie omgeving. Waai lekker uit op een bootje en geniet van de zon en de mooie Capri kustlijn.

Magische zonsondergangen

Capri sunset
Capri sunset

Neem een glas Tiberio (de wijnspecialiteit van Capri) en geniet van de mooie zonsondergang.

Faraglioni

Faraglioni
Faraglioni

De dramatische rotsen van Faraglioni zijn hét iconische symbool van Capri. Drie torenhoge rotsformaties steken recht uit de Middellandse Zee, net buiten de kust van het eiland. Één van de rotsen bevat een boog. Je kunt niet naar Capri gaan zonder ten minste één foto te maken van de Faraglioni rotsen.

De Italiaanse zon

Capri sun
Capri sun

Last but not least: lekker weer! Natuurlijk is het klimaat op Capri zeer aangenaam! :)

Met de kinderen naar Capri? Bekijk hier alle informatie omtrent reizen met kinderen naar Italië.

Top reizen naar Italië

Reisorganisaties met reizen naar Italië

Meer blogs over Italië