Home
Blog
Bestemmingen
6 sprookjesachtige bestemmingen in Europa

6 sprookjesachtige bestemmingen in Europa

op 3 juni 2015
1 minuut leestijd
6 sprookjesachtige bestemmingen in Europa

Wat kan Europa toch betoverend mooi zijn. Deze zes sprookjesachtige bestemmingen spreken bij jong én oud tot de verbeelding!

1. Park Güell in Barcelona

Park Güell in Barcelona is het erfgoed van de briljante architect Gaudi. Het groene stadspark is tot de nok gevuld met kleurrijke mozaïeken en fantasierijke bouwwerken. Zo kronkelt een bank in de vorm van een slang door het park en  zouden de speelse huisjes niet misstaan in het sprookje van Hans en Grietje. Een heerlijke plek om rond te lopen, in het gras te liggen of te picknicken onder de palmbomen.

2. Cappadocië, Turkije

In het midden van Turkije ligt het betoverende Cappadocië. Dit surrealistische landschap strekt zich uit over enorme valleien en is bijna buitenaards mooi te noemen. De omgeving met de ondergrondse dorpjes, uitgehakte kerken en de bizarre schoorstenen is prachtig om te doorheen te lopen, maar helemaal indrukwekkend is deze regio vanuit lucht. Stap aan boord van een luchtballon voor adembenemende uitzichten.

Cappadocië
Cappadocië

3. De binnenstad van Praag

De binnenstad van Praag lijkt met zijn geplaveide straatjes, elegante bruggen en middeleeuwse bouwwerken zo uit een sprookjesboek te komen. Met name als de avond valt is de stad een plaatje om te zien. Hoogtepunt is een bezoek aan de Praagse burcht. Het is één van de grootste paleizencomplexen ter wereld en bestaat uit diverse binnenpleinen, kerken en kastelen.

4. De oude binnenstad van Tallin

Met zijn smalle straatjes, charmante kerkjes en lieflijke huisjes lijkt het alsof de tijd in de binnenstad van het Estlandse Tallin heeft stilgestaan. Deze oude Hanzestad ziet er nog piekfijn uit en met een beetje fantasie waan je je even in het decor van een sprookjesachtig verhaal.

5. Kasteel Neuschwanstein in Beieren

In Duitsland zijn nog heel wat kastelen te vinden, maar de mooiste is ongetwijfeld Slot Neuschwanstein in Beieren. Het kasteel werd in de 19e eeuw gebouwd voor koning Lodewijk II en prijkt bovenop een hoge rots. Het gebouw is voorzien van sierlijke uitkijktorens en romantische balkonnetjes, en de omgeving is vorstelijk mooi. Een kasteel zoals een kasteel hoort te zijn dus. Niet gek dat Walt Disney het koninklijke optrekje als inspiratiebron voor het kasteel van 'zijn' Doornroosje gebruikte.

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

6. Sintra, Portugal

Op slechts 40 minuten rijden van de Portugese hoofdstad Lissabon ligt het betoverende Sintra. Het plaatsje was ooit het zomerverblijf van de Portugese vorsten, en daarom vind je hier nog veel paleizen en kastelen. Bezoek bijvoorbeeld het opvallende Palácio Nacional da Pena met zijn prachtige balzalen, of het veel oudere Castelo dos Mouros.

Reisorganisaties met reizen

Meer blogs