Home
Blog
Steden
Een overzicht van de mooiste uitzichtpunten van Barcelona

Een overzicht van de mooiste uitzichtpunten van Barcelona

1 minuut leestijd
Een overzicht van de mooiste uitzichtpunten van Barcelona

Voor een mooie bestemming hoef je in principe niet ver te vliegen. Neem bijvoorbeeld de stad Barcelona, een geweldige uitvalsbasis voor een trip bomvol cultuur, strand en lekker eten. Hier kun je het jaar rond genieten van fijne temperaturen, maar de beste periode om de stad te bezoeken is in het voorjaar. Hoog tijd dus om een bezoekje te plannen. Wil je de stad eens vanuit een ander perspectief bekijken? Klim dan naar een van de vele uitzichtpunten voor een nieuwe kijk op de stad.

Tibidabo

Op het topje van de berg Tibidabo heb je niet alleen een uitgestrekt uitzicht over Barcelona en de Middellandse Zee, je vindt er ook een pretpark en de prachtige kerk Iglesia del Sagrat Cor. Het Tibidabo attractiepark is een sfeervol pretpark dat al meer dan 100 jaar oud is. Je vindt er kleinschalige attracties voor jong en oud, en vooral het uitzicht vanuit het reuzenrad is fantastisch. Tibidabo is hoog gelegen, maar de weg omhoog is met het kabelbaantje onderdeel van het avontuur.

Sagrada Familia

Het duurde even voordat de Sagrada Familia werd voltooid, maar het eind is nu echt in zicht. Als alles volgens plan verloopt zal de kathedraal in 2026 af zijn, maar gelukkig kun je ook nu al een kijkje nemen. De binnenkant is met haar dromerige beeldhouwwerken waanzinnig mooi om te zien, maar beklim ook zeker een van de hoge torens voor een uniek uitzicht over de stad.

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Bunkers del Carmel

Hoewel er bij Bunkers del Carmel niet veel meer te zien is dan het mooie uitzicht, is deze plek snel uitgegroeid tot een van de populairste plekken om de zonsondergang te bekijken. Deze bergtop biedt een 360 graden panorama over de stad en is de ideaal voor een mooie picknick. Op een heldere dag zie je hoe de zon langzaam onder gaat en de lucht van lichtblauw naar dieppaars verkleurd.

Montjuïc

De berg Montjuïc is gelegen ten westen van het centrum en omvat een aantal bijzondere bezienswaardigheden. Je kunt er een kasteel en een openluchtmuseum bezoeken, maar ook het uitzicht is de moeite waard. Plan je bezoek in de avonduren tijdens de fonteinshow, dan kun je daarna zien hoe de lichtjes in de stad een voor een aanspringen.

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Park Güell

Nog zo’n meesterwerk van Antoni Gaudí: het fantasierijke Park Güell. Het park bestaat uit vele prachtige mozaïeken en bijzondere kunstwerken, zoals het Plaça de Natura, waar je de beroemde bankjes van Gaudí vindt. Op deze plek heb je een mooi uitzicht over de ingang van park en de mooiste wijken van Barcelona. Neem picknickspullen mee voor een ontspannen lunch tussen het groen.

Relevante reisorganisaties

Gerelateerde blogs