Home
Blog
Algemeen
Kindvriendelijk eiland in de zon: Formentera

Kindvriendelijk eiland in de zon: Formentera

op 17 februari 2015
2 minuten leestijd
Kindvriendelijk eiland in de zon: Formentera

Ben je nog bezig met de vakantieplannen voor 2015? Check dan Formentera. Dit Spaanse eilandje (naast Ibiza) is dé ideale familiebestemming!

Waar Ibiza bekend staat als party-eiland en hippie-enclave wil Formentera zich liever onderscheiden als familie-vriendelijke bestemming en vakantieoord voor rustzoekers. De 69 km lange witte kustlijn en het azuurblauwe water zijn een speel- en zwemparadijs voor de kleintjes, en het eiland beidt talrijke andere activiteiten die speciaal op kinderen en jongeren zijn afgestemd: denk aan paardrijden, kanoën, zeilen, snorkelen, fietsen en wandelen. Een prachtig eilandje voor de kust van Spanje dus!

Voor volwassenen is Formentera een populaire windsurf-, zeil- en duikbestemming. De massale bebouwing van de kustlijn zoals langs de Costa’s zul je hier niet vinden, kleinschalige accommodaties en vakantiewoningen liggen verspreid over het hele eiland.

Fiets- en wandelroutes

Gezien de geringe afmetingen van het eiland - 82m2 – is het een ideale fiets- en wandeleiland. Er is keuze uit 12 fiets- en 20 wandelroutes en omdat het eiland vlak is, zijn deze eveneens geschikt voor kinderen. Met onderweg vele baaitjes, jeneverbesstruiken en pijnbomen is het puur genieten. De routes zijn te verkrijgen via de website van het verkeersbureau www.formentera.es

Altijd kalme zee

Formentera heeft altijd kalme zee en is dus zeer geschikt voor kinderen. Dit feit is te danken aan de ‘posidonia oceanica’ verschijnsel - een haag van lange zeegrasplanten die tevens het water filteren en het de mooie turquoise kleur geeft. Mooie stranden zijn onder meer Playa de Sese Illetes in het westen en Cala Saona.

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Duikparadijs

De zee rond het eiland is zo helder dat je er wel tot 50 meter diep kunt kijken. Er zijn verschillende duiklocaties waaronder het Don Pedro wrak op een diepte van zo’n 43 meter.  Er zijn ook beginnerscursussen voor kinderen waaronder de PADI-Bubbelmaker vanaf acht jaar.

Gemiddelde temperatuur

Formentera maakt onderdeel uit van de Spaanse Balearen eilandengroep en ligt in de Middellandse Zee. Temperatuur tussen mei en oktober varieert van 22 tot 28 graden. Ook de wintermaanden zijn aangenaam met gemiddeld 5 uur zon per dag. Het eiland is te bereiken via Ibiza met een boottocht van 30 minuten naar San Francisco, de hoofdstad van Formentera. Deze bootverbinding gaat ongeveer 20x per dag.

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Actief toerisme

Op het eiland bieden verschillende organisaties georganiseerde activiteiten. Ga bijvoorbeeld kajakken, windsurfen, paardrijden of zeilen. In de haven van La Savina vind je een zeilschool waar je kunt leren windsurfen, kajakken en zeilen en tal van andere watersporten.

Plattelandshuisjes

Het accommodatieaanbod omvat kleine en grote hotels, pensions, B & B’s, appartementen en veel vakantiewoningen. Om de vakantie helemaal in stijl van de natuur te houden, kunt u een plattelandshuisje huren van een particulier, variërend van eenvoudig tot zeer luxe. De adressen zijn terug te vinden op de website van het verkeersbureau waar een brochure met adressen te downloaden is.

Gastronomie

Formentera heeft naast zon, zee en strand ook een Michelinster restaurant - restaurant Can Dani ontving eind vorig jaar een Michelinster. Deze eigentijdse pure keuken staat garant voor een smaakexplosie van ingrediënten die alleen van het eiland komen.

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Bekijk ook deze video!

Relevante reisorganisaties

Gerelateerde blogs