Home
Blog
Algemeen
6x De beste gezinsvakanties voor de herfstvakantie

6x De beste gezinsvakanties voor de herfstvakantie

op 1 oktober 2015
1 minuut leestijd
6x De beste gezinsvakanties voor de herfstvakantie

De herfstvakantie staat weer voor de deur, en dat is het perfecte excuus om er weer even met het gezin op uit te gaan. Ben je nog op zoek naar een leuke last minute? We maakten een lijstje met onze favoriete herfstbestemmingen.

1. Kaapverdië

Kaapverdië
Kaapverdië

Kaapverdië is een relatief onbekende vakantiebestemming, en ligt voor de kust van West-Afrika. Het is maar iets verder vliegen dan de Canarische eilanden, maar je waant je in een totaal andere wereld. Dankzij de tropische temperaturen, vriendelijke bevolking en lange zandstranden is het de perfecte bestemming om het gure herfstweer te ontvluchten. Kies uit een van de compacte eilanden en maak kennis met het kleurrijke  Afrika.

2. New York

New York
New York

Tijdens de ‘Indian Summer’ is New York op zijn mooist. De herfst heeft zijn intrede gedaan en de bomen in onder andere Central Park kleuren langzaam van groen naar geel naar rood. De temperatuur kan dankzij warme luchtstromen in deze periode nog stijgen tot 20 graden, en dat is voor een city trip natuurlijk ideaal.

3. Sardinië

Sardinië
Sardinië

Laat de winterjas nog maar even in de kast, want op het Italiaanse eiland Sardinië is het in de herfst nog heerlijk warm. De gemiddelde temperatuur ligt er rond de 25 graden en ook het zeewater is nog erg aangenaam. Een week op Sardinië is genoeg om de mooie stranden en fijne kustplaatjes te ontdekken, maar ga ook zeker een dagje wandelen of mountainbiken in de prachtige natuur. Dit is Italië op zijn best!

4. Turkse Riviera

Turkse Riviera
Turkse Riviera

De Turkse kust klinkt als de ultieme zomerbestemming, maar juist in de herfst kun je hier uitstekend vakantie vieren. De meeste  toeristen zijn naar huis en de rust is wedergekeerd. Wat overblijft zijn lege stranden, idyllische dorpjes en de perfecte temperatuur om de omgeving te ontdekken. In de buurt van Antalya, Alanya en Side zijn een hoop opgravingen uit de klassieke oudheid te bekijken, maar ook het bijzondere landschap van Pamukkale is een dagtripje waard. Spring jij in het vliegtuig naar Turkije?

5. Marokko

Marokko
Marokko

In het kleurrijke Marokko kunnen de temperaturen doorgaans flink oplopen in het zomerseizoen, en daarom bezoeken wij dit land liever in de herfst. Maak van Marrakesh je uitvalsbasis en dwaal door de oude medina  en over het levendige Djemaa el Fna-plein, alvorens je de auto pakt om het in herfsttooi gehulde Atlasgebergte, de kuststreek bij Essaouira en de uitgestrekte Sahara gaat bekijken. 

6. IJsland

IJsland
IJsland

IJsland is prachtig in de herfst. De bontgekleurde bomen steken fel af tegen de rotsachtige omgeving en doordat de nachten langer worden is dit de beste periode om het Noorderlicht te kunnen zien. In het najaar is het daarnaast een stuk rustiger in IJsland, waardoor de prijzen voor autohuur en hotelkamers een stuk lager liggen dan in de zomer. Groot gezin? Doe er je voordeel mee!

Reisorganisaties met reizen

Meer blogs