Home
Blog
Bestemmingen
5 hoogtepunten van een familiereis door Brazilië

5 hoogtepunten van een familiereis door Brazilië

2 minuten leestijd
5 hoogtepunten van een familiereis door Brazilië

Brazilië was deze zomer het decor van de Olympische Spelen. Daar heb je al kunnen zien hoe mooi dit land is. Brazilië is bovendien de ideale reisbestemming voor gezinnen met wat oudere kinderen.

Hebben jullie een tripje naar dit bijzondere Zuid-Amerikaanse land op de planning staan? We tippen vijf hoogtepunten die je niet mag overslaan tijdens een rondreis door Brazilië.

1. Rio de Janeiro

Een familiereis door Brazilië begint natuurlijk in bruisend Rio. Stad van carnaval, levendige stranden en het iconische beeld van Christus de Verlosser. De ideale bestemming om kennis te maken met de temperamentvolle Brazilianen en een goede plek om je kroost bewust te maken van de grote verschillen op deze wereld. Beklim de Corcovado of de Suikerbroodberg, en bekijk deze boeiende stad met al haar bijzondere wijken, mensen en culturen vanaf grote hoogte.

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

2. Salvador

Vanuit Rio de Janeiro vlieg je door naar het noorden, naar de prachtige stad Salvador de Bahia. Salvador staat bekend om haar bijzondere stadscentrum met eeuwenoude koloniale gebouwen en de vele mooie stranden. In de wijk Pelourinho bekijk je indrukwekkende kerken en leer je meer over het slavernijverleden van de stad, op de stranden slurp je uit kokosnoten en maak je kennis met de capoeira.

3. Amazone

De Amazone is als een slagader die door het noorden van Brazilië loopt. Deze immense rivier is op sommige plekken wel een paar kilometer breed en loopt door een dicht en onherbergzaam regenwoud. Vanuit Amazonestad Manaus stap je aan boord van een onvergetelijke riviercruise die soms wel een week kan duren, maar geen moment verveelt. Onderweg kunnen jullie met het hele gezin kajakken en jungletochten maken, vanaf de boot wilde dieren en dolfijnen spotten, en op een lome dag val je makkelijk in slaap in een wiegende hangmat op het dek.

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

4. Pantanal

Na een bezoek aan de Amazone reizen jullie een heel stuk door naar het zuiden van Brazilië. Bestemming? De Pantanal. Dit is het grootste moerasgebied ter wereld en het thuis van dieren als alligators en jaguars. Slapen doen jullie in een ecolodge in de natuur en overdag kun je paardrijden en varen in de omgeving. Het hoogtepunt is een boottochtje waarbij je onderweg je eigen maaltijd mag opvissen, de Pantanal stikt namelijk van de piranha’s en die smaken vooral erg lekker als je ze zelf hebt gevangen.

5. Foz do Iguaçu

Helemaal in het zuidelijkste puntje van Brazilië, tegen de grens met Argentinië, ligt het eindpunt van jullie rondreis: de watervallen van Iguazu. Deze reusachtige watervallen behoren tot de meest indrukwekkende ter wereld en het oorverdovende geluid van het vallende water zul je niet snel vergeten. Bekijk het metershoge gordijn van water van een afstandje of vaar tot bijna onderaan de watervallen tijdens een spectaculaire boottocht.

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Enthousiast geworden en vastbesloten om al deze plekken te bezoeken? Investeer in een zogenoemde airpas waarmee je makkelijk en voor een vast bedrag van plek naar plek kan reizen. Natuurlijk kun je ook kijken voor andere rondreizen en familiereizen in Zuid-Amerika.

Gerelateerde blogs