Home
Blog
Bestemmingen
9x de mooiste road trips ter wereld

9x de mooiste road trips ter wereld

op 18 augustus 2015
1 minuut leestijd
9x de mooiste road trips ter wereld

Wist je dat er op onze aarde maar liefst 18,4 miljoen kilometer aan geasfalteerde wegen ligt? De ene route is nog mooier dan de ander, dus waarom niet wat vaker de auto pakken voor een prachtige road trip. We geven je tien prachtige routes.

1. Tuinroute, Zuid Afrika

De Zuid Afrikaanse Tuinroute is een prachtige route die langs de ruige kust en door de charmantste stadjes komt van Zuid-Afrika komt.

2. Atlantic Ocean Road, Noorwegen

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Met iets meer dan acht kilometer de kortste route van dit rijtje, maar dat doet niets af aan het spektakel. De eilandjes bij het Noorse Eide en Averøy worden aan elkaar gelinkt door acht bruggen en dat levert geweldige plaatjes op.

3. Gobi Woestijn, Mongolië

De uitgestrekte Gobi woestijn in Mongolië heeft iets buitenaards. Je kan dagen over de vlaktes rijden zonder ook maar iets of iemand tegen te koen. Rij vanuit Ulaanbataar naar het zuiden en overnacht tussen de nomaden.

4. South Island Circuit, Nieuw Zeeland

Het zuidelijke eiland van Nieuw Zeeland staat bekend om zijn dramatisch gevormde landschap, en op de South Island Circuit pak je alle mooie plekjes mee. De route komt gaat over puntige bergtoppen en langs meertjes, gletsjers en fjorden.

5. Salar de Uyuni, Bolivia

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

De zoutvlakten van Bolivia zijn een spectaculair gezicht. Na een regenbui verandert dit enorme zoutmeer in een gigantische spiegel en dat levert de meest bizarre foto's op.

6. Ring Road, IJsland

De IJslandse Ring Road komt langs al het moois dat het land te bieden heeft. De 1339 kilometer lange weg gaat over het hele eiland en komt langs prachtige fjorden, diepe vulkaankraters en de mooiste uitzichtpunten.

7. Route 66, Verenigde Staten

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

De historische Route 66 loopt van Los Angeles naar Chicago en komt door acht staten en drie tijdzones. Onderweg doorkruis je de mooiste natuurgebieden en vele interessante steden. Route 66 is Amerika op z'n best!

8. Great Ocean Road, Australië

Op de weg van Torquay naar Warrnambool komen indrukwekkende rotsformaties en een prachtige kustlijn samen. Tijdens je reis langs de iconische kust wordt je al getrakteerd op de prachtigste uitzichten, maar blijf in ieder geval even hangen bij de kalkstenen rotsformatie met de naam De Twaalf Apostelen.

9. Ticlio Pass, Peru

Dit is er een voor de reizigers met stalen zenuwen: de bochtige route door het Andesgebergte is de hoogte bergweg van heel Zuid-Amerika. Pas op voor de scherpe haarspeldbochten en plotseling overstekende lama's, maar vergeet ook niet om af en toe van het schitterende uitzicht te genieten.

Gerelateerde blogs