Home
Blog
Bestemmingen
7x De leukste Oud & Nieuw stedentrips

7x De leukste Oud & Nieuw stedentrips

op 18 december 2015
1 minuut leestijd
7x De leukste Oud & Nieuw stedentrips

Nog even en dan zit 2015 er weer op. Hoog tijd dus om te beginnen met het plannen van Oudejaarsavond. Heb je nog vakantiedagen over? Dit zijn de 7 gaafste plekken om het vuurwerk van de jaarwisseling te bekijken!

1. Londen

De meest spectaculaire plek om in Europa Oud en Nieuw mee te maken is in Londen. De vuurwerkshow aan de oever van de Thames is wereldberoemd en dat moet je een keer in het echt hebben gezien. Luister naar hoe Big Ben het nieuwe jaar inluidt en aanschouw met eigen ogen het spetterende vuurwerk.

2. Edinburgh

Het nieuwjaarsfeest in Edinburgh is berucht, want het feest in de Schotse hoofdstad duurt maar liefst drie hele dagen. Hogmany is een eeuwenoude traditie waarbij voor én na Oud en Nieuw een hoop valt te zien en te beleven.

3. Madrid

Een stuk minder massaal dan de jaarwisseling in Londen, maar niet minder gezellig. Op Oudejaarsavond komen alle Spanjaarden bijeen op het plein Puerta del Sol, waar gezamenlijk wordt afgeteld naar het nieuwe jaar. Zodra de klok twaalf uur slaat, gaat niet alleen een geweldig mooie vuurwerkshow van start, de Spanjaarden eten ook op elke slag een druif of olijf, voor geluk in het nieuwe jaar.

4. New York

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Als je met Oud en Nieuw in New York bent, dan moet je gewoon naar Times Square, waar traditiegetrouw de Times Square Ball van 43 meter hoogte naar beneden valt. Klokslag 12 uur is de bal beneden en hult Times Square zich in een regen van confetti. Geen zin om tussen de mensen te staan? Boek een tafeltje in een restaurant dat uitzicht heeft op het plein. Achter glas is het net zo indrukwekkend.

5. Bangkok

In Bangkok maakt het niet zoveel uit waar je precies bent als de klok 12 uur slaat, want overal in de stad wordt het nieuwe jaar grootst gevierd. Van massaal aftellen bij een winkelcentrum tot vuurwerk kijken vanaf een boot op de rivier, en van toasten op de bovenste verdieping van een wolkenkrabber tot feesten op Khao San Road: In Bangkok kan het allemaal.

6. Rio de Janeiro

De jaarwisseling wordt in Rio de Janeiro aan het strand van Copacabana gevierd, maar houd wel rekening met lokale gebruiken. Zo hullen de Cariocas zich voor de gelegenheid graag in het wit, en worden er bloemen, meloenen, suiker en gebakken vissen in het water gegooid, als offer voor de zeegodin Iemanjá.

7. Sydney

In Sydney vieren ze als een van de eersten de jaarwisseling, namelijk al om twee uur 's middags Nederlandse tijd. De bijbehorende vuurwerkshow zet elk jaar de Sydney Harbour en het iconische Opera House in vuur en vlam. Het hoogtepunt is het vuurwerk op de Harbour Bridge. Wat er precies gebeurt blijft elk jaar tot het laatste moment geheim, maar dat het spectaculair is, daar mag je wel vanuit gaan.

Reisorganisaties met reizen

Meer blogs