Home
Blog
Algemeen
Ontmoetingen met dieren: hét hoogtepunt van een familiereis

Ontmoetingen met dieren: hét hoogtepunt van een familiereis

op 24 februari 2016
2 minuten leestijd
Ontmoetingen met dieren: hét hoogtepunt van een familiereis

Vergeet de dierentuin, want dieren zijn het mooist in hun eigen omgeving. Op deze plekken sta je oog in oog met moeder natuur. Voor kinderen een onvergetelijke ervaring. Familiereis.nl geeft je 10x de mooiste plekken voor een ontmoeting met indrukwekkende dieren.

Een mooie rondreis met kinderen in verre bestemming? Daar horen dieren bij! Want wat vinden kinderen leuk? Precies: dieren! Daarom hier een lijstje met de leukste dieren ontmoetingen voor kinderen. Overigens allemaal veilig te zien hoor ;)

Verenigde Staten: Krokodillen

Maak je een rondreis door de Verenigde Staten met de kinderen? In het zuidelijkste puntje van de Amerikaanse staat Florida vind je de Everglades. Dit bijzondere moerasgebied is het domein van alligators en krokodillen, en tijdens een boottochtje heb je zomaar kans er eentje in het water te spotten.

Oeganda: Berggorillas

Ook de berggorillas worden met uitsterven bedreigd, en de kans dat je er eentje in het wild spot is niet zo groot. Behalve dan in het Bwindi Impenetrable Park in Oeganda. Hier heb je de meeste kans om ze tegen te komen.

Indonesië: Orang oetan’s

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Het leefgebied van de orang oetan wordt steeds kleiner en dat is hartverscheurend. Op de Indonesische eilanden Borneo en Sumatra vind je opvangcentra waar deze prachtige apen in alle vrijheid kunnen leven en zich voortplanten. Hier kun je deze roodbruine goedzakken van dichtbij bekijken. De kids zullen deze ervaring in Indonesië niet snel vergeten!

Madagaskar: Maki’s

De beroemdste inwoners van het groene Madagaskar zijn de maki’s. Je zal deze brutale beestjes met hun gestreepte staart ongetwijfeld in de bomen zitten tijdens een excursie in één van de nationale parken.

Australië: Koala’s

Koala’s komen alleen voor in het oosten van Australië, en de beste plek om ze in het wild te bekijken is in de buurt van Brisbane. Neem wel een verrekijker mee, want deze schattige beestjes weten zich doorgaans uitstekend te verstoppen in de bomen.

Zuid Afrika: Pinguïns

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Om een pinguïn in zijn natuurlijk omgeving te bekijken hoef je niet af te reizen naar Antarctica, want je komt ze ook tegen op het strand in Zuid-Afrika! De kleine zwartvoetpinguïn leeft in grote aantallen in het dorpje Boulders, op een drie kwartier rijden van Kaapstad.

Bahama’s: Varkens

Varkens hebben we niet alleen in Nederland, maar óók op de Bahama’s. Op het eiland Big Major Spot is een strand waar het stikt van de varkens. Hoe ze er ooit terecht zijn gekomen weet niemand, maar nu ze er eenmaal zijn kun je samen met ze zwemmen in het heldere blauwe water.

Canada: Walvissen

Canada is dé plek om een glimp op te vangen van de grijze walvis. Dit enorme zoogdier laat zich in de zomermaanden zowel aan de oostkust als aan de westkust zien. Houd vanaf het vasteland de kust in de gaten, of ga met een bootje het water op.

India: Tijgers

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Het Ranthambore National Park in India staat bekend als de uitgelezen plek om wilde tijgers te spotten. Van november tot mei zijn de bomen kaal en het aantal waterplassen beperkt, waardoor je  de meeste kans hebt om er eentje tegen te komen.

Zuid-Afrika: Big five

Zuid-Afrika is het safariland bij uitstek en in de prachtige natuurparken kun je de mooiste dieren bekijken. Olifanten, leeuwen, neushoorns, luipaarden en buffels: voor de Big Five moet je in Zuid-Afrika zijn.

Gerelateerde blogs