Home
Blog
Bestemmingen
7x Wildlife spotten in Canada

7x Wildlife spotten in Canada

op 10 juli 2015
1 minuut leestijd
7x Wildlife spotten in Canada

Canada staat bekend om de prachtige natuur en zijn inwoners. Tijdens een rondreis door Canada heb je zomaar kans om één van deze wilde dieren in hun natuurlijk omgeving tegen te komen.

1. Grijze walvis

Zowel aan de oost- als westkust van Canada heb je van mei tot oktober grote kans om een walvis te zien. Je kan ze vanaf de kust proberen te spotten, maar vanaf een bootje op het water is altijd beter. Wanneer je plotseling veel golven ziet moet je even opletten, want dan kan de grijze bultrug zich elk moment laten zien.

2. Grizzlybeer

De grizzlybeer leefde vroeger in grote delen van Noord-Amerika, maar tegenwoordig kom je ze jammergenoeg in Canada alleen nog maar tegen in de buurt van het Jasper National Park en het Banff National Park. Heb je een beer op het oog? Je herkent de grizzly's aan hun korte ronde oren, die van zwarte beren zijn over het algemeen een stuk langer en puntiger.

3. Orka

De orka is stamgast in de wateren nabij Vancouver Island, in het zuidwesten van het land. Langs het eiland loopt een belangrijke migratieroute, en van juli tot september zwemmen ze in grote groepen langs de kust. Orka's hoeven maar een paar keer per uur boven te komen om adem te halen, dus houd je ogen goed open. Voor je het doorhebt zijn ze alweer verdwenen.

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

4. Coyote

De coyote is een wolfachtig roofdier en komt voor in grote delen van Noord-Amerika. Ze zijn vaak te vinden in het Banff National Park, waar ze goed kunnen jagen op de open weiden. 

5. Zwarte beer

De zwarte beer ziet er op het eerste gezicht best lief uit, maar je wilt liever niet te dicht in de buurt komen. Het Pacific Rim National Park is de perfecte plek om ze in hun natuurlijke omgeving te observeren. Vanaf een bootje op het water heb je perfect uitzicht op de vissende beren.

6. Wapiti's

De wapiti leeft voornamelijk in bossen en in de nationale parken, maar je komt ze soms ook wel eens in de weilanden en afgelegen gebieden tegen. Wil je er een spotten? Zet de wekker en ga in alle vroegte op pad. Blijf overigens wel op een afstandje. Wapiti's hebben richten vaker fysieke schade aan dan beren.

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

7. Bever

Bevers zijn bedrijvige beestjes. Ze zijn altijd bezig met het verzamelen van eten en constant in de weer met takken en stokken voor hun dammen. Her en der in Canada zul je er genoeg gaan tegenkomen. Vooral in de herfst zijn ze overdag erg druk met het repareren van de dammen en het aanleggen van hun wintervoorraad.

Relevante reisorganisaties

Gerelateerde blogs