Home
Blog
Opmerkelijk
Spannend: de 5 coolste ondergrondse steden ter wereld

Spannend: de 5 coolste ondergrondse steden ter wereld

1 minuut leestijd
Spannend: de 5 coolste ondergrondse steden ter wereld

Boven de grond valt doorgaans al een hoop te zien, maar wist je dat er ook een heleboel ondergrondse steden zijn? Onopvallende deuren die leiden naar geheime gangenstelsels en verborgen kamers: een tikkeltje spannend, maar ook reuze-interessant.

Derinkuyu, Turkije

Verreweg de bekendste ondergrondse stad is Derinkuyu in Turkije, onderdeel van het schitterende Cappadocië. In Cappadocië stikt het van de ondergrondse schatten, maar Derinkuyu is met 85 meter de diepste. Het complex bestaat uit verschillende kamers, kerken en wijnkelders, en biedt plek aan maar liefst 20.000 mensen. Ga met een gids naar beneden om het indrukwekkende gangenstelsel te bekijken.

Dixia Cheng, China

Dixia Cheng is de naam van de ondergrondse stad in Beijing en werd aangelegd tijdens de Koude Oorlog. In de jaren 70 werd hier een reusachtig netwerk aan gangen aangelegd, dat toegankelijk was via meer dan 100 geheime ingangen. Het complex bestaat grotendeels uit slaapzalen, ziekenhuizen en scholen en tot voor kort kon je er als toerist een kijkje nemen. Helaas is deze ondergrondse stad nu gesloten voor het publiek en het is onduidelijk wanneer je er weer een kijkje kan nemen.

Wieliczka Zoutmijn, Polen

Op steenworp afstand van de Poolse stad Krakau vind je de Wieliczka Zoutmijn, een van de bekendste attracties van het hele land. Deze 18de eeuwse zoutmijn bestaat uit schitterende kamers en ruimtes vol details en rijkdommen, zoals kroonluchters en beelden. Om er te komen moet je 378 traptreden afdalen en eenmaal beneden nemen gidsen je mee op sleeptouw door dit bijzondere complex.

Ondergrondse Zoutmijn Polen
Ondergrondse Zoutmijn Polen

Seattle, Verenigde Staten

De ondergrondse stad van Seattle is ontstaan toen het straatniveau halverwege de 19de eeuw een paar meter werd verhoogd. De voordeuren werden naar boven geplaatst en de benedenverdiepingen gingen dienst doen als een kelder. Tijdens een Underground Tour kun je een kijkje nemen op het vroegere straatniveau en krijg je een goed beeld van hoe de huizen er vroeger hebben uitgezien. Een boeiende tocht die leidt langs historische gevels die elk hun eigen versie van de geschiedenis vertellen.

Réso, Canada

Houd je niet zo van stoffige en slecht verlichte ruimtes? Dan kun je beter koers zetten naar Réso in de Canadese stad Montreal. Dit is een van de meest geavanceerde ondergrondse complexen ter wereld en de perfecte plek om te schuilen op een druilerige dag. Het hypermoderne Réso omvat een reusachtig ondergronds complex, bestaande uit winkelcentra, musea, theaters, schoolgebouwen en hotels. De totale lengte is 33 kilometer en beslaat een gebied van 12 vierkante kilometer.

Reso, Canada
Reso, Canada

 

Reisorganisaties met reizen

Meer blogs