Home
Blog
Bestemmingen
Check dit filmpje over reizen met de Trans Mongolië Express

Check dit filmpje over reizen met de Trans Mongolië Express

1 minuut leestijd
Check dit filmpje over reizen met de Trans Mongolië Express

Als je houdt van reizen met de trein, dan staat een tochtje met de Trans Mongolië Express ongetwijfeld op je lijstje. We kwamen dit mooie filmpje tegen dat prachtig weergeeft hoe bijzonder het is om Rusland te doorkruisen per trein.

Reizen met de Transmongolië Express

De Transmongolië Express begint in Moskou en eindigt in Beijing. Een reis die dwars door Rusland, Mongolië en China gaat. In zeven dagen tijd leg je in totaal 9297 kilometer af en doorkruis je 7 verschillende tijdszones. Overdag doe je spelletjes en kun je eindeloos uit het raam staren, 's nachts slaap je in provisorische bedjes in een schommelende trein.

Startpunt Moskou

De meeste mensen zullen de Transsiberië Express beginnen in Moskou, de hoofdstad van Rusland. Stad van het Kremlin, het Rode Plein en de opera. Als je je best doet kun je de bekendste bezienswaardigheden in een dag afstrepen, maar neem liever de tijd om deze stad te leren kennen en flink wat proviand voor onderweg in te slaan.

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Uitstappen in Irkutsk

Je kan het stuk tussen Moskou en Beijing in één etappe afleggen, maar neem ook zeker de tijd om uit te stappen op enkele bijzondere plekken. Een geijkte halte is het Russische Irkutsk, op ruim 5000 kilometer van Moskou. Er is niet bijster veel te zien en te doen, maar het is fijn om even uit wat langer de trein te kunnen stappen en leuk om wat meer van Rusland te zien. Je zal er een hoop backpackers tegenkomen en er zijn genoeg slaapplekken te vinden waar je een paar dagen kan doorbrengen.

Mongolië ontdekken vanuit Ulaanbaatar

Ulaanbaatar is de hoofdstad van Mongolië en de plek waar je wat ons betreft echt even de benen moet strekken. Maak je op voor een avontuur op de steppes van dit uitgestrekte land en maak kennis met de vriendelijke bewoners en lokale gebruiken. Je kan hier in een jeep over de vlaktes scheuren of te paard van dorp naar dorp trekken. 's Nachts slaap je bij nomadenstammen in een traditionele tent om na pakweg een week weer aan boord te stappen voor het laatste deel van de route.

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Beijing: de laatste halte

Eenmaal aangekomen in Beijing zit het avontuur in de trein erop, maar China is een waardige afsluiter van deze innemende reis. Bezoek de Verboden Stad en beklim de Chinese Muur, proef gefrituurde spinnen op de Wangfujing Night Market en geniet na al die dagen in de trein van alle luxe in de ruime winkelcentra en degelijke hotels.

Relevante reisorganisaties

Gerelateerde blogs