Home
Blog
Bestemmingen
De 10 mooiste plekken van China

De 10 mooiste plekken van China

2 minuten leestijd
De 10 mooiste plekken van China

China is groot en heeft voor elk type reiziger wel iets te bieden. Dit zijn de 10 mooiste en leukste plekken die thuishoren op je bucketlist!

 

1. Wandelen over de Chinese Muur

De indrukwekkende Chinese Muur mag zich met recht een wereldwonder noemen: het iconische bouwwerk slingert vele kilometers over hoge bergtoppen en per wachttoren wordt het uitzicht mooier. Je kan op verschillende plekken de muur bezoeken, maar als je slim bent kies je een ongerept stuk uit voor de mooiste foto's en uitzichtpunten.

2. Panda's kijken in Chengdu

Gek op pandaberen? Dan moet je de stad Chengdu zeker opnemen in je reisschema. Hier kun je het beroemde pandareservaat bezoeken en de zwart-witte knuffelberen van dichtbij bekijken.

3. De blauwe vallei van Jiuzhaigou

Juzhaigou is een van de mooiste bestemmingen ter wereld. Het natuurgebied bestaat uit felblauwe meren die hun kleur danken aan de bijzondere samenstelling van mineralen. Het park is het allermooist tijdens de herfst, als alle bomen zijn getooid in felle herfstkleuren.

4. Longji rijstterrassen

Met een beetje fantasie kun je in de rijstterrassen van Longji een drakenrug en tijgers herkennen, maar ook als dat niet lukt is het een indrukwekkend plaatje. Onder leiding van een gids kun je wandelingen maken door de rijstvelden en onderweg lunchen in kleine dorpjes waar bijzondere bergstammen wonen.

Longji rijstterrassen
Longji rijstterrassen

5. Beijing

Beijing betekent letterlijk Noordelijke Hoofdstad en is mooi startpunt van je reis door China. Hier maak je kennis met het indrukwekkende verleden van China in de Verboden Stad, het Zomerpaleis en op het Plein van de Hemelse Vrede.

6. Miljoenenstad Hong Kong

Officieel is Hong Kong een speciale administratieve regio, maar als je het strenge China wil leren begrijpen breng je ook een bezoek aan deze bijzondere stad. Hong Kong vormt een boeiende mix van oost en west, en combineert Chinese tradities met westers reisgemak.

7. Het Zhangjiajie National Forest Park

Misschien dat je het Zhangjiajie National Forest Park herkent uit de film Avatar, de buitenaards aandoende rotsen vormden namelijk het decor van deze kaskraker. In het echt is deze plek nog veel mooier en heb je geweldige uitzichten over de spectaculaire natuur.

Zhangjiajie
Zhangjiajie

8. Tibet

Het heeft wat voeten in aarde om een reis naar Tibet te realiseren, maar eenmaal op de plek van bestemming is het gegarandeerd de moeite waard. Tibet is stilte, ongerepte natuur en pure schoonheid. De stad Lhasa is het politieke en spirituele middelpunt, maar neem ook de tijd om de natuur in de duiken.

9. Yangshuo

Het leuke backpackersdorpje Yangshuo wordt omringd door hoge karstbergen en mag zich een van de schilderachtigste bestemmingen van China noemen. Je kunt er boottochten maken op een bamboevlot, vissers aan het werk zien en prachtig fietsen tussen de bergen.

De bergen van Yangshuo
De bergen van Yangshuo
 

10. Pingyao

Als je een glimp wil opvangen van het oude China breng je een bezoek aan het kleine stadje Pingyao, een ongeschonden overblijfsel uit de Ming en Qing dynastieën. Hier kun je dwalen door historische straatjes en lijkt de tijd soms even stil te hebben gestaan.

Reisorganisaties met reizen naar China

Meer blogs over China