Home
Blog
Bestemmingen
10 redenen om naar China te reizen

10 redenen om naar China te reizen

op 25 februari 2015
3 minuten leestijd
10 redenen om naar China te reizen

China is een veelzijdig land dat reislustige gezinnen enorm veel te bieden heeft. Hier rondreizen is zondermeer een geweldige ervaring voor jou én je kinderen. Lees hier 10 redenen waarom China jouw volgende reisbestemming zou moeten zijn.

1. Het is niet je standaard familie vakantie

Natuurlijk kun je met je gezin ook (weer) naar een mooi strand aan de Middellandse Zee gaan, maar waarom niet eens iets compleet anders? Geef je kinderen een hele nieuwe ervaring door een reis te maken naar een land boordevol interessante (en leuke!) bezienswaardigheden, culturen en natuurverschijnselen. Deze belevenissen zijn niet alleen heel indrukwekkend en leerzaam, ze zullen jou en je kinderen ook altiijd bijblijven!

2. Lopen over de Chinese Muur

Een niet te missen attractie in China is natuurlijk de Chinese Muur (ook wel Grote Muur). De oneindige muur is maarliefst 6.000 kilometer lang en één van de meest indrukwekkende bouwwerken ooit gemaakt. Je kinderen zullen het geweldig vinden om op de muur te lopen en over de trappen te klauteren. De uitzichten vanaf de muur over het Chinnese landschap zijn overigens ook erg mooi. Vanuit Peking is de Chinese Muur goed bereikbaar (Badaling of Mutianyu) met een bus (zo'n twee en een half uur rijden). Wist je overigens dat de Chinese Muur één van de zeven nieuwe wereldwonderen is?

3. Het eten is er heerlijk!

Vergeet wat je denkt te weten over het Chinese eten. Verwacht niet de Chinese gerechten zoals bami of foe yong hai zoals we dat in Nederland kennen. Want in China zelf is het heel anders..én vooral: heel lekker! De gerechten verschillen per regio. Iedere regio/provincie heeft weer zijn eigen specialiteiten en smaken. Zoet in Shanghai en spicy in de provincie Sichuan bijvoorbeeld. Maar alles is even lekker en ook leuk: het wordt ook altijd mooi gepresenteerd! De Chinese keuken op zich is al voldoende reden voor een reis door China. Oh en heb je even zin in iets anders? In de stedelijke gebieden heb je ook gewoon Europese keukens en internationale ketens als McDonalds en Pizza Hut.

Hong Kong China
Hong Kong China

4. China is een super kindvriendelijke familiebestemming

Reizen met kinderen is altijd een uitdaging. Slapen, eten en in het geval van jonge kinderen: luiers verschonen, het is allemaal wat pittiger dan thuis. Maar het meest uitdagendede aan een reis met kids door China zijn de relatief lange vluchten. Want verder is China best een heel kindvriendelijk land! Vergelijkbaar zelfs met landen als Italië of Griekenland. De voorzieningen zijn niet per se ingericht op kinderen, maar meer dan voldoende. China is bovendien een heel veilig land. En de Chinezen zelf? Die houden van kinderen! Ze zijn ook kinderen gewend altijd en overal in het dagelijkse leven. Ze kijken dus niet op van een beetje extra lawaai :)

5. De mensen zijn er werkelijk schitterend

Sure, de Chinezen staan niet bekend om hun meest nette gedrag (roggelen en boeren bijvoorbeeld) en ze lijken op het eerste gezicht wellicht een beetje schuw, maar vergis je niet: hieracher schuilt een prachtig volk! Chinezen zijn over het algemeen zeer behulpzaam en, ook al spreken ze dikwijls geen Engels, ze doen hun best om met handen en voeten iets duidelijk te maken en hebben daar ook zichtbaar lol in. Ze houden er van om gezamelijk iets te doen zoals spelletjes, dansen, zingen, yoga of sporten. Met kinderen zul je bovendien sneller contact maken, want die vinden de Chinezen geweldig.

6. Shoppen in de Chinese steden

China heeft enorme mega-steden waar, naast het bezichtigen van de vele culturele én moderne bezienswaardigheden, het ook leuk is om te gaan winkelen. En ook dat kan op vele verschillende manieren. Ga naar een lokale markt of bezoek een enorme shopping-mall. Je kunt er vanalles krijgen: van curiositeiten tot electronica, tot thee. En van goedkope DVD's tot complete maatpakken, sieraden of nagemaakte kleding en tassen. Onderhandelen is de normaalste zaak van de wereld. Je kunt gerust uitgaan van een bedrag dat 50% tot wel 70% lager ligt dan de eerstgenoemde verkoopprijs!

7. De fabelachtige natuur

China is groot en heeft hierdoor een enorme diversiteit aan landschappen en natuurlijke verschijnselen. Van de gigantische bergen in Tibet tot de Gobi-woestijn en van de groene jungle in Zuid-China tot de witte stranden op het tropische eiland Hainan. De kinderen zullen de panda's in het panda-reservaat bij Chengdu fantastisch vinden. Maar wandelen door de Tijgersprongkloof, een riviercruise over de Yangtze rivier en fietsen tussen het lieflijke karstgebergte rondom Guilin zal ook zeker aanspreken.

Guilin China
Guilin China

8. 5000 jaar aan cultuur

China heeft één van de oudste beschavingen ter wereld. En hoewel de moderne ontwikkelingen in China heel snel gaan is deze lange geschiedenis nog in het gehele land zichtbaar. In vrijwel iedere stad kun je in musea voorwerpen en kunstwerken uit de oudheid bezichtigen. Onze aanraders: ga in Peking naar de Verboden Stad, bewonder het Terracotta leger in Xi'an of wandel door de straatjes van het traditionele dorpje Pingyao.

9. Neem een Chinese massage

Massages in China zijn een serieuze aangelegenheid. Er zijn vele soorten en maten, ieder met een eigen doel. De traditionele massages zijn in China onderdeel van het leven en er zijn vele badhuizen, spa's en massagesalons waar je je kunt laten "behandelen". Heel erg leuk is een voetmassage. De kids (en de masseurs) zullen hier veel plezier aan beleven!

10. Omdat het kan

Laat je niet afschrikken door de taal of de reisafstand. China is een schitterend, veilig én kindvriendelijk land. Een unieke ervaring voor jong en oud! China is bovendien betaalbaar. Hier kun je nog overnachten voor redelijke prijzen en ben je aan vervoer en eten en drinken ook niet enorm veel geld kwijt.

Reisorganisaties met reizen naar China

Meer blogs over China